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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  14/08/2014
Data da última atualização:  22/10/2015
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SIMÕES, N. R.; ALVES, T. C.; MALDONADO, P. S.; BUENO, I. C. da S.; FRANZOLIN, R.
Afiliação:  NANCY RODRIGUES SIMÕES, MATER IN ANAIMAL SCIENCE/ARARAS; TERESA CRISTINA ALVES, CPPSE; PRISCILA SALES MALDONADO, UNIVERSIDADE DE SÃO PAULO/PIRASSUNUNGA; IVES CLAUDIO DA SILVA BUENO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE SÃO PAULO/PIRASSUNUNGA; RAUL FRANZOLIN, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE SÃO PAULO/PIRASSUNUNGA.
Título:  Use of faeces as an alternative to inoculum of buffalo rumen contents in the in vitro gas production technique.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 51., 2014, Barra dos Coqueiros. A produção animal frente às mudanças climáticas e tecnológicas - anais. Barra dos coqueiros: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2014. 1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Buffalo; Concentrate; Gas production; Grass.
Thesagro:  Legume.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/106590/1/PROCI-2014.00059.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE22578 - 1UPCRA - PPPROCI-2014.00059SIM2014.00059
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  16/07/2020
Data da última atualização:  16/07/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  DUARTE, D. S.; NAASCIMENTO, J. A. de A.; BRITTO, D. de.
Afiliação:  Dirliane Santos Duarte, UNIVASF; José Augusto de Almeida Nascimento, UFPE; DOUGLAS DE BRITTO, CPATSA.
Título:  Scale-up in the synthesis of nanoparticles for encapsulation of agroindustrial active principles.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Ciência e Agrotecnologia, v. 43, e023819, 2019.
ISSN:  1981-1829
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/1413-7054201943023819
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Given the potentiality of nanoparticles (NP) to load substances as active principle of drugs, cosmetics and food, there is interest in increasing its production. Particularly in the agroindustrial area, the byproducts are source of functional compounds that must be stabilized by encapsulation, for example, to allow its application. Considering the amount of generated byproducts, it is necessary to understand the encapsulation synthesis in a high scale dimension. In this way, the active compounds vitamin C (from the byproduct of the acerola processing) and polyphenols (from the byproduct of grape processing) were nanoencapsulated into chitosan NP at three reactional volumes: 0.1; 1.0 and 10.0 dm3 . The NP were characterized for yield, particle size, morphology, encapsulation efficiency and release profile. In general, the increase in scale did not influence these parameters. It is found a close similarity for NP size value between the 0.1 and 10.0 dm3 reactional volumes. For example, for the blank control, the size was 155±6 and 227±118 nm respectively for 0.1 and 10.0 dm3 reactional volumes. Similarly for the encapsulated acerola byproduct extract (373±44 and 400±83 nm) and ascorbic acid (279±29 and 217±29 nm). For the encapsulated skin grape extract, the size decreased sharply from 1040 to 308 nm. The yield per volume ratio was about 1.3 mg cm-3. Additional analysis for NP with encapsulated skin grape extract, by Scanning Electronic Microscopy, showed uniformly distributed ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Agroindustria; Encapsulamento; Nanopartículas; Polifenóis; Quitosana.
Thesagro:  Subproduto; Vitamina C.
Thesaurus NAL:  Byproducts; Polyphenols; Vitamin content.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/214651/1/Scale-up-in-the-synthesis-of-nanoparticles-2019.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA59182 - 1UPCAP - DD
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