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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
31/08/2017 |
Data da última atualização: |
10/10/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MATTOS, G. N.; TONON, R. V.; FURTADO, A. A. L.; CABRAL, L. M. C. |
Afiliação: |
Gabriela N. Mattos, UFRJ; RENATA VALERIANO TONON, CTAA; ANGELA APARECIDA LEMOS FURTADO, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA. |
Título: |
Grape by-product extracts against microbial proliferation and lipid oxidation: a review. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of the Science of Food and Agriculture, n. 97, p. 1055-1064, 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The wine industry is responsible for the production of million tons of waste, such as grape skin, stalk, sludge and seeds, which can be considered inexpensive sources of phenolic compound owing to incomplete extraction duringwine production. Phenolic compounds, also called polyphenols, comprise the most abundant bioactive compounds in grape and are recognized by their antioxidant and antimicrobial potential. Because of their functional properties, extracts obtained from grapewastes, which are rich in phenolic compounds, can be employed in the development of many products, ranging frommedical to food applications, decreasing the growth of spoilage and pathogenic microorganisms and inhibiting lipid oxidation. These characteristics are motivating the research for alternative sources of natural antioxidant and antimicrobial agents, aimed at decreasing the use of artificial additives, which have been associated with some toxic effects. This article provides a review of the use of grape by-product extracts and their bioactive compounds as natural antioxidant and antimicrobial agents in food products. © 2016 Society of Chemical Industry |
Palavras-Chave: |
Antimicrobial agents. |
Thesaurus Nal: |
antioxidant activity; polyphenols; spoilage; winemaking. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
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Origem |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Roraima. |
Data corrente: |
16/02/2016 |
Data da última atualização: |
13/04/2016 |
Tipo da produção científica: |
Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Autoria: |
PEREIRA, J. A.; MORAIS, O. P. de; COLOMBARI FILHO, J. M.; TORGA, P. P.; BASSINELLO, P. Z.; CAMARA, J. A. da S.; RIBEIRO, V. Q.; MAGALHAES JUNIOR, A. M. de; CORDEIRO, A. C. C.; CAMPOS, G. W. de; WICKERT, E.; AMORIM NETO, S. |
Afiliação: |
JOSE ALMEIDA PEREIRA, CPAMN; ORLANDO PEIXOTO DE MORAIS, CNPAF; JOSE MANOEL COLOMBARI FILHO, CNPAF; PAULA PEREIRA TORGA, CNPAF; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; JOSE ALVES DA SILVA CAMARA, CPAMN; VALDENIR QUEIROZ RIBEIRO, CPAMN; ARIANO MARTINS DE MAGALHAES JUNIOR, CPACT; ANTONIO CARLOS CENTENO CORDEIRO, CPAF-RR; GLÊNIO WILSON DE CAMPOS, CATI/NPS - Taubaté, SP; ESTER WICKERT, Epagri, Itajaí, SC; SILVINO AMORIM NETO, Pesagro, Campos dos Goytacazes, RJ. |
Título: |
'BRS 902': cultivar de arroz vermelho para o mercado brasileiro. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2015. |
Páginas: |
6 p. |
Série: |
(Embrapa Meio-Norte. Comunicado técnico, 236) |
ISSN: |
0104-7647 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
A 'BRS 902' se originou de um cruzamento simples realizado no primeiro semestre de 2006 na Embrapa Arroz e Feijão, localizada no município de Santo Antônio de Goiás, GO. As variedades de arroz vermelho paraibanas ?PB 01? e ?PB 05?, respectivamente, de arquitetura de planta tradicional e moderna, foram cruzadas entre si visando a combinar a rusticidade da primeira com a elevada produtividade de grãos da segunda. |
Thesagro: |
Arroz; Características Agronômicas; Melhoramento genético vegetal; Variedade. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/139114/1/Comunicado236.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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