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1. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | OLIVEIRA, D. F.; CARVALHO, H. W. P.; NUNES, A. S.; SILVA, G. H.; CAVALHEIRO, A. J.; CAMPOS, V. P. Atividade de carboidrato purificado a partir da cebola (Allium cepa L.) e de carboidratos comerciais sobre juvenis de Meloidogyne exigua Goeldi. Nematologia Brasileira, Piracicaba, SP, v.31, n. 3, p. 202-209, out. 2007. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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2. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ANTONANGELO, J. A.; FIRMANO, R. F.; COLZATO, M.; ABDALA, D. B.; OLIVEIRA JUNIOR, A. de; CARVALHO, H. W. P.; ALLEONI, L. R. F.; ZHANG, H. Phosphate fertilization effects on phosphorus speciation in an Oxisol under no till evaluated by P-XANES. In: RAU ANNUAL USERS MEETING LNLS/CNPEM, 27., 2017, Campinas. Abstract book... Campinas: CNPEM, 2017. p. 30-31. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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3. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SILVA, G. H. da; CLEMENTE, Z.; COA, F.; RODRIGUES NETO, L. L.; CARVALHO, H. W. P. de; KHAN, L. U.; CASTRO, V. L. S. S. de; MARTINEZ, D. S. T.; MONTEIRO, R. T. R. Avaliação da toxicidade do nanomaterial hibrido tio2@mwcnt em embri. In: WORKSHOP DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 9., 2017, São Carlos. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação, 2017. p. 704-707. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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4. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SILVA, G. H. da; CLEMENTE, Z.; KHAN, L. U.; COA, F.; RODRIGUES NETO, L. L.; CARVALHO, H. W. P. de; CASTRO, V. L. S. S. de; MARTINEZ, D. S. T.; MONTEIRO, R. T. R. Toxicity assessment of TiO2-MWCNT nanohybrid material with enhanced photocatalytic activity on Danio rerio (Zebrafish) embryos. Ecotoxicology and Environmental Safety, v. 165, p. 136-143, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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5. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SILVA, G. H. da; CLEMENTE, Z.; COA, F.; RODRIGUES NETO, L. L.; KHAN, L. U.; CARVALHO, H. W. P.; CASTRO, V. L. S. S. de; MARTINEZ, D. S. T.; MONTEIRO, R. T. R. Nanoecotoxicity and uptake of TiO2@MWCNT hybrid material on Danio rerio embryos. In: BRAZILIAN MRS MEETING, 16., 2017, Gramado. Proceedings... Gramado: Sociedade Brasileira de Pesquisa em Materiais, 2017. Ref. Q.OR3.11. p. 384. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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6. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SILVA JUNIOR, E. C. da; DURAN, N. M.; LESSA, J. H. de L.; RIBEIRO, P. G.; WADT, L. H. de O.; SILVA, K. E. da; LIMA, R. M. B. de; BATISTA, K. D.; GUEDES, M. C.; OLIVEIRA JUNIOR, R. C. de; CARVALHO, H. W. P. de; REIS, A. R. dos; LOPES, G.; GUILHERME, L. R. G. Unraveling the accumulation and localization of selenium and barium in Brazil nuts using spectroanalytical techniques. Journal of Food Composition and Analysis, v. 106, art. 104329, March 2022. Biblioteca(s): Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima. |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
03/02/2010 |
Data da última atualização: |
02/08/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
PAUCAR-MENACHO, L. M.; AMAYA-FARFÁN, J.; BERHOW, M. A.; MANDARINO, J. M. G.; MEJIA, E. G. de; CHANG, Y. K. |
Afiliação: |
LUZ MARIA PAUCAR-MANACHO, UNICAMP/UNIVERSITY OF ILLINOIS; JAIME AMAYA-FARFÁN, UNICAMP; MARK A. BERHOW, AGRICULTURAL RESEARCH SERVICE; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSo; ELVIRA GONZALEZ DE MEJIA, UNIVERSITY OG ILLINOIS; YOON KIL CHANG, UNICAMP. |
Título: |
A high-protein soybean cultivar contains lower isoflavones and saponins but higher minerals and bioactive peptides than a low-protein cultivar. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, London, v. 120, n. 1, p. 15-21, mai. 2010. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Soybean is a major source of protein and other nutrients and non-nutrient bioactives for human health. The objective was to compare the bioactive compounds of a low-protein (BRS 133) soybean in comparison to a high-protein (BRS 258) soybean cultivar. The high-protein soybean contained 17% lower carbohydrates and a lower chemical score (63) in relation to the low-protein soybean, which had a higher chemical score (76), associated with the higher methionine content (1.2%). Cultivar BRS 258 had more calcium (15.5%), phosphorus (30.1%), iron (18.7%), copper (9.0%) and zinc (11.5%), and a higher concentrations of lunasin, BBI and lectin (20.3%, 19.0% and 27.1%, respectively) than the low-protein cultivar. BRS 133 had 75.4% higher concentration of total isoflavones (5.1% of total aglycones) and 31.0% total saponins, as compared to BRS 258. It was concluded that the low-protein soybean cultivar contained higher isoflavones and saponins, but lower levels of minerals and bioactive peptides, such as lunasin. |
Palavras-Chave: |
Composto bioativo; Lunasin. |
Thesagro: |
Nutricao humana; Nutriente; Saude; Soja. |
Thesaurus NAL: |
Bioactive compounds; Human health; Human nutrition; Soybeans. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01888naa a2200301 a 4500 001 1632056 005 2017-08-02 008 2010 bl --- 0-- u #d 100 1 $aPAUCAR-MENACHO, L. M. 245 $aA high-protein soybean cultivar contains lower isoflavones and saponins but higher minerals and bioactive peptides than a low-protein cultivar. 260 $c2010 520 $aSoybean is a major source of protein and other nutrients and non-nutrient bioactives for human health. The objective was to compare the bioactive compounds of a low-protein (BRS 133) soybean in comparison to a high-protein (BRS 258) soybean cultivar. The high-protein soybean contained 17% lower carbohydrates and a lower chemical score (63) in relation to the low-protein soybean, which had a higher chemical score (76), associated with the higher methionine content (1.2%). Cultivar BRS 258 had more calcium (15.5%), phosphorus (30.1%), iron (18.7%), copper (9.0%) and zinc (11.5%), and a higher concentrations of lunasin, BBI and lectin (20.3%, 19.0% and 27.1%, respectively) than the low-protein cultivar. BRS 133 had 75.4% higher concentration of total isoflavones (5.1% of total aglycones) and 31.0% total saponins, as compared to BRS 258. It was concluded that the low-protein soybean cultivar contained higher isoflavones and saponins, but lower levels of minerals and bioactive peptides, such as lunasin. 650 $aBioactive compounds 650 $aHuman health 650 $aHuman nutrition 650 $aSoybeans 650 $aNutricao humana 650 $aNutriente 650 $aSaude 650 $aSoja 653 $aComposto bioativo 653 $aLunasin 700 1 $aAMAYA-FARFÁN, J. 700 1 $aBERHOW, M. A. 700 1 $aMANDARINO, J. M. G. 700 1 $aMEJIA, E. G. de 700 1 $aCHANG, Y. K. 773 $tFood Chemistry, London$gv. 120, n. 1, p. 15-21, mai. 2010.
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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