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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  30/07/2015
Data da última atualização:  30/05/2022
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SILVA, A. R.; SALES, A.; VELOSO, C. A. C.; CARVALHO, E. J. M.
Afiliação:  ARYSTIDES RESENDE SILVA, CPATU; Agust SALES, UFPA; CARLOS ALBERTO COSTA VELOSO, CPATU; EDUARDO JORGE MAKLOUF CARVALHO, CPATU.
Título:  Productivity of corn in Oxisol yellow in the integrated Crop-Livestock-Forest system in northeastern Pará.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: WORLD CONGRESS ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK-FOREST SYSTEMS; INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK SYSTEMS, 3., 2015, Brasília, DF. Towards sustainable intensification: proceedings. Brasília, DF: Embrapa, 2015.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  ILPF.
Thesagro:  Latossolo Amarelo; Milho; Produção; Solo.
Thesaurus Nal:  Amazonia.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/127220/1/AJYG.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU51407 - 1UPCRA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Alimentos e Territórios. Para informações adicionais entre em contato com mara.petrocchi@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Alimentos e Territórios.
Data corrente:  17/07/2023
Data da última atualização:  16/11/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  LOURENÇO, C. E.; PORPINO, G.; ARAÚJO, C. M. L.; VIEIRA, L. M.; MATZEMBACHER, D. E.
Afiliação:  CARLOS EDUARDO LOURENÇO, FGV; GUSTAVO PORPINO, CNAT; CECÍLIA MARIA LOBO ARAÚJO, FGV; LUCIANA MARQUES VIEIRA, FGV; DANIELE ECKERT MATZEMBACHER, UFRS.
Título:  We need to talk about infrequent high volume household food waste: a theory of planned behaviour perspective.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Sustainable Production and Consumption, v. 33, p. 38-48, 2022.
ISSN:  2352-5509
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.spc.2022.06.014
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Diminishing household food waste (HFW) remains a challenge, requiring deeper and holistic understanding of individuals actions to improve prevention strategies. Using the Theory of Planned Behaviour (TPB) to understand attitudes generating waste, the present study explores the total volume of HFWand food groups to consumers HFWbehaviour. An initial survey of 1764 respondents in Brazil provided data on food consumption habits. A subsequent digital food waste journal collected data (and pictures) in 686 households to measure and categorize waste. Results show a high volume of HFW in Brazil?128.88 kg/household/year (or 41.7 kg/person/year)? with no significant differences associated with demographics (social class or location). Food categories resemble the Brazilian dailymeal,with rice, bean, and high-priced animal protein among the top five groups.However, the percentage of the wasted food groups differ completely from the consumed food groups. The most relevant attitudes towards HFW are ?food for all,? the quest for ?fresh food? and ?taste?, while taste and not having too much food were significant predictors of HFW. Although the amount of HFW is amidst the highest levels found in the literature, 94 % of participants consider avoiding waste as highly important. A probabilistic analysis to assess the distribution of HFW level showed a log-normal distribution, with high probability of low levels of food wasted, combined with low probability of large volume. In this context, TPB... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Chemical waste; Comportamento planejado; Consumption habits; Desperdício de alimentos; Gestão de resíduos; Hábitos de consumo; Insegurança alimentar; Organical waste; Planned behaviour; Resíduo de alimentos; Sustainable consumption.
Thesagro:  Agricultura Sustentável; Consumo Alimentar; Desperdício; Habito Alimentar; Impacto Ambiental; Produção de Alimentos; Resíduo Orgânico; Resíduo Quimico; Segurança Alimentar.
Thesaurus NAL:  Environmental impact; Food consumption; Food production; Food security; Food waste; Sustainable agriculture; Sustainable development; Sustainable engineering; Waste management.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Alimentos e Territórios (CNAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNAT23 - 1UPCAP - DD
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