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Registros recuperados : 119 | |
61. | | TATSCH, J. D.; ROCHA, H. R. da; FREITAS, H. C. de; CABRAL, O. M. R.; TANNUS, R. N.; ACOSTA, R. Variações dos fluxos de energia na conversão de Cerrado por cana-de-açúcar. In: WORKSHOP BRASILEIRO DE MICROMETEOROLOGIA, 4., 2005, Santa Maria. Revista Ciência e Natura, Edição Especial, p. 111-114, dez. 2005. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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62. | | CABRAL, O. M. R.; ROCHA, H. R. da; GASH, J. H. C.; FREITAS, H. C. de; LIGO, M. A. V. Water and energy fluxes from a woodland savanna (cerrado) in southeast Brazil. Journal of Hydrology: Regional Studies, Amsterdam, v. 4, part. B, p. 22-40, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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63. | | CABRAL, O. M. R.; GASH, J. H. C.; ROCHA, H. R. da; MARSDEN, C.; LIGO, M. A. V.; FREITAS, H. C. de; TATSCH, J. D.; GOMES, E. Fluxes of CO2 above a plantation of Eucalyptus in southeast Brazil. Agricultural and Forest Meteorology, v. 151, p. 49?59, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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64. | | CABRAL, O. M. R.; ROCHA, H. R. da; GASH, J. H.; LIGO, M. A. V.; RAMOS, N. P.; PACKER, A. P.; BATISTA, E. R. Fluxes of CO2 above a sugarcane plantation in Brazil. Agricultural and Forest Meteorology, Amsterdam, v. 182-183, p. 54-66, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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65. | | CABRAL, O. M. R.; PACKER, A. P.; LACLAU, J. P.; EPROP, D.; NOUVELLON, Y.; MOREIRA, M.; GERANT, D.; DANNOURA, M.; ARAUJO, V.; FURLAN, G. Consequências da seca sobre a alocação de carbono em plantações de eucalipto: um experimento de marcação com 13C-CO2 para avaliar os efeitos da adubação potássica. In: FÓRUM DE APRESENTAÇÃO DE RESULTADOS DE PESQUISA: AVANÇOS E OPORTUNIDADES, 1., 2014, Campinas. Anais... Jaguariúna: Embrapa Meio Ambiente, 2014. RE005. 7 p. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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66. | | RAMOS, N. P.; YAMAGUCHI, C. S.; PIRES, A. M. M.; ROSSETTO, R.; POSSENTI, R. A.; PACKER, A. P.; CABRAL, O. M. R.; ANDRADE, C. A. de. Decomposição de palha de cana-de-açúcar recolhida em diferentes níveis após a colheita mecânica. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 51, n. 9, p. 1492-1500, set. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Unidades Centrais. |
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67. | | TATSCH, J. D.; ROCHA, H. R.; CABRAL, O. M. R.; FREITAS, H. C.; LLOPART, M.; ACOSTA, R.; LIGO, M. A. V. Avaliação do método de Multiple Imputation no preenchimento de falhas de fluxos de energia sobre uma área de cana-de-açúcar. In: BRAZILIAN MICROMETEOROLOGY WORKSHOP, 5., 2007, Santa Maria. Abstracts... Santa Maria: Universidade Federal de Santa Maria, 2007. CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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68. | | PATRICIO, F. R. A.; ALMEIDA, I. M. G. de; SANTOS, A. S.; CABRAL, O. M. R.; TESSARIOLI NETO, J.; SINIGAGLIA, C.; BERIAM, L. O. S.; RODRIGUES NETO, J. Avaliação da solarização do solo para o controle de Ralstonia solanacearum. Fitopatologia Brasileira, Brasília, DF, v. 30, n. 5, p. 475-481, set./out. 2005. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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69. | | CHAIM, A.; CASTRO, C. L. S. S. de; CORRALES, F. M.; GALVAO, J. A. H.; CABRAL, O. M. R.; NICOLELLA, G. Metodo para monitorar perdas na aplicacao de agrotoxicos na cultura de tomate. Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia, v.34, n.5, p.741-747, maio 1999. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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70. | | CHAIM, A.; CASTRO, V. L. S. S. de; CORRALES, F. M.; GALVAO, J. A. H.; CABRAL, O. M. R.; NICOLELLA, G. Metodo para monitorar perdas na aplicacao de agrotoxicos na cultura do tomate. Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia, v.34, n.5, p.741-747, 1999. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Unidades Centrais. |
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71. | | ATTIA, A.; NOUVELLON, Y.; CUADRA, S. V.; CABRAL, O. M. R.; LACLAU, J. P.; GUILLEMOT, J.; CAMPOE, O.; STAPE, J.; GALDOS, M.; LAMPARELLI, R.; LE MARIE, G. Modelling carbon and water balance of Eucalyptus plantations at regional scale: effect of climate, soil and genotypes. Forest Ecology and Management, v. 449, p. 1-13, Oct. 2019. Article 117460. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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72. | | ATTIA, A.; NOUVELLON, Y.; CUADRA, S. V.; CABRAL, O. M. R.; LACLAU, J. P.; GUILLEMOT, J.; CAMPOE, O.; STAPE, J.; GALDOS, M.; LAMPARELLI, R.; MARIE, G. L. Modelling carbon and water balance of Eucalyptus plantations at regional scale: Effect of climate, soil and genotypes. Forest Ecology and Management, v. 449, p. 1-13, 2019. Article 117460. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado; Embrapa Meio Ambiente. |
