|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
29/10/2002 |
Data da última atualização: |
06/12/2022 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
AMANAJÁS, C. C.; BARROSO, A. S.; REIS, L. F. S. R.; CARVALHO, L. O. D. de M.; CARVALHO, C. A. de B. |
Afiliação: |
CLAUDIO CHAVES AMANAJÁS, UFPA; ADENILSON S. BARROSO, QUÍMICO INDUSTRIAL AUTÔNOMO; LUIZ FERNANDO S. R. REIS, QUÍMICO INDUSTRIAL AUTÔNOMO; LUIZ OCTÁVIO DANIN DE MOURA CARVALHO, CPATU; CARLOS AUGUSTO DE BRITO CARVALHO, ALUNO PÓS-GRADUAÇÃO UFPA. |
Título: |
Utilização da carne de búfalo na preparação de produtos derivados: carne defumada, linguiça fresca e linguiça defumada. |
Ano de publicação: |
2000 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 17., 2000, Fortaleza. Livro de resumos. Fortaleza: Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos, 2000. |
Páginas: |
p. 1169. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Carne de bovino; Carne de búfalo; Microbiological analysis; Water buffaloes. |
Thesagro: |
Análise Microbiológica; Composição Química; Matéria Prima; Produto Derivado da Carne; Tecnologia de Alimento. |
Thesaurus Nal: |
cattle; chemical composition; food technology; meat; raw materials. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/157573/1/AC0000324940001.pdf
|
Marc: |
LEADER 01158nam a2200325 a 4500 001 1400610 005 2022-12-06 008 2000 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aAMANAJÁS, C. C. 245 $aUtilização da carne de búfalo na preparação de produtos derivados$bcarne defumada, linguiça fresca e linguiça defumada.$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 17., 2000, Fortaleza. Livro de resumos. Fortaleza: Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos$c2000 300 $ap. 1169. 650 $acattle 650 $achemical composition 650 $afood technology 650 $ameat 650 $araw materials 650 $aAnálise Microbiológica 650 $aComposição Química 650 $aMatéria Prima 650 $aProduto Derivado da Carne 650 $aTecnologia de Alimento 653 $aCarne de bovino 653 $aCarne de búfalo 653 $aMicrobiological analysis 653 $aWater buffaloes 700 1 $aBARROSO, A. S. 700 1 $aREIS, L. F. S. R. 700 1 $aCARVALHO, L. O. D. de M. 700 1 $aCARVALHO, C. A. de B.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
16/09/2020 |
Data da última atualização: |
17/09/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MORI, A. P.; PANDOLFI, J. R. C.; KRAMER, B.; SILVA, V. S.; MORES, N.; MORES, M. A. Z.; DRIEMEIER, D.; COLDEBELLA, A.; ALBUQUERQUE, E. R.; KICH, J. D. |
Afiliação: |
ADEMAR P. MORI, UFRGS; JOSE RODRIGO CLAUDIO PANDOLFI, CNPSA; BEATRIS KRAMER, CNPSA; VIRGINIA SANTIAGO SILVA, CNPSA; NELSON MORÉS, CNPSA; MARCOS ANTONIO ZANELLA MORES, CNPSA; DAVID DRIEMEIER, UFRGS; ARLEI COLDEBELLA, CNPSA; ELENITA RUTTSCHEIDT ALBUQUERQUE, MAPA; JALUSA DEON KICH, CNPSA. |
Título: |
Granulomatous lymphadenitis in swine: validation of national data based on identification by the service of federal inspection (SFI). |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
In: SAFEPORK 2019, 13., 2019, Berlin. Proceedings... Berlin: MCI Deutschland, 2019. p. 145-146. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The granulomatous lymphadenitis (GL) in pigs is mainly caused by Mycobacterium avium hominissuis (MAH), who belongs to the Mycobacterium avium Complex (MAC), considered non-tuberculous mycobacteria (NTM). Although GL does not affect swine zootecnical performance, economic losses occur during the slaughter line by condemning viscera and carcasses. The lesion is characterized by one or more foci of granuloma, which most frequently affect the organs of the digestive tract and peripheral lymph nodes. The main differential diagnosis encompasses Mycobacterium bovis (M. bovis) and Mycobacterium tuberculosis (M. tuberculosis), who belongs to the Mycobacterium tuberculosis Complex (MTbC), of relevant zoonotic potential. Nevertheless macroscopic examinations and histopathology are insufficient to determine the etiologic agent involved. Federal Meat Inspection had registered the frequency of 0,81 % of lymphadenitis in Brazil from 2012 to 2014. The aim of this study was to investigate the etiology of the granulomatous lesions for validation of the national data of inspection and build a database to further risk analysis. |
Palavras-Chave: |
Linfadenite granulomatosa; Serviço de Fiscalização Federal. |
Thesagro: |
Suíno; Suinocultura. |
Thesaurus NAL: |
Mycobacterium avium. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/216063/1/final9436.pdf
|
Marc: |
LEADER 02038nam a2200277 a 4500 001 2124980 005 2020-09-17 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMORI, A. P. 245 $aGranulomatous lymphadenitis in swine$bvalidation of national data based on identification by the service of federal inspection (SFI).$h[electronic resource] 260 $aIn: SAFEPORK 2019, 13., 2019, Berlin. Proceedings... Berlin: MCI Deutschland, 2019. p. 145-146.$c2019 520 $aThe granulomatous lymphadenitis (GL) in pigs is mainly caused by Mycobacterium avium hominissuis (MAH), who belongs to the Mycobacterium avium Complex (MAC), considered non-tuberculous mycobacteria (NTM). Although GL does not affect swine zootecnical performance, economic losses occur during the slaughter line by condemning viscera and carcasses. The lesion is characterized by one or more foci of granuloma, which most frequently affect the organs of the digestive tract and peripheral lymph nodes. The main differential diagnosis encompasses Mycobacterium bovis (M. bovis) and Mycobacterium tuberculosis (M. tuberculosis), who belongs to the Mycobacterium tuberculosis Complex (MTbC), of relevant zoonotic potential. Nevertheless macroscopic examinations and histopathology are insufficient to determine the etiologic agent involved. Federal Meat Inspection had registered the frequency of 0,81 % of lymphadenitis in Brazil from 2012 to 2014. The aim of this study was to investigate the etiology of the granulomatous lesions for validation of the national data of inspection and build a database to further risk analysis. 650 $aMycobacterium avium 650 $aSuíno 650 $aSuinocultura 653 $aLinfadenite granulomatosa 653 $aServiço de Fiscalização Federal 700 1 $aPANDOLFI, J. R. C. 700 1 $aKRAMER, B. 700 1 $aSILVA, V. S. 700 1 $aMORES, N. 700 1 $aMORES, M. A. Z. 700 1 $aDRIEMEIER, D. 700 1 $aCOLDEBELLA, A. 700 1 $aALBUQUERQUE, E. R. 700 1 $aKICH, J. D.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Suínos e Aves (CNPSA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|