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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
16/08/2011 |
Data da última atualização: |
07/08/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
PEIXOTO, A. P. B.; SANTANA, T. V. F. de; HISSA, H. R.; SILVA, E. F. da; MACEDO, J. R. de; CAPECHE, C. L.; OLIVEIRA, M. C. N. de. |
Afiliação: |
ANA PATRICIA BASTOS PEIXOTO, ESALQ - USP; TIAGO VIANA FLOR DE SANTANA, UNICAMP - IMECC; HELGA RESTUM HISSA, CNPS; ENIO FRAGA DA SILVA, CNPS; JOSE RONALDO DE MACEDO, CNPS; CLAUDIO LUCAS CAPECHE, CNPS; MARIA CRISTINA NEVES DE OLIVEIRA, CNPSO. |
Título: |
Análise espacial de dados composicionais. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO ANUAL DA REGIAO BRASILEIRA DA SOCIEDADE INTERNACIONAL DE BIOMETRIA, 56.; SIMPÓSIO DE ESTATÍSTICA APLICADA À EXPERIMENTAÇÃO AGRONÔMICA, 14., 2011, Maringá. Anais... Maringá: RBRAS, 2011. |
Páginas: |
5 p. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
É usual expressar as frações granulométricas de solo como conteúdos de areia, silte e argila e usá-las para descrever e definir classes de solo. Em função disso, este trabalho se propõe a modelar o padrão espacial das frações que compõe o solo e descrever a distribuição espacial destas frações, validando suas características. |
Palavras-Chave: |
Dependência espacial; Estrutura de correlação. |
Thesagro: |
Análise do solo; Análise estatística; Fração do solo. |
Thesaurus Nal: |
Soil analysis; Soil separates; Statistical analysis. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/39859/1/rbras56.mcno.pdf
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Marc: |
LEADER 01302nam a2200289 a 4500 001 1898012 005 2018-08-07 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPEIXOTO, A. P. B. 245 $aAnálise espacial de dados composicionais. 260 $aIn: REUNIÃO ANUAL DA REGIAO BRASILEIRA DA SOCIEDADE INTERNACIONAL DE BIOMETRIA, 56.; SIMPÓSIO DE ESTATÍSTICA APLICADA À EXPERIMENTAÇÃO AGRONÔMICA, 14., 2011, Maringá. Anais... Maringá: RBRAS$c2011 300 $a5 p. 520 $aÉ usual expressar as frações granulométricas de solo como conteúdos de areia, silte e argila e usá-las para descrever e definir classes de solo. Em função disso, este trabalho se propõe a modelar o padrão espacial das frações que compõe o solo e descrever a distribuição espacial destas frações, validando suas características. 650 $aSoil analysis 650 $aSoil separates 650 $aStatistical analysis 650 $aAnálise do solo 650 $aAnálise estatística 650 $aFração do solo 653 $aDependência espacial 653 $aEstrutura de correlação 700 1 $aSANTANA, T. V. F. de 700 1 $aHISSA, H. R. 700 1 $aSILVA, E. F. da 700 1 $aMACEDO, J. R. de 700 1 $aCAPECHE, C. L. 700 1 $aOLIVEIRA, M. C. N. de
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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Biblioteca |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
17/09/2013 |
Data da última atualização: |
09/04/2015 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
FREITAS, S. T. de; MITCHAM, E. J. |
Afiliação: |
SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; ELIZABETH JEANNE MITCHAM. |
Título: |
Quality of pitaya fruit (Hylocereus undatus) as influenced by storage temperature and packaging |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Scientia Agrícola, Piracicaba, v. 70, n. 4, p. 257-262, jul./ago. 2013. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Pitaya (Hylocereus undatus) is an exotic non-climacteric fruit that reaches its best eating quality when harvested ripe, decreasing thereafter during storage. Our objectives were to determine the best combination of storage temperature and use of perforated plastic bags to maintain the postharvest quality of the fruit. Fruits were stored at 5, 7, or 10 ºC with and without a perforated plastic bag for 20 days, followed by five days at 20 ºC without the bag for shelf-life determination. Storage at 5 ºC, followed by 7 ºC maintained better visual appearance of the pitaya fruit after 20 days, by reducing decay incidence and severity, and maintaining greener bracts compared with fruit stored at 10 ºC. Pitaya fruit stored at 5 ºC without a perforated plastic bag showed no decay after storage and shelf-life. In general, higher temperatures and the use of a perforated plastic bag increased decay incidence, as well as decay severity after storage and shelf-life conditions. At all temperatures, fruit stored in a perforated plastic bag had lower weight loss during storage. After shelf-life, weight loss was highest in fruit stored at higher temperatures. Storage of fruits at 5 ºC resulted in minor chilling injury symptoms in the outer flesh tissue, close to the peel. Storage at 5 ºC without a perforated plastic bag was the best condition to maintain the postharvest quality of the pitaya fruit. |
Palavras-Chave: |
Pitahaya. |
Thesagro: |
Armazenamento; Hylocereus undatus; Pitaya; Pós-colheita; Temperatura. |
Categoria do assunto: |
A Sistemas de Cultivo |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/89545/1/Sergio-1-2013.pdf
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Marc: |
LEADER 02031naa a2200205 a 4500 001 1966419 005 2015-04-09 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFREITAS, S. T. de 245 $aQuality of pitaya fruit (Hylocereus undatus) as influenced by storage temperature and packaging$h[electronic resource] 260 $c2013 520 $aPitaya (Hylocereus undatus) is an exotic non-climacteric fruit that reaches its best eating quality when harvested ripe, decreasing thereafter during storage. Our objectives were to determine the best combination of storage temperature and use of perforated plastic bags to maintain the postharvest quality of the fruit. Fruits were stored at 5, 7, or 10 ºC with and without a perforated plastic bag for 20 days, followed by five days at 20 ºC without the bag for shelf-life determination. Storage at 5 ºC, followed by 7 ºC maintained better visual appearance of the pitaya fruit after 20 days, by reducing decay incidence and severity, and maintaining greener bracts compared with fruit stored at 10 ºC. Pitaya fruit stored at 5 ºC without a perforated plastic bag showed no decay after storage and shelf-life. In general, higher temperatures and the use of a perforated plastic bag increased decay incidence, as well as decay severity after storage and shelf-life conditions. At all temperatures, fruit stored in a perforated plastic bag had lower weight loss during storage. After shelf-life, weight loss was highest in fruit stored at higher temperatures. Storage of fruits at 5 ºC resulted in minor chilling injury symptoms in the outer flesh tissue, close to the peel. Storage at 5 ºC without a perforated plastic bag was the best condition to maintain the postharvest quality of the pitaya fruit. 650 $aArmazenamento 650 $aHylocereus undatus 650 $aPitaya 650 $aPós-colheita 650 $aTemperatura 653 $aPitahaya 700 1 $aMITCHAM, E. J. 773 $tScientia Agrícola, Piracicaba$gv. 70, n. 4, p. 257-262, jul./ago. 2013.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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