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73. | | ATTIA, A.; CUADRA, S. V.; NOUVELLON, Y.; GUILLEMOT, J.; CAMPOE, O. C.; CABRAL, O. M. R.; LACLAU, J.; GALDOS, M.; LAMPARELLI, R.; Le MAIRE, G. Modelling eucalyptus biomass production at regional scale in Brazil. In: EUCALYPTUS 2018, Montpellier. Managing Eucalyptus plantation under global changes: abstracts book... Montpellier, France: CIRAD, 2018. p. 43. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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74. | | ATTIA, A.; CUADRA, S. V.; NOUVELLON, Y.; GUILLEMOT, J.; CAMPOE, O. C.; CABRAL, O. M. R.; LACLAU, J. P.; GALDOS, M.; LAMPARELLI, R.; LE MAIRE, G. Modelling Eucalyptus biomass production at regional scale in Brazil. In: EUCALYPTUS, 2018, Montpellier. Managing Eucalyptus plantation under global changes: abstracts book. Montpellier: CIRAD, 2018. p. 43. Na publicação: Santiago Cuandra. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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78. | | LIMA, M. A. de; BOEIRA, R. C.; CASTRO, V. L. S. S. de; LIGO, M. A. V.; CABRAL, O. M. R.; VIEIRA, R. F.; LUIZ, A. J. B. Estimativa das emissões de gases de efeito estufa provenientes de atividades agrícolas no Brasil. In: LIMA, M. A. de; CABRAL, O. M. R.; GONZALEZ MIGUEZ, J. D. (Ed.). Mudanças climáticas globais e a agropecuária brasileira. Jaguariúna: Embrapa Meio Ambiente, 2001. 397p. Cap. 7, p.169-189. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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79. | | WANDERLEY, R. L. do N.; ROCHA, H. R. da; CABRAL, O. M. R.; FREITAS, H. C. de; BRASILIO, E. M. S.; SILVA, J. M. da. Estimativa do índice de área foliar e temperatura em uma área de eucalipto Ciência e Natura, Santa Maria, Ed. esp., p. 386-390, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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80. | | CABRAL, O. M. R.; ROCHA, H. R. da; GASH, J. H. C.; LIGO, M. A. V.; FREITAS, H. C. de; TATSCH, J. D. The energy and water balance of a Eucalyptus plantation in southeast Brazil. Journal of Hydrology, Amsterdam, v. 388, p. 208-216, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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Registros recuperados : 119 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
07/10/2019 |
Data da última atualização: |
17/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
SAMPAIO, G. L. A.; PACHECO, S.; RIBEIRO, A. P. de O.; GALDEANO, M. C.; GOMES, F. dos S.; TONON, R. V. |
Afiliação: |
Gessica L. A. Sampaio, UFRJ; SIDNEY PACHECO, CTAA; ANA PAULA DE OLIVEIRA RIBEIRO, CTAA; MELICIA CINTIA GALDEANO, CTAA; FLAVIA DOS SANTOS GOMES, CTAA; RENATA VALERIANO TONON, CTAA. |
Título: |
Encapsulation of a lycopene-rich watermelon concentrate in alginate and pectin beads: Characterization and stability. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
LWT - Food Science and Technology, v. 116, 108589, p. 1-8, 2019. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The aim of this work was to evaluate the influence of the type of polymer and the effect of drying on the stability of lycopene-rich beads obtained by ionic gelation of a watermelon concentrate. Sodium alginate and pectin were used as polymers for encapsulation. The wet and the dried beads were characterized for lycopene retention when exposed to different thermal treatments (60 °C and 90 °C) and pHs (2, 5 and 8), as well as for particle size distribution, morphology and thermogravimetric analysis. All the particles showed high lycopene protection against the evaluated conditions of temperature and pH. Storage stability at different temperatures was also evaluated. The wet beads produced with alginate and pectin showed lycopene retention of 29 and 21%, respectively, after 8 weeks of refrigerated storage, while the dried beads were showed retentions higher than 80% above 25 °C. Ionic gelation showed to be a promising alternative to obtain stable lycopene-rich dried ingredients. |
Palavras-Chave: |
Ionic gelation; Stability. |
Thesaurus NAL: |
Lycopene; Physical properties; Polysaccharides. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/202607/1/2019-SAMPAIO-et-al.-2019.pdf
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Marc: |
LEADER 01735naa a2200241 a 4500 001 2112815 005 2022-05-17 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSAMPAIO, G. L. A. 245 $aEncapsulation of a lycopene-rich watermelon concentrate in alginate and pectin beads$bCharacterization and stability.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aThe aim of this work was to evaluate the influence of the type of polymer and the effect of drying on the stability of lycopene-rich beads obtained by ionic gelation of a watermelon concentrate. Sodium alginate and pectin were used as polymers for encapsulation. The wet and the dried beads were characterized for lycopene retention when exposed to different thermal treatments (60 °C and 90 °C) and pHs (2, 5 and 8), as well as for particle size distribution, morphology and thermogravimetric analysis. All the particles showed high lycopene protection against the evaluated conditions of temperature and pH. Storage stability at different temperatures was also evaluated. The wet beads produced with alginate and pectin showed lycopene retention of 29 and 21%, respectively, after 8 weeks of refrigerated storage, while the dried beads were showed retentions higher than 80% above 25 °C. Ionic gelation showed to be a promising alternative to obtain stable lycopene-rich dried ingredients. 650 $aLycopene 650 $aPhysical properties 650 $aPolysaccharides 653 $aIonic gelation 653 $aStability 700 1 $aPACHECO, S. 700 1 $aRIBEIRO, A. P. de O. 700 1 $aGALDEANO, M. C. 700 1 $aGOMES, F. dos S. 700 1 $aTONON, R. V. 773 $tLWT - Food Science and Technology$gv. 116, 108589, p. 1-8, 2019.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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