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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  06/03/2008
Data da última atualização:  06/03/2008
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  CARRÃO-PANIZZI, M. C.; ROESSING, A. C.
Afiliação:  Mercedes Concordia Carrão-Panizzi, CNPSo; Antonio Carlos Roessing, CNPSo.
Título:  Uses of biofuels co-products in Brazil.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: AOCS ANNUAL MEETING & EXPO, 98., 2007, Québec. Abstracts... Urbana: AOCS Press, 2007. p. 142.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Use of vegetable oils as fuels is strategic and of growing interest around the world. Brazil is the world leader in production and utilization of ethanol. Biodiesel is a challenge and Brazil can increase the production of several oil seed crops. "Pinhão manso", "babaçu", "nabo forrageiro", are local potential sources of oil for biodiesel. To promote socio-economical benefits to small farmers, the Brazilian government started a biodiesel program in the North and Northeast regions. Soybean oil performs 89% of total oil production and provides most of the oil required to comply the demand to mix 2% (B2) biodiesel in the diesel by 2008 (1 billion liters/year), and 5% (B5) by 2013 (2.4 billion liters/year). A production of 54.7 mmt of soybeans is expected in 2007/08. To comply with the need of B2 and B5, an increase in oil production and processing is needed. Co-products from biodiesel should yield products of high adding value. Main use of soybean, sunflower and canola co-products is for animal feed. Palm oil co-products, rich in cellulose and other exotic oil sources need studies to develop compatible uses. Research should focus in processing co-products as human food, animal feed, and non food uses. The call for renewable sources of energy will push industry to develop new products from biodiesel co-products.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO28006 - 1UPCSP - --1138711387
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  19/10/2012
Data da última atualização:  23/02/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  MURUCI, L. N. M.; SANTOS, R. R. dos; SOUZA, E. F. de; PENHA, E. das M.; COURI, S.; DAMASO, M. C. T.
Afiliação:  LÍVIA NOLASCO MACEDO MURUCI, UFRRJ; REGIANE RIBEIRO DOS SANTOS, UFRRJ; ERIKA FRAGA DE SOUZA, CTAA; EDMAR DAS MERCES PENHA, CTAA; SONIA COURI, CTAA; MONICA CARAMEZ TRICHES DAMASO, CNPAE.
Título:  Effects of pH and temperature on the activity of lipase produced by Aspergillus niger.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 16.; LATIN AMERICAN SEMINAR OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 17., 2012, Foz do Iguaçu. Addressing global food security and wellness through food science and technology: abstracts. Foz do Iguaçu: IUFoST: ALACCTA, 2012. 1 CD-ROM.
Idioma:  Inglês
Thesagro:  Aspergillus Niger; Lípase.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/68322/1/2012-139.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA11574 - 1UPCRA - PP2012/1392012.00139
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