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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  17/04/2001
Data da última atualização:  17/04/2001
Autoria:  TIMONI, J. L.; COELHO, L. C. C.; GIANNOTTI, E.; MARIANO, G.; BUZATTO, O.; KAGEYAMA, P.; HIGA, A. R.; SHIMIZU, J. Y.
Afiliação:  Higa e Shimizu, Pesquisadores da EMBRAPA-CNPF.
Título:  Conservacao genetica da Araucaria angustifolia (Bert.) O. Ktze.
Ano de publicação:  1980
Fonte/Imprenta:  In: IUFRO MEETING ON FORESTRY PROBLEMS OF THE GENUS ARAUCARIA, 1., 1979, Curitiba. Forestry problems of the genus Araucaria. Curitiba: FUPEF, 1980. p.115-118.
Idioma:  Português
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF27160 - 1UPCPL - --634.975I61f1988.00020
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  31/10/1994
Data da última atualização:  24/06/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  BALIGAR, V. C.; ELGIN, J. H.; WRIGHT, R. J.; FAGERIA, N. K.
Afiliação:  NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF.
Título:  Genetic diversity for nutrient use efficiency in cultivars and exotic germplasm of alfafa.
Ano de publicação:  1990
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON GENETIC ASPECTS OF PLANT MINERAL NUTRITION, 3., 1988, Braunschweig, Germany. Genetic aspects of plant mineral nutrition: proceedings. Dordrecht: Kluwer Academic Publisher, 1990.
Páginas:  p. 533-538.
Série:  (Developments in plant and soil sciences, 42).
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Alfalfa (Medicago sativa L.) is perhaps the most widely grown pasture legume in the world. Research was undertaken to evaluate the genetic diversity among selected cultivars and germplasm lines for growth, mineral uptake and mineral uptake efficiency ratios (ER). The ER is defined as milligrams of dry shoot weight produced per milligram of element in the shoot. Climatically controlled growth rooms were used to evaluate the performance of alfalfa in a nutrient culture system. Shoot and root dry weight of cultivars and germplasm lines gave a positive correlation with the uptake of various elements. The ER assisted in differentiating plants into efficient and inefficient utilizers of the absorbed nutrients. With few exceptions, the shoot and root dry weight gave positive relationships with ER for various elements. The cultivars and germplasm lines used in this study showed intraspecific genetic diversity in growth, nutrient uptake, and ER for the essential elements.
Palavras-Chave:  Diversidade genética.
Thesagro:  Alfafa; Germoplasma; Nutriente.
Categoria do assunto:  E Economia e Indústria Agrícola
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF6898 - 1UPCAA - PP19901990
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