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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  06/02/2009
Data da última atualização:  02/04/2009
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  HONGVALEERAT, C.; CABRAL, L. M. C.; DORNIER, M.; REYNES, M.; NINGSANOND, S.
Afiliação:  Chularat Hongvaleerat, Suranaree University of Technology; Lourdes Maria Corrêa Cabral, CTAA; Manuel Dornier, CIRAD; Max Reynes, CIRAD; Suwayd Ningsanond, Suranaree University of Technology.
Título:  Concentration of pineapple juice by osmotic evaporation.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Engineering, London, v. 88, n. 4, p. 548-552, oct. 2008.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Concentração; Destilação osmótica; Suco de abacaxi.
Thesagro:  Suco de Fruta.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA9773 - 1UPCSP - --2008/2422009.00241
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  16/12/2021
Data da última atualização:  16/12/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  PEREIRA, H. S.; MENDONÇA, F. R.; RODRIGUES, L. L.; MELO, L. C.; MELO, P. G. S.; FARIA, L. C. de; COSTA, A. F. da; CARVALHO, H. W. L. de; PEREIRA FILHO, I. A.; ALMEIDA, V. M. de.
Afiliação:  HELTON SANTOS PEREIRA, CNPAF; FABIANA ROCHA MENDONÇA, Universidade Federal de Goiás; LUDIVINA LIMA RODRIGUES, Universidade Federal de Goiás; LEONARDO CUNHA MELO, CNPAF; PATRÍCIA GUIMARÃES SANTOS MELO, Universidade Federal de Goiás; LUIS CLAUDIO DE FARIA, CNPAF; ANTÔNIO FÉLIX DA COSTA, Instituto Agronômico de Pernambuco; HELIO WILSON LEMOS DE CARVALHO, CPATC; ISRAEL ALEXANDRE PEREIRA FILHO, CNPMS; VÁLTER MARTINS DE ALMEIDA, Empresa Mato-grossense de Pesquisa.
Título:  Selection of carioca common bean lines with slow darkening.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 56, e02471, 2021.
ISSN:  1678-3921
DOI:  https://doi.org/10.1590/S1678-3921.pab2021.v56.02471
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  ABSTRACT - The objective of this work was to evaluate the interaction between genotypes and environment for seed-coat darkening of common bean (Phaseolus vulgaris) seeds, in order to select lines that combine slow darkening, upright plants, resistance to lodging, and higher yield and 100-grain weight, with good adaptability and stability for these traits. Forty-four pre-selected lines, originating from crosses between one cultivar with slow darkening and prostrate plants and four cultivars with normal darkening and upright plants, were evaluated in field trials conducted in 15 environments (combinations of locations, crop seasons, and years). Considering the mean values, adaptability, and stability for each isolated trait, most of the lines presented satisfactory performance: 75% for slow darkening, 48% for high yield, 59% for upright plants, 84% for resistance to lodging, and 68% for 100-grain weight. The effects of environments and of the genotype by environment interaction are important for the five studied traits. The CNFC 16754 and CNFC 16820 lines present slow seed-coat darkening, high yield and 100-grain weight, more upright plant architecture, and greater resistance to lodging, besides high adaptability and stability for these traits, which shows their potential for recommendation as new cultivars and confirms that it is possible to join desirable phenotypes for the five traits evaluated. RESUMO - O objetivo deste trabalho foi avaliar a interação entre genótipos e a... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Arquitetura ereta; Estabilidade; Interação genótipo e ambiente; Resistência ao acamamento; Stability; Upright architecture.
Thesagro:  Escurecimento; Feijão; Melhoramento Genético Vegetal; Phaseolus Vulgaris.
Thesaurus NAL:  Beans; Genotype-environment interaction.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/229309/1/pab-2021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE65662 - 1UPEAP - DD
CNPAF36239 - 1UPCAP - DD20212021
CNPMS29718 - 1UPCAP - DD
CPATC25945 - 1UPCAP - DD
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