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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
Data corrente: |
28/11/2011 |
Data da última atualização: |
28/11/2011 |
Autoria: |
CARVALHO, L. M. de. |
Afiliação: |
LUCIANA MARQUES DE CARVALHO, CPATC. |
Título: |
Efeito repelente e aleopático de plantas medicinais e aromáticas e sua aplicação na agricultura do futuro. |
Ano de publicação: |
2004 |
Fonte/Imprenta: |
Ação Ambiental, Viçosa, MG, a. 7, n. 28, p. 12-16, maio/jun. 2004. |
ISSN: |
1519-0552 |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Aleopatia. |
Thesagro: |
Planta Aromática; Planta Medicinal. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
10/03/2014 |
Data da última atualização: |
04/09/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
DANTAS, A. L.; SILVA, S. de M.; LIMA, M. A. C. de; DANTAS, R. L.; MENDONÇA, R. M. N. |
Afiliação: |
ANA LIMA DANTAS, UNIVERSIDADE FEDERAL DA PARAIBA; SILVANDA DE MELO SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DA PARAIBA; MARIA AUXILIADORA COELHO DE LIMA, CPATSA; RENATO LIMA DANTAS, UNIVERSIDADE FEDERAL DA PARAIBA; REJANE MARIA NUNES MENDONÇA, UNIVERSIDADE FEDERAL DA PARAIBA. |
Título: |
Bioactive compounds and antioxidant activity during maturation of strawberry guava fruit. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Ciência Agronômica, v. 44, n. 4, p. 805-814, out-dez, 2013, |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate bioactive compounds and antioxidant activity of the fruit of strawberry-guava genotypes during maturation, and identify the characteristics that influenced the genetic variability. The fruits were harvested from 15 naturally-occurring genotypes in Areia, Paraíba, Brazil, at the following stages of maturation: Completely Green; Start of Yellow Coloration; Mainly Yellow Coloration and Completely Yellow. During maturation, the ascorbic acid content increased as the chlorophyll and yellow flavonoids were reduced. Antioxidant activity increased with advancing maturity, being greater for the P1, P4, P6, P7, P14 and P15 genotypes. Principal component analysis showed that during maturation, variability among fruits of the strawberry guava was related to the ascorbic acid and carotenoid contents. |
Palavras-Chave: |
Recursos genéticos. |
Thesagro: |
Agregação de Valor; Araçá. |
Thesaurus NAL: |
Genetic resources. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/98789/1/Artigo-Araca.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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