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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  29/03/2011
Data da última atualização:  25/05/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  BRANCO, L. S. C.; ALMEIDA, M. M. T.; CAETANO, T. M.; PINTO, G. A. S.; AZEREDO, H. M. C. de.
Afiliação:  Leise Soares Castelo Branco, UFC; Mirela Maria Tabosa Almeida, UFC; Tiago M. Caetano, UFC; GUSTAVO ADOLFO SAAVEDRA PINTO, CNPAT; HENRIETTE MONTEIRO C DE AZEREDO, CNPAT.
Título:  Estudo da secagem por atomização de biomassa de Rhodotorula sp. CNPAT-02.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENGENHARIA QUÍMICA, 18., 2010, Foz do Iguaçu. Anais... São Paulo: Associação Brasileira de Engenharia Química, 2010. p. 6935-6943.
Páginas:  1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Carotenóides.
Thesagro:  Atomização; Secagem.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/34075/1/AT10113.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAT12807 - 1UPCAA - PPSP 053132011.05313
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  18/03/2022
Data da última atualização:  24/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  ANDRE, R. S.; FACURE, M. H. M.; MERCANTE, L. A.; CORREA, D. S.
Afiliação:  DANIEL SOUZA CORREA, CNPDIA.
Título:  Electronic nose based on hybrid free-standing nanofibrous mats for meat spoilage monitoring.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Sensors and Actuators: B. Chemical, v 353, 131114, 2022.
ISSN:  0925-4005
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.snb.2021.131114
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Food safety and quality control have become nowadays a major priority for the sake of public health to protect consumers from the risks of foodborne diseases and food poisoning. For instance, in the case of the decomposition of meat protein, ammonia and biogenic amines content can be used as a parameter to evaluate meat quality. However, practical analytical methods for in loco evaluation of amines release by meat are still on demand. Herein, we report hybrid free-standing composite nanofibers as sensing platforms to identify volatile amines (ammonia, methylamine and trimethylamine), as one of the main components of the gas produced in the process of meat spoilage, and to monitor fish freshness at room temperature. For that purpose, SiO2:In2O3, SiO2: ZnO and SiO2 nanofibers, prepared by electrospinning followed by thermal treatment, were deposited onto interdigitated electrodes and then modified with polyaniline and poly(styrene sulfonate). Seven sensing units of distinct compositions were employed in an impedimetric electronic nose, and multidimensional projection was used to help in the discrimination of standard analytes as well as of analytes released during the deterioration of fish real samples. The frequency selection resulted in improved discrimination by multidimensional projection and the sensor array showed an excellent performance to be applied in fish spoilage monitoring.
Palavras-Chave:  Electrospinnin; Gas sensors; Volatile amines.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA17942 - 1UPCAP - DDPROCI.22/122022/12
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