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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  01/12/1997
Data da última atualização:  01/12/1997
Autoria:  ATTAWAY, J. A.; CARTER, R. D.; FELLERS, P. J.; MOORE, E. L.; TING, S. V.
Afiliação:  Department of citrus.
Título:  Acidity and brix to acid ratio, key determinantes of orange juice quality
Ano de publicação:  1974
Fonte/Imprenta:  Valencia: IATA, 1974
Páginas:  p.41-50
ISBN:  04-00-04260-3
Idioma:  Espanhol
Notas:  In: CONFERENCIA INTERNACIONAL SOBRE CALIDAD Y DETECCION DE ADULTERACIONES EN ZUMOS CITRICOS. Valencia, Anais... 1974.
Conteúdo:  Flavor panel studies over a period of many years by the Florida Department of Citrus and the University of Florida have shown that acidity and Brix/acid ratio are among the most important quality parameters for citrus juices. A recent study used 211 samples collected at random from all Florida Frozen Concentrated Orange juice (FCOJ) processors during the 1972-73 season. These samples represented more than 132 million 90-pound boxes of oranges processed into FCOJ during the season, or 80% of all Florida oranges processed during this period. These samples were reconstituted to 12,8 Brix and flavor scores and acis values determined. All of the samples were below 0.98% acid (as anhydrous citric w/w) and above 13 Brix/acid ratio. Exoerimental samples of Valencia orange juice were produced with axidity 0.75 to 1.63% and Brix/acid ratios of 6.9. Flavor panel evaluations of these samples showed highest scores for juices in the 13.5 to 15.5 ratio range.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF14477 - 1ADDPL - --634.804061C748a1980.00394
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  08/01/2009
Data da última atualização:  24/05/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Internacional - C
Autoria:  PACHECO, C. A. P.; SILVA, H. D.; SANTOS, M. X. dos; GUIMARAES, P. E. de O.; PARENTONI, S. N.; GAMA, E. E. G. e; SCAPIM, C. A.; MEIRELLES, W. F.; CARVALHO, H. W. L. de; VIEIRA JUNIOR, P. A.
Afiliação:  CLESO ANTONIO PATTO PACHECO, CNPMS; Heyder Diniz Silva, Universidade Federal de Uberlândia; Manoel Xavier dos Santos, Embrapa Milho e Sorgo; PAULO EVARISTO DE O GUIMARAES, CNPMS; SIDNEY NETTO PARENTONI, CNPMS; Elto Eugênio Gomes e Gama, Embrapa Milho e Sorgo; Carlos Alberto Scapim, Universidade Estadual de Maringá; WALTER FERNANDES MEIRELLES, CNPMS; PEDRO ABEL VIEIRA JUNIOR, SNTEEN Campinas.
Título:  Environmental stratification based on a 28 x 28 diallel of open-pollinated maize varieties.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Crop Breeding and Applied Biotechnology, Londrina, v. 8, n. 4, p. 259-264, 2008.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to assess the representativeness of the test environments used by the maize breeding program of Embrapa in the first phase of genotype evaluation. Ear weight of 378 hybrids from a diallel of 28 open-pollinated varieties (OPVs) evaluated in ten environments were used. The following environments were evaluated: two growing seasons (1991-92 and 1992-93), at three locations (Sete Lagoas, MG, Londrina, PR, and Goiania-GO); in two growing seasons (1991/92 and 1993/94) in Aracaju-SE; and in two growing seasons (1992-93 and 1993-94), in Ponta Grossa-PR. The complex part of the interaction accounted for nearly 75% of the genotype by environment interaction (G x E). The environments of Londrina-91/92, Ponta Grossa-93/94 and Aracaju-93/94 differed from the others and also from each other, as shown by stratification analysis. The phenotypic correlation between genotype means in the pairwise grouped environments. interpreted as coefficient of genotypic determination, indicated that non-genetic causes were responsible for 64.40% of the mean phenotypic variances. The results confirmed the discrimination of three major environmental groups, representing the Northeast (Aracaju). Central Southeast (Sete Lagoas, Goiania and Londrina) and South (Ponta Grossa) regions.
Palavras-Chave:  Crop; Estratificação de ambiente; Estratificação de ambientes; Interação genótipo x ambiente; Interação genótipos x ambientes; Programa de melhoramento de milho; Variedades.
Thesagro:  Agricultura; Biotecnologia; Genética; Milho.
Thesaurus NAL:  Corn.
Categoria do assunto:  --
G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/66829/1/Environmental-estratification.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS21233 - 1UPCAP - DD
CPATC20408 - 1UPCAP - DD
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