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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
15/03/2019 |
Data da última atualização: |
24/01/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
ANUNCIAÇÃO, P. C.; CARDOSO, L. de M.; ALFENAS, R. de C. G.; QUEIROZ, V. A. V.; CARVALHO, C. W. P. de; MARTINO, H. S. D.; PINHEIRO-SANT'ANA, H. M. |
Afiliação: |
Pamella Cristine Anunciação, Universidade Federal de Viçosa; Leandro de Morais Cardoso, Universidade Federal de Juiz de Fora; Rita de Cássia Gonçalves Alfenas, Universidade Federal de Viçosa; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; Hércia Stampini Duarte Martino, Universidade Federal de Viçosa; Helena Maria Pinheiro-Sant'Ana, Universidade Federal de Viçosa. |
Título: |
Extruded sorghum consumption associated with a caloric restricted diet reduces body fat in over weight men: a randomized controlled trial. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Food Research International, Barking, v. 119, p. 693-700, 2019. |
DOI: |
10.1016/j.foodres.2018.10.048 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Publicado online em 15 out. 2018. |
Conteúdo: |
This study aimed to evaluate the effect of sorghum intake on body composition and metabolic variables in overweight men. In a randomized controlled crossover study, 24 overweight men (25.6?±?4.6?years) were randomly allocated into one of two treatments: extruded sorghum or extruded wheat. The study consisted of 2 periods of 8?weeks with at least 4?weeks of washout. Anthropometric, clinical and metabolic risk variables were assessed at baseline and at the end of each intervention period. Extruded sorghum consumption reduced body fat percentage and increased daily carbohydrate and dietary fiber intake when compared to wheat consumption. Also, sorghum increased the serum glutathione peroxidase concentration, but no difference was observed when compared to wheat consumption. Extruded sorghum demonstrated to be a good alternative to control obesity in overweight men. |
Palavras-Chave: |
Composto bioativo. |
Thesagro: |
Fibra; Grão; Obesidade; Sorghum Bicolor; Sorgo. |
Thesaurus Nal: |
Bioactive compounds; Body composition; Dietary fiber; Grains; Obesity; Sorghum bicolor subsp. bicolor. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/194290/1/Extruded-sorghum-1.pdf
|
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
20/12/1999 |
Data da última atualização: |
27/10/2020 |
Autoria: |
DUTRA, S. |
Afiliação: |
SATURNINO DUTRA, CPATU. |
Título: |
Estabelecimento de pastagens. |
Ano de publicação: |
1981 |
Fonte/Imprenta: |
Belém, PA, 1981. |
Páginas: |
6 p. |
Descrição Física: |
il. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Trabalho apresentado no Treinamento sobre Pastagem e Forrageiras, 1981, Belém. Publicação não convencional. Datilografado. |
Thesagro: |
Implantação de Cultura; Pastagem. |
Thesaurus NAL: |
pastures; plant establishment. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/217097/1/Estabelecimento-de-pastagens.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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