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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  18/09/2015
Data da última atualização:  07/02/2024
Tipo da produção científica:  Documentos
Autoria:  SILVA, M. V. G. B.; MARTINS, M. F.; PAIVA, L. DE C.; CEMBRANELLI, M. DE A. R.; ARBEX, W. A.; ALVES, B. R. C.; PANETTO, J. C. do C.; CARVALHO, B. C. de.
Afiliação:  MARCOS VINICIUS GUALBERTO B SILVA, CNPGL; MARTA FONSECA MARTINS, CNPGL; LEANDRO DE CARVALHO PAIVA, ABCG; MARCELLO DE AGUIAR RODRIGUES CEMBRANELLI, ABCG; WAGNER ANTONIO ARBEX, CNPGL; BRUNA RIOS COELHO ALVES, CNPGL; JOAO CLAUDIO DO CARMO PANETTO, CNPGL; BRUNO CAMPOS DE CARVALHO, CNPGL.
Título:  Girolando breed genetic improvement program - Sire summary - Progeny test results - July/2015.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2015
Páginas:  56 p.
Série:  (Embrapa Gado de Leite. Documentos, 180)
ISSN:  1516-7453
Idioma:  Português
Conteúdo:  The Girolando breed progeny test was established in 1997, as a result of the partnership between Girolando and Embrapa Dairy Cattle. In 2007, the Programa de Melhoramento Genético da Raça Girolando? PMGG (Genetic Improvement Program of the Girolando Breed) was implemented. Besides interacting with previously existing initiatives of the Girolando Breeders Association, such as the genealogical register service, the progeny test and the dairy control service, the PMGG launched the Linear Evaluation System (SLAG). The main objectives of the PMGG comprises identification of genetically superior individuals, the technically-oriented multiplication of genetics, the evaluation of economic traits and the promotion of sustainable dairy activities. The program have yielded impressive results. The Girolando breed semen sales increases faster than any other breed in Brazil.
Palavras-Chave:  Gado de leite; Melhoramento genético; Melhoria; Raça girolando.
Thesaurus Nal:  dairy cattle.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/129984/1/DOC-180-Girolando-Breed-Genetic-Summary.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL22105 - 1UMTLV - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  13/09/2023
Data da última atualização:  15/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MATOS, M. C. de; MEDEIROS, J. A. de; SANTOS, L. B.; AZEREDO, H. M. C. de.
Afiliação:  UNIVERSIDADE FEDERAL DE SÃO CARLOS; UNIVERSIDADE DO ESTADO DE SÃO PAULO - UNESP; UNIVERSIDADE DO ESTADO DE SÃO PAULO - UNESP; HENRIETTE MONTEIRO C DE AZEREDO, CNPDIA.
Título:  Alginate/guacamole edible films as moisture barrier layers in multicomponent foods.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  eFood, v. 4, e109, 2023.
Páginas:  8 p.
DOI:  10.1002/efd2.109
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In multicomponent foods having both moist and dry components (e.g., pizzas and tacos), moisture migration between components causes undesirable texture changes (e.g., loss of crispiness of the dry component). In this study, different proportions of alginate (film matrix), guacamole (hydrophobic component with sensory appeal), and glycerol (plasticizer) were combined to form edible films to be used as a moisture barrier between moist and dry components of multicomponent foods. Alginate was the component that most contributed to increase the film strength and to reduce its water vapor permeability (WVP). Guacamole, due to the presence of avocado lipids, enhanced the film hydrophobicity, although not having decreased the WVP (as expected), since it promoted discontinuities in the alginate structure. The film with the lowest WVP (containing an alginate/guacamole/glycerol dry mass ratio of 25/60/15) was inserted between nachos and tomato sauce, being able to reduce the crispiness loss of nachos during a 50‐min storage
Palavras-Chave:  Mixture design; Pizzas and tacos.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1156667/1/P-Alginate-guacamole-edible-films-as-moisture-barrier-layers.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA18274 - 2UPCAP - DDPROCI.23/84
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