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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, D. F.; CARVALHO, H. W. P.; NUNES, A. S.; SILVA, G. H.; CAVALHEIRO, A. J.; CAMPOS, V. P. Atividade de carboidrato purificado a partir da cebola (Allium cepa L.) e de carboidratos comerciais sobre juvenis de Meloidogyne exigua Goeldi. Nematologia Brasileira, Piracicaba, SP, v.31, n. 3, p. 202-209, out. 2007.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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2.Imagem marcado/desmarcadoANTONANGELO, J. A.; FIRMANO, R. F.; COLZATO, M.; ABDALA, D. B.; OLIVEIRA JUNIOR, A. de; CARVALHO, H. W. P.; ALLEONI, L. R. F.; ZHANG, H. Phosphate fertilization effects on phosphorus speciation in an Oxisol under no till evaluated by P-XANES. In: RAU ANNUAL USERS MEETING LNLS/CNPEM, 27., 2017, Campinas. Abstract book... Campinas: CNPEM, 2017. p. 30-31.

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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3.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, G. H. da; CLEMENTE, Z.; COA, F.; RODRIGUES NETO, L. L.; CARVALHO, H. W. P. de; KHAN, L. U.; CASTRO, V. L. S. S. de; MARTINEZ, D. S. T.; MONTEIRO, R. T. R. Avaliação da toxicidade do nanomaterial hibrido tio2@mwcnt em embri. In: WORKSHOP DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 9., 2017, São Carlos. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação, 2017. p. 704-707.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, G. H. da; CLEMENTE, Z.; KHAN, L. U.; COA, F.; RODRIGUES NETO, L. L.; CARVALHO, H. W. P. de; CASTRO, V. L. S. S. de; MARTINEZ, D. S. T.; MONTEIRO, R. T. R. Toxicity assessment of TiO2-MWCNT nanohybrid material with enhanced photocatalytic activity on Danio rerio (Zebrafish) embryos. Ecotoxicology and Environmental Safety, v. 165, p. 136-143, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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5.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, G. H. da; CLEMENTE, Z.; COA, F.; RODRIGUES NETO, L. L.; KHAN, L. U.; CARVALHO, H. W. P.; CASTRO, V. L. S. S. de; MARTINEZ, D. S. T.; MONTEIRO, R. T. R. Nanoecotoxicity and uptake of TiO2@MWCNT hybrid material on Danio rerio embryos. In: BRAZILIAN MRS MEETING, 16., 2017, Gramado. Proceedings... Gramado: Sociedade Brasileira de Pesquisa em Materiais, 2017. Ref. Q.OR3.11. p. 384.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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6.Imagem marcado/desmarcadoSILVA JUNIOR, E. C. da; DURAN, N. M.; LESSA, J. H. de L.; RIBEIRO, P. G.; WADT, L. H. de O.; SILVA, K. E. da; LIMA, R. M. B. de; BATISTA, K. D.; GUEDES, M. C.; OLIVEIRA JUNIOR, R. C. de; CARVALHO, H. W. P. de; REIS, A. R. dos; LOPES, G.; GUILHERME, L. R. G. Unraveling the accumulation and localization of selenium and barium in Brazil nuts using spectroanalytical techniques. Journal of Food Composition and Analysis, v. 106, art. 104329, March 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  03/02/2010
Data da última atualização:  02/08/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  PAUCAR-MENACHO, L. M.; AMAYA-FARFÁN, J.; BERHOW, M. A.; MANDARINO, J. M. G.; MEJIA, E. G. de; CHANG, Y. K.
Afiliação:  LUZ MARIA PAUCAR-MANACHO, UNICAMP/UNIVERSITY OF ILLINOIS; JAIME AMAYA-FARFÁN, UNICAMP; MARK A. BERHOW, AGRICULTURAL RESEARCH SERVICE; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSo; ELVIRA GONZALEZ DE MEJIA, UNIVERSITY OG ILLINOIS; YOON KIL CHANG, UNICAMP.
Título:  A high-protein soybean cultivar contains lower isoflavones and saponins but higher minerals and bioactive peptides than a low-protein cultivar.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, London, v. 120, n. 1, p. 15-21, mai. 2010.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Soybean is a major source of protein and other nutrients and non-nutrient bioactives for human health. The objective was to compare the bioactive compounds of a low-protein (BRS 133) soybean in comparison to a high-protein (BRS 258) soybean cultivar. The high-protein soybean contained 17% lower carbohydrates and a lower chemical score (63) in relation to the low-protein soybean, which had a higher chemical score (76), associated with the higher methionine content (1.2%). Cultivar BRS 258 had more calcium (15.5%), phosphorus (30.1%), iron (18.7%), copper (9.0%) and zinc (11.5%), and a higher concentrations of lunasin, BBI and lectin (20.3%, 19.0% and 27.1%, respectively) than the low-protein cultivar. BRS 133 had 75.4% higher concentration of total isoflavones (5.1% of total aglycones) and 31.0% total saponins, as compared to BRS 258. It was concluded that the low-protein soybean cultivar contained higher isoflavones and saponins, but lower levels of minerals and bioactive peptides, such as lunasin.
Palavras-Chave:  Composto bioativo; Lunasin.
Thesagro:  Nutricao humana; Nutriente; Saude; Soja.
Thesaurus NAL:  Bioactive compounds; Human health; Human nutrition; Soybeans.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO30246 - 1UPCSP - PPSP 11789SP 11789
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