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Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  17/04/2019
Data da última atualização:  24/01/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CHAGAS, J. C. C.; FERREIRA, M. A.; CAMPOS, M. M.; MACHADO, F. S.; SILVA, L. C.; FACIOLA, A.; MARCONDES, M. I.
Afiliação:  J. C. C. Chagas, Universidade Federal Rural de Pernambuco; M. A. Ferreira, Universidade Federal Rural de Pernambuco; MARIANA MAGALHAES CAMPOS, CNPGL; FERNANDA SAMARINI MACHADO, CNPGL; L. C. Silva, UFV; A. Faciola, University of Florida, Gainesville, FL; M. I. Marcondes, UFV.
Título:  Energy and protein requirements of crossbred Holstein x Gyr calves fed commercial milk replacer and amino acid supplement.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Animal Production Science, v. 59, n. 5, p. 879-886, 2019.
DOI:  10.1071/AN17562
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract. This experiment aimed to estimate the energy and protein requirements for Holstein · Gyr calves up to 60 days of age fed with milk replacer and amino acid supplement. Fifty male calves were used, of which seven were randomly allocated into the reference group and slaughtered at 8 days of age, seven were randomly allocated into the maintenance group slaughtered at 30 days of age, and the 36 remaining calves were included in the experiment at 8 days of age and randomly supplied with four dietary methionine+cysteine: lysine ratios (RMCL; 44%, 48%, 52%, and 56%) through amino acid supplement added as 1 kg/day of milk replacer reconstituted at 13.8% of dry matter. Different RMCL were tested for the models, and there were no significant effects on energy and protein requirements. The net energy requirement for maintenance was 75.2 kcal/empty bodyweight (EBW)0.75.day, with an energy use efficiency for maintenance of 67.38%. The prediction equation of net energy requirement for gain (Mcal/day) was energy retained = 0.0879 · EBW0.75 · empty bodyweight gain (EBWG)0.7580, with an energy use efficiency for gain of 47.57%. The estimated requirements for metabolisable protein for maintenance were 4.83 g/EBW0.75.day. The estimated equation for net protein requirements for gain (g/day) was NPg = EBWG · 246.73 · EBW?0.1204, with a protein use efficiency for gain of 71.55%. The estimated requirements for energy and proteins were greater than the values reported for calves fed with m... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Comparative slaughter; Energy use efficiency; Pre-weaning calves.
Thesaurus Nal:  Body composition.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL24613 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, R. S. e; SOUZA, V. F. de; MACHADO, P. H. B.; SILVA, M. J. da; PARRELLA, R. A.; PARRELLA, N. N. L. D.; SCHAFFERT, R. E. Curvas de maturação de cultivares de sorgo sacarino. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DE BIOENERGIA, 9., 2014. São Paulo. Anais... Curitiba: Porths Eventos, 2014.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.
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2.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, K. J. da; SILVA, C. B. da; TARDIN, F. D.; GUIMARÃES, C. M.; SILVA, A. R. da; SOUZA, V. F. de; SANTOS, C. V. dos; MOURAO, C. S.; SANTOS, G. M. dos; MACHADO, P. H. B.; OLIVEIRA, M. S. Avaliação do potencial agronômico de híbridos de sorgo granífero para tolerância à seca. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 7., 2013, Uberlândia. Variedade melhorada: a força da nossa agricultura: anais. Viçosa, MG: SBMP, 2013. p. 3370-3372.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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3.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, K. J. da; SILVA, C. B. da; TARDIN, F. D.; GUIMARAES, C. M.; SILVA, A. R. da; SOUZA, V. F. de; SANTOS, C. V. dos; MOURAO, C. S.; SANTOS, G. M. dos; MACHADO, P. H. B.; OLIVEIRA, M. S. Avaliação do potencial agronômico de híbridos de sorgo granífero para tolerância à seca. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 7., 2013, Uberlândia. Variedade melhorada: a força da nossa agricultura: anais. Viçosa, MG: SBMP, 2013. p. 3370-3372.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.
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4.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, M. S.; PARRELLA, R. A. da C.; SOUZA, V. F. de; SCHAFFERT, R. E.; MOURA, S. M.; RIBEIRO, P. C. de O.; MOURAO, C. S.; MACHADO, P. H. B.; ANDRDE, L. C.; FERREIRA, A. G. Desempenho de cultivares de sorgo sacarino em dois níveis de saturação por alumínio visando a produção de etanol. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 7., 2013, Uberlândia. Variedade melhorada: a força da nossa agricultura: anais. Viçosa, MG: SBMP, 2013. p. 2797-2800.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.
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5.Imagem marcado/desmarcadoMOURAO, C. S.; MENEZES, C. B. de; TARDIN, F. D.; SILVA, A. R. da; BERNARDINO, K. da C.; SILVA, K. J. da; SANTOS, C. V. dos; OLIVEIRA, M. S.; MOURA, S. M.; ABREU, A. L. de; MACHADO, P. H. B.; SCHAFFERT, R. E. Adaptabilidade e estabilidade de híbridos de sorgo granífero em condições de safrinha. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 7., 2013, Uberlândia. Variedade melhorada: a força da nossa agricultura: anais. Viçosa, MG: SBMP, 2013. p. 1014-1017.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.
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6.Imagem marcado/desmarcadoANDRADE, L. C. de; TARDIN, F. D.; MENEZES, C. B. de; SILVA, K. J. da; SANTOS, C. V. dos; SENA, F. M.; RIBEIRO, P. C. de O.; OLIVEIRA, M. S.; MACHADO, P. H. B.; PORTUGAL, A. F.; SCHAFFERT, R. E.; CARDINALI, A. F.; FERREIRA, A. G. Desempenho de híbridos de sorgo cultivados no verão em Sete Lagoas-MG. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 7., 2013, Uberlândia. Variedade melhorada: a força da nossa agricultura: anais. Viçosa, MG: SBMP, 2013. p. 3410-3413.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.
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7.Imagem marcado/desmarcadoMOURA, S. M.; SENA, F. M.; OLIVEIRA, M. S.; SOUZA, V. F.; BERNARDINO, K. C.; MOURAO, C. S.; MACHADO, P. H. B.; RIBEIRO, P. C. de O.; SANTOS, C. V. dos; PARRELLA, R. A. da C.; MENEZES, C. B. de; SCHAFFERT, R. E. Distribuição de açúcares nos entrenós de genótipos comerciais de sorgo sacarino. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 7., 2013, Uberlândia. Variedade melhorada: a força da nossa agricultura: anais. Viçosa, MG: SBMP, 2013. p. 2709-2712.
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