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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  28/04/2000
Data da última atualização:  15/10/2004
Autoria:  MANDARINO, J. M. G.; CARRAO-PANIZZI, M.C.; BORDINGNON, J. R.
Título:  Soybean promotion for human consumption in Brazil.
Ano de publicação:  1999
Fonte/Imprenta:  In: WORLD SOYBEAN RESEARCH CONFERENCE, 6., 1999, Chicago. Proceedings: invited and contributed papers and posters. Chicago: University of Illinois / Soybean Research & Development Council, 1999.
Páginas:  p.701.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Soybean is an important alternative for human nutrition. It is an excellent source of protein, energy, and iron and is also very healthy, since it is rich in poli-unsaturated fatty acids and in compounds that can prevent chronical diseases such as cancer and heart diseases. Nutritional status of the low income people in Brazil is known as considerably problematic. Soybean consuption should be promoted, not just because of nutritional advantages and health benefits of it, but also for the availability of this affordable source of good quality protein, since Brazil is the second world producer. In the growing season, 1997/1998 the soybean production reached 31 million tons. However, the direct use for human consumption represents less than 1% of the production. This limited acceptability of soybean by consumers has been attributed mainly to its flavor and to the lack of familiarity with proper methods to effectively prepare soybean, because it is an exotic legume to Occidentals. Educational programs promoting the habit of soybean consumption, pointing out the nutritive and health advantages, and the adequate soybean cooking techniques, should be encouraged. Since 1987, Embrapa is carrying out a program that includes teaching people about proper utilization and nutritional qualities of soybean. To make soybean more suitable for the Brazilian taste, soybean grains and products were added to traditional recipes as ingredients. Since lipoxygenase enzymes are responsible for the "g... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Brasil; Soybean.
Thesagro:  Nutrição Humana; Soja.
Thesaurus Nal:  Brazil; human nutrition.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO17460 - 1UPCPL - --633.34072W927p
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Soja.
Data corrente:  04/09/2007
Data da última atualização:  19/01/2018
Tipo da produção científica:  Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Autoria:  BENCHIMOL, R. L.; EL-HUSNY, J. C.; BARRIGA, J. P.; SILVEIRA FILHO, A.; YORINORI, J. T.; ANDRADE, E. B. de.
Afiliação:  RUTH LINDA BENCHIMOL, CPATU; JAMIL CHAAR EL HUSNY, CPATU; JULIO PONTES BARRIGA, Fiscal da Superintendência Federal de Agricultura do Estado do Pará; AUSTRELINO SILVEIRA FILHO, CPATU; JOSÉ TADASHI YORINORI, CNPSO; EMELEOCÍPIO BOTELHO DE ANDRADE, CPATU.
Título:  A ferrugem asiática da soja no Estado do Pará, nas safras de 2003/2004 e 2004/2005.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2005.
Páginas:  4 p.
Descrição Física:  il.
Série:  (Embrapa Amazônia Oriental. Comunicado técnico, 150).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Belém; Brasil; Controle de doença; Ferrugem asiática; Pará.
Thesagro:  Doença de planta; Doença Fúngica; Ferrugem; Fungo; Soja.
Thesaurus NAL:  Amazonia; Plant diseases and disorders; Soybeans.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/27564/1/com.tec.150.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO28209 - 1UPCFL - --66606660
CPATU39125 - 1UMTFL - PP1199311993
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