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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  25/09/1998
Data da última atualização:  25/09/1998
Autoria:  FONSECA, C. L.
Título:  Breeding for neutral detergent-soluble fiber and associations among forage quality traits, vigor, and disease resistance in alfafa.
Ano de publicação:  1998
Fonte/Imprenta:  [Ithaca]: Cornell University, 1998.
Páginas:  123p.
Idioma:  Inglês
Notas:  PhD Dissertation.
Conteúdo:  Little is known about breeding for neutral detergent-soluble fiber (NDSF) and about the genetic relationship among diseases, quality traits, and vigor in alfalfa (Medicago sativa L.). We conducted a study to determine the potencial use of near infrared reflectance spectroscopy (NIRS) to predict NDSF concentration, mostly pectin in alfalfa, and to estimate heritability and expected gains from selection for NDSF concentration. Data were collected from herbage harvested three times in 1996 and twice in 1997 from two alfalfa half-sib (HS) progeny tests. Initially, a comparison between 90 and 80% ethanol extractions was made for NIRS calibration using samples from the second harves, 1996. Both 90 and 80% ethanol extraction was used to assay all of the remaining samples. The calibration equation standard errors for predicting NDSF from individual harvest were small, ranging from 4.71 to 7.54 g kg 1-. Squared coefficients of multiple determination (R) ranged from 0.72 to 0.97. Near infrared reflectance spectroscopy (NIRS) can be a useful tool quickly evaluate NDSF concentration from a large number of forage samples. Selection of parent genotypes with high NDSF concentrations based on HS family evaluation and NIRS equations may be effective. In a separate study, the same populations were evaluated for resistance to five diseases, nutritional quality, and vigor. Simple, phenotypic, and additive genetic correlation coefficients were estimated for all possible combinations of traits fr... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Anthracnosis; Bacterioses; Correlacao genetica; Espectrofotometro infra-vermelho; Fibres; Fungal diseases; Herdabilidade; Infrared spectrophotometry; Lignins; Murcha de verticilium; NIRS; Phenotypes; Phytophtora; Surface active agents.
Thesagro:  Alfafa; Antracnose; Detergente; Fenótipo; Fibra; Fungo; Fusarium; Lignina; Medicago Sativa; Melhoramento Genético Vegetal; Murcha Bacteriana; Murcha de Fusarium; Pectina; Podridão da Raiz; Solubilidade; Verticillium.
Thesaurus Nal:  fungi; genetic correlation; heritability; pectins; plant breeding; solubility.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAC19335 - 1ADDTS - --T007/98FONT007/98
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1.Imagem marcado/desmarcadoROBERT, J. V.; GOIS, J. S. de; ROCHA, R. B.; LUNA, A. S. Direct solid sample analysis using synchronous fluorescence spectroscopy coupled with chemometric tools for the geographical discrimination of coffee samples. Food Chemistry, v. 371, 131063, 2022.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.
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2.Imagem marcado/desmarcadoCORRÊA, C. L. O.; LUNA, A. S.; PENHA, E. das M.; GOTTSCHALK, L. M. F. Determinação de acrilamida por espectrofluorêscencia em amostras de café. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISA S CAFEEIRAS, 44., 2018, Franca, SP. O Nosso café, melhorados desde o pé: Trabalhos apresentados. Varginha: Fundação Procafé, 2018. p. 182-183 23 a 26 out. 2018. Seção 4.5. Colheita, preparo, qualidade do café, consumo e saúde.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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3.Imagem marcado/desmarcadoCORRÊA, C. L. O.; PENHA, E. das M.; FREITAS-SILVA, O.; LUNA, A. S.; GOTTSCHALK, L. M. F. Enzymatic Technology Application on Coffee co-products products: A Review. Waste and Biomass Valorization, 2020. 22 p.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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4.Imagem marcado/desmarcadoLUNA, A. S.; SILVA, A. P. da; ALVES, E. A.; ROCHA, R. B.; LIMA, I. C. A.; GOIS, J. S. de. Evaluation of chemometric methodologies for the classification of Coffea canephora cultivars via FT-NIR spectroscopy and direct sample analysis. Analytical Methods, v. 9, p. 4255-4260, 2017.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.
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5.Imagem marcado/desmarcadoCORRÊA, C. L. O.; PENHA, E. das M.; ANJOS, M. R. dos; PACHECO, S.; FREITAS-SILVA, O.; LUNA, A. S.; GOTTSCHALK, L. M. F. Use of asparaginase for acrylamide mitigation in coffee and its influence on the content of caffeine, chlorogenic acid, and caffeic acid. Food Chemistry, v. 338, 128045, 6 p., fev. 2021.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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