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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
08/12/2011 |
Data da última atualização: |
20/10/2016 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SEIBT, T. A.; MELO, G. W. B. de; BASSO, A.; FREITAS, R. F.; RODIGHERO, K.; SANTOS, M.; BRUNETTO, G. |
Afiliação: |
T. A. SEIBT, UCS; GEORGE WELLINGTON BASTOS DE MELO, CNPUV; ALEX BASSO, UERGS; R. F. FREITAS, UERGS; KARINE RODIGHERO, UCS; MARINA SANTOS, IFRS/BG; GUSTAVO BRUNETTO, UFSC. |
Título: |
Aplicação foliar de cálcio e consequências na podridão parda (Monilinia fructicola) em pêssegueiros da cultivar 'Chimarrita'. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Tropical Plant Pathology, Brasília, DF, v. 36, p. 619, 2011. |
Páginas: |
p. 270. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Suplemento. Edição dos resumos do 44º Congresso Brasileiro de Fitopatologia, 2011, Bento Gonçalves. Resumo 270. |
Palavras-Chave: |
Aplicação foliar; Chimarita. |
Thesagro: |
Calcio; Doenca de planta; Fruticultura; Fungo; Nutricao vegetal; Pessego; Podridao; Podridão Parda. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/49737/1/SEIBT-TPP-v23suplp742-2011.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
15/02/2011 |
Data da última atualização: |
07/07/2011 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
Internacional - A |
Autoria: |
SILVESTRINI, M.; MALUF, M. P.; SILVAROLLA, M. B.; GUERREIRO-FILHO, O.; MEDINA-FILHO, H. P.; VANINI, M. M. T.; OLIVEIRA, A. S.; GAPARI-PEZZOPANE, C. de; FAZUOLI, L. C. |
Afiliação: |
MILENE SILVESTRINI, IAC; MIRIAN PEREZ MALUF, SAPC; MARIA B. SILVAROLLA, IAC; OLIVEIRO GUERREIRO-FILHO, IAC; HERCULANO P. MEDINA-FILHO, IAC; MARINA M. T. VANINI, IAC; ADALGISA S. OLIVEIRA, IAC; CRISTIANA DE GASPARI-PEZZOPANE, IAC; LUIZ C. FAZUOLI, IAC. |
Título: |
Genetic diversity of a Coffea germplasm collection assessed by RAPD markers. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
GENETIC RESOURCE CROP EVOLUTION, v.55, n.6, p.901-910, 2008. |
Páginas: |
901-910 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Genetic diversity and relationships within and among nine species of Coffea, one species of Psilanthus and the Piata? hybrid from the Coffee Germplasm Collection of Instituto Agronômico de Campinas (IAC), Brazil were assessed using RAPD markers. Genetic diversity and relationships were evaluated by proportion of polymorphic loci (P), Shannon?s genetic index (H0 and G0 ST) and clustering analysis. The overall RAPD variation among all accessions was mostly partitioned between rather than within species. However, C. canephora and C. liberica showed a high genetic diversity within the species (H0 sp = 0.414 and H0 sp = 0.380, espectively) and this was highly structured (high G0 ST). Genetic diversity from C. congensis and C. arabica was also structured, but with lower levels of genetic diversity (H0 sp = 0.218 and H0 sp = 0.126, respectively). The results were consistent with agronomic and molecular studies and demonstrated that the IAC Coffea Collection is representative of the phylogenetic structure observed in the genera. This study devises sampling strategies for coffee germplasm collections and provides genetic diversity parameters for future comparisons among them. |
Palavras-Chave: |
Genetic variability; Keywords Coffea; Molecular markers. |
Thesaurus NAL: |
Plant collections. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/29375/1/Genetic-diversity-of-a-coffea.pdf
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Marc: |
LEADER 02002naa a2200277 a 4500 001 1880531 005 2011-07-07 008 2008 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVESTRINI, M. 245 $aGenetic diversity of a Coffea germplasm collection assessed by RAPD markers.$h[electronic resource] 260 $c2008 300 $a901-910 520 $aGenetic diversity and relationships within and among nine species of Coffea, one species of Psilanthus and the Piata? hybrid from the Coffee Germplasm Collection of Instituto Agronômico de Campinas (IAC), Brazil were assessed using RAPD markers. Genetic diversity and relationships were evaluated by proportion of polymorphic loci (P), Shannon?s genetic index (H0 and G0 ST) and clustering analysis. The overall RAPD variation among all accessions was mostly partitioned between rather than within species. However, C. canephora and C. liberica showed a high genetic diversity within the species (H0 sp = 0.414 and H0 sp = 0.380, espectively) and this was highly structured (high G0 ST). Genetic diversity from C. congensis and C. arabica was also structured, but with lower levels of genetic diversity (H0 sp = 0.218 and H0 sp = 0.126, respectively). The results were consistent with agronomic and molecular studies and demonstrated that the IAC Coffea Collection is representative of the phylogenetic structure observed in the genera. This study devises sampling strategies for coffee germplasm collections and provides genetic diversity parameters for future comparisons among them. 650 $aPlant collections 653 $aGenetic variability 653 $aKeywords Coffea 653 $aMolecular markers 700 1 $aMALUF, M. P. 700 1 $aSILVAROLLA, M. B. 700 1 $aGUERREIRO-FILHO, O. 700 1 $aMEDINA-FILHO, H. P. 700 1 $aVANINI, M. M. T. 700 1 $aOLIVEIRA, A. S. 700 1 $aGAPARI-PEZZOPANE, C. de 700 1 $aFAZUOLI, L. C. 773 $tGENETIC RESOURCE CROP EVOLUTION$gv.55, n.6, p.901-910, 2008.
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Registro original: |
Embrapa Café (CNPCa) |
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