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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
04/01/2023 |
Data da última atualização: |
20/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
GABRIEL, M. B.; CARNEIRO, M. J.; CAMARGO, R. C. R. de; SAWAYA, A. C. H. F. |
Afiliação: |
MARIANA BUDÓIA GABRIEL, FACULTY OF PHARMACEUTICAL SCIENCE, UNICAMP, CAMPINAS, SP; MARA J. CARNEIRO, FACULTY OF PHARMACEUTICAL SCIENCE, UNICAMP, CAMPINAS, SP; RICARDO COSTA RODRIGUES DE CAMARGO, CPAMN; ALEXANDRA C. H. F. SAWAYA, FACULTY OF PHARMACEUTICAL SCIENCE, UNICAMP, CAMPINAS, SP. |
Título: |
The chemical composition and antioxidant activity of mandac¸aia (melipona quadrifasciata) geopropolis varies more due to region than month of collection. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Natural Product Research, v. 36, n. 6, p. 1626-1630, 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1080/14786419.2021.1892101 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Stingless bees are responsible for pollinating up to 90% of Brazilian flora, so their study is of commercial and ecological importance. Stingless bees mix plant resins with wax and soil, forming geopropolis. Studies of the variability in composition and activity due to species, place and season of collection are lacking. |
Palavras-Chave: |
Abelha sem ferrão; Atividade antioxidante; Conteúdo total de flavonoides; Geopropolis; Mandaçaia. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1150621/1/ChemicalCompositionAntioxidantActivityMandacaiaNPR2022.pdf
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Marc: |
LEADER 01130naa a2200229 a 4500 001 2150621 005 2023-01-20 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1080/14786419.2021.1892101$2DOI 100 1 $aGABRIEL, M. B. 245 $aThe chemical composition and antioxidant activity of mandac¸aia (melipona quadrifasciata) geopropolis varies more due to region than month of collection.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aStingless bees are responsible for pollinating up to 90% of Brazilian flora, so their study is of commercial and ecological importance. Stingless bees mix plant resins with wax and soil, forming geopropolis. Studies of the variability in composition and activity due to species, place and season of collection are lacking. 653 $aAbelha sem ferrão 653 $aAtividade antioxidante 653 $aConteúdo total de flavonoides 653 $aGeopropolis 653 $aMandaçaia 700 1 $aCARNEIRO, M. J. 700 1 $aCAMARGO, R. C. R. de 700 1 $aSAWAYA, A. C. H. F. 773 $tNatural Product Research$gv. 36, n. 6, p. 1626-1630, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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Biblioteca |
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Registro |
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URL |
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Registros recuperados : 7 | |
4. | | LIMA, H. L. S.; BARROSO, M. K. A.; CARNEIRO, M. J. M.; BRIGIDA, A. I. S.; BORGES, M. de F.; ROSA, M. de F. Filmes de celulose bacteriana com atividade antioxidante. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENGENHARIA QUÍMICA, 21.; ENCONTRO BRASILEIRO SOBRE O ENSINO DE ENGENHARIA QUÍMICA, 16., 2016, Fortaleza. [Anais eletrônicos]... Fortaleza: ABEQ, 2016. 8 p.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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5. | | LIMA, H. L.; CARNEIRO, M. J. M.; NASCIMENTO, E. S.; PEREIRA, A. L. S.; BARROS, M. de O.; BARROSO, M. K. A.; MORAIS, J. P. S.; BORGES, M. de F.; ROSA, M. de F. Avaliação preliminar da produção de celulose bacteriana de suco de caju. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE POLÍMEROS, 13., 2015, Natal. Anais... São Carlos: ABPol, 2015.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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6. | | DUARTE, E. B.; ANDRADE, F. K.; LIMA, H. L. S.; NASCIMENTO, E. S. do; CARNEIRO, M. J. M.; BORGES, M. de F.; LUZ, E. P. C. G.; CHAGAS, B. S. das; ROSA, M. de F. Celulose bacteriana: propriedades, meios fermentativos e aplicações. Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2019. 35 p. (Embrapa Agroindústria Tropical. Documentos, 186).Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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7. | | GOMEZ, H. A. G.; NIEDERAUER, G. F.; MINATEL, I. O.; ANTUNES, E. R. M.; CARNEIRO, M. J.; SAWAYA, A. C. H. F.; ZANUS, M. C.; RITSCHEL, P. S.; QUECINI, V.; LIMA, G. P. P.; MARQUES, M. O. M. Metabolite profiling reveals the influence of grapevine genetic distance on the chemical signature of juices. Journal of the Science of Food and Agriculture, 2023. 1-15 Disponível em: https://doi.org/https://doi.org/10.1002/jsfa.13124. Acesso em: 6 dez. 2023Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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Registros recuperados : 7 | |
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