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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  06/12/2013
Data da última atualização:  24/03/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BURCKHARDT, D.; QUEIROZ, D. L. de; DROHOJOWSKA, J.
Afiliação:  DANIEL BURCKHARDT, Naturhistorisches Museum; DALVA LUIZ DE QUEIROZ, CNPF; JOWITA DROHOJOWSKA, University of Silesia.
Título:  Revision of the neotropical jumping plant-louse genus Mastigimas (Hemiptera, Psylloidea) attacking cedrela and toona species (Meliaceae).
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Zootaxa, v. 3745, n. 1, p. 1-18, Dec. 2013.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The small Neotropical genus Mastigimas with five described species is revised. Three new species are added: Mastigimas colombianus sp. n. from Colombia on Cedrela montana, M. drepanodis sp. n. from Brazil (Paraná) on C. fissilis and M. reseri sp. n. from Jamaica collected in light traps. Another two species are recorded from Brazil and Colombia, respectively, which are not formally described due to insufficient material. The new species are described, and illustrations and identification keys are provided for all species. The last instar immatures are described for five species. The phylogeny within Mastigimas is analysed, and the biogeographic and host plant relationships are discussed.
Palavras-Chave:  Descrição de espécie; Host plant; Mastigimas; Psilídeo; Psyllids.
Thesagro:  Biogeografia; Planta Hospedeira.
Thesaurus Nal:  biogeography.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF51552 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  02/10/2023
Data da última atualização:  02/10/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  SANTOS, Y. J. S.; FACCHINATTO, W. M.; ROCHETTI, A. L.; CARVALHO, R. A.; Le FEUNTEUN; FUKUMASU, H.; MORZEL, M.; COLNAGO, L. A.; VANIN, F. M.
Afiliação:  Food Engineering Department, University of Sao Paulo; Brazilian Corporation for Agricultural Research, Embrapa Instrumentation; Department of Veterinary Medicine, University of Sao Paulo; Food Engineering Department, University of Sao Paulo; INRAE, Institut Agro, STLO, 35042 Rennes, France; Department of Veterinary Medicine, University of Sao Paulo; INRAE, Institut Agro, STLO, 35042 Rennes, France; LUIZ ALBERTO COLNAGO, CNPDIA; Food Engineering Department, University of Sao Paulo.
Título:  Systemic characterization of pupunha (Bactris gasipaes) flour with views of polyphenol content on cytotoxicity and protein in vitro digestion.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, v. 405, 134888, 2023.
Páginas:  9 p.
ISSN:  0308-8146
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2022.134888
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Although the Amazonian fruit pupunha (Bactris gasipaes) is rich in phenolic compounds, it is rarely consumed. Application could be expanded by transforming it into products with a longer shelf life. Therefore, the objective of this study was to produce pupunha flour (PF) from fruits harvested at different locations, characterize the flours using various physicochemical analyses and spectroscopic techniques, and evaluate its cytotoxic effects and in vitro protein digestion. PF were classified using principal component analysis and some dependencies on origin were detected. PF impaired protein digestion in vitro, probably due to the high content of phenolic compounds. The cytotoxicity results in L929 cells showed that the flours had cytotoxic potential. Therefore, it could be concluded that PF presented interesting physicochemical properties for its application in food development. However, the negative and undesirable effects on protein in vitro digestion and L929 cell viability indicated a potential risk for its use.
Palavras-Chave:  Amazonian fruit; Inhibition; NMR; XRD.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA18285 - 1UPCAP - DDPROCI.23/922023/97
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