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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
03/09/2020 |
Data da última atualização: |
03/09/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
CASTANHEIRA, D. T.; BARCELOS, T. R.; GUIMARÃES, R. J.; CARVALHO, M. A. de F.; REZENDE, T. T.; BASTOS, I. dos S.; CRUVINEL, A. H. |
Afiliação: |
DALYSE TOLEDO CASTANHEIRA, UFLA; THALES RESENDE BARCELOS, UFLA; RUBENS JOSÉ GUIMARÃES, UFLA; MILENE ALVES DE FIGUEIREDO CARVALHO, CNPCa; TIAGO TERUEL REZENDE, UNIVERSIDADE JOSÉ DO ROSÁRIO VELLANO; ISADORA DOS SANTOS BASTOS, UFLA; ARTHUR HENRIQUE CRUVINEL, UFLA. |
Título: |
Agronomic techniques for mitigating the effects of water restriction on coffee crops. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Coffee Science, v. 14, n. 1, p. 104 - 115, jan./mar. 2019 |
DOI: |
https://doi.org/10.25186/cs.v14i1.1542 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Projeto 109 (Concafé). |
Conteúdo: |
Water restriction significantly affects coffee (Coffea arabica L.) production. The study of a few agronomic techniques that optimizes water use can generate technologies for mitigating the effects of climatic variations on coffee crops. The aim in this study was to indicate agronomic techniques that mitigate the effects of water restriction on coffee crops. For this end, we analyzed the morphophysiological changes in coffee plants cultivated in a greenhouse with different types of fertilizers and soil conditioners and under two levels of irrigation. The evaluations were performed 130 days after planting, assessing the morphological and physiological characteristics of the plants. We also quantified soil moisture in the different treatments. The water restriction expressively hindered plant growth. The use of controlled release fertilizers and soil conditioners, especially coffee husk, is indicated for mitigating water restriction in coffee crops. |
Thesagro: |
Coffea Arábica; Mudança Climática; Relação Água-Planta. |
Thesaurus Nal: |
Climatic zones; Water use efficiency. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/215755/1/2-2019-Agronomic-techniques.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Café (CNPCa) |
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Volume |
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Registros recuperados : 121 | |
1. | | DIDONET, A. D.; CARVALHO, M. A. de F. Fisiologia. In: GONZAGA, A. C. de O. (Ed.). Feijão: o produtor pergunta, a Embrapa responde. 2. ed. rev. e atual. Brasília, DF: Embrapa, 2014. p. 31-40. (Coleção 500 Perguntas, 500 Respostas).Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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7. | | CARVALHO, M. A. de; FREIRE, J. C.; CURI, N.; BAHIA, V. G. Eficiência de dispersantes na análise granulométrica de materiais de solos com horizonte B textural. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 23, n. 4, p. 415-421, abr. 1988.Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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15. | | CORDEIRO, M. C. R.; PAULA MORAES, S. V. de P.; CARVALHO, M. A. de; TAKADA, S. Study of proteins present in the spittle of Mahanarva spectabilis (distant , 1909 - Hemiptera, Cercopidade) feeding in brachiaria species. In: SIMPÓSIO NACIONAL CERRADO, 9.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL SAVANAS TROPICAIS, 2., 2008, Brasília, DF. Desafios e estratégias para o equilíbrio entre sociedade, agronegócio e recursos naturais: anais... Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2008. 1 CD-ROM.Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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17. | | TRINDADE, J. C.; GUIMARÃES, S. L.; CASTANHEIRA, D. T.; GUIMARÃES, R. J.; CARVALHO, M. A. de F. Clorofila de cafeeiros oriundos de embriogênese somática da cultivar Siriema implantados com diferentes lâminas de irrigação. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISAS CAFEEIRAS, 43., 2017, Poços de Caldas. Novas tecnologias para um bom café produzir. Brasília, DF: Embrapa Café, 2017.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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20. | | ALVES, J. A.; GUIMARÃES, R. J.; VIANA, M. T. R.; GUEDES, J. M.; CARVALHO, M. A. de F. Índice de clorofila de progênies de café resistentes à ferrugem. In: CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 30; CONGRESSO DE EXTENSÃO, 12; CONGRESSO DA PÓS-GRADUAÇÃO, 26., 2017. Lavras. Inovação tecnológica na Universidade de Lavras. Lavras: UFLA, 2017.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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Registros recuperados : 121 | |
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