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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
20/01/2006 |
Data da última atualização: |
18/08/2009 |
Autoria: |
DYMINSKI, D. S.; TAKEDA, H. H.; OLIVEIRA, R.; BOLINI, H. M. A.; MATTOSO, L. H. C.; CÂNDIDO, L. M. B. |
Título: |
The electronic tongue as instrument to sweeteners analysis: an innovation. |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
In: INNOVATIONS IN TRADITIONAL FOODS, EFFOST, 2005, Valencia. Proceedings... Valencia: Elsevier, 2005. p. 197-199. v. 1. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In this work we study the effects of sweeteners combination using an electronic tongue developed in the Embrapa Instrumentação Agropecuária together with the School of Engineering of São Carlos with the purpose of finding a sweetener or a sweetener combination with similar sucrose flavor. The electronic tongue used is a group of gold electrodes covered with conducting polymer and sensible material (TAKEDA & MATTOSO, 2004). |
Palavras-Chave: |
Diabéticos; Food; Língua eletrônica; Polímeros. |
Thesaurus Nal: |
electronic tongue; flavor. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01181naa a2200253 a 4500 001 1029260 005 2009-08-18 008 2005 bl --- 0-- u #d 100 1 $aDYMINSKI, D. S. 245 $aThe electronic tongue as instrument to sweeteners analysis$ban innovation. 260 $c2005 520 $aIn this work we study the effects of sweeteners combination using an electronic tongue developed in the Embrapa Instrumentação Agropecuária together with the School of Engineering of São Carlos with the purpose of finding a sweetener or a sweetener combination with similar sucrose flavor. The electronic tongue used is a group of gold electrodes covered with conducting polymer and sensible material (TAKEDA & MATTOSO, 2004). 650 $aelectronic tongue 650 $aflavor 653 $aDiabéticos 653 $aFood 653 $aLíngua eletrônica 653 $aPolímeros 700 1 $aTAKEDA, H. H. 700 1 $aOLIVEIRA, R. 700 1 $aBOLINI, H. M. A. 700 1 $aMATTOSO, L. H. C. 700 1 $aCÂNDIDO, L. M. B. 773 $tIn: INNOVATIONS IN TRADITIONAL FOODS, EFFOST, 2005, Valencia. Proceedings... Valencia: Elsevier, 2005. p. 197-199.$gv. 1.
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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URL |
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Registros recuperados : 6 | |
1. | | MARSARO JÚNIOR, A. L.; LAZZARI, S. M. N.; SOUZA, J. L. de; LAZZARI, F. A.; CÂNDIDO, L. M. B. Influência de diferentes sistemas de adubação na composição nutricional do milho Zea Mays L. (poaceae) e seus efeitos no ataque de Sitophilus zeamais motschulsky (coleoptera: curculionidae) no produto armazenado. Semina: Ciências agrária, Londrina, v. 28, n.1, p.51-64, 2007.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: Nacional - A |
Biblioteca(s): Embrapa Roraima. |
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2. | | DYMINSKI, D. S.; BOFFO, E. F.; TAKEDA, H. H.; FERRREIRA, A. G.; MATTOSO, L. H. C.; CÂNDIDO, L. M. B. Safety evaluation of sweetener mixture using Nuclear Magnetic Resonance. In: INNOVATIONS IN TRADITIONAL FOODS, EFFOST, 2005, Valencia. Delegate manual. Valencia: Elsevier, 2005. [P2.09]Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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3. | | DYMINSKI, D. S.; TAKEDA, H. H.; OLIVEIRA, R.; BOLINI, H. M. A.; MATTOSO, L. H. C.; CÂNDIDO, L. M. B. The electronic tongue as instrument to sweeteners analysis: an innovation. In: INNOVATIONS IN TRADITIONAL FOODS, EFFOST, 2005, Valencia. Proceedings... Valencia: Elsevier, 2005. p. 197-199. v. 1.Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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4. | | DYMINSKI, D. S.; TAKEDA, H. H.; BOLINI, H. M. A.; MATTOSO, L. H.; CÃNDIDO, L. M. B. Utilização da língua eletrônica para avaliação de aromas. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DOS ALIMENTOS, 6., 2005, Campinas. Ciência dos alimentos> abrindo caminhos para o desenvolvimento científico, tecnológico e industrial. [Resumos...] Campinas: UNICAMP, 2005.Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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5. | | DYMINSKI, D. S.; PATERNO, L. G.; TAKEDA, H. H.; BOLINI, H. M. A.; MATTOSO, L. H. C.; CÂNDIDO, L. M. B. Correlation between human panel and electronic tongue responses on the analysis of commercial sweeteners. Sensor letters, v. 4, n. 4, p. 403-408, 2006.Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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6. | | DYMISNKI, D. S.; TAKEDA, H. H.; OLIVEIRA, R. I.; BOLINI, H. M. A.; MATTOSO, L. H. C.; CÂNDIDO, L. M. B. The electronic tongue as instrument to sweeteners analysis: an innovation. In: FITO, P.; TOLDRÁ, F. (Ed.). Innovations in traditional foods - INTRADFOOD, 2005, Valencia, Spain. Proceedings... London: Elsevier, 2005. p. 197-199.Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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Registros recuperados : 6 | |
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