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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
04/02/2015 |
Data da última atualização: |
04/02/2015 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
FORATO, L. A.; BRITTO, D. de; SCRAMIN, J. A.; BERNARDES-FILHO, R.; ASSIS, O. B. G. |
Afiliação: |
LUCIMARA APARECIDA FORATO, CNPDIA; RUBENS BERNARDES FILHO, CNPDIA; ODILIO BENEDITO GARRIDO DE ASSIS, CNPDIA. |
Título: |
Características microscópicas de filmes de zeínas plastificados com ácido oléico. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 6., 2012, Fortaleza. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação; Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2012. p. 443-445. Editores: Maria Alice Martins, MOrsyleide de Freitas Rosa, Men de Sá Moreira de Souza Filho, Nicodemos Moreira dos Santos Junior, Odílio Benedito Garrido de Assis, Caue Ribeiro, Luiz Henrique Capparelli Mattoso. p. 180-182. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Evento. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00851naa a2200157 a 4500 001 2007790 005 2015-02-04 008 2012 bl --- 0-- u #d 100 1 $aFORATO, L. A. 245 $aCaracterísticas microscópicas de filmes de zeínas plastificados com ácido oléico. 260 $c2012 653 $aEvento 700 1 $aBRITTO, D. de; SCRAMIN, J. A. 700 1 $aBERNARDES-FILHO, R. 700 1 $aASSIS, O. B. G. 773 $tIn: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 6., 2012, Fortaleza. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação; Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2012. p. 443-445. Editores: Maria Alice Martins, MOrsyleide de Freitas Rosa, Men de Sá Moreira de Souza Filho, Nicodemos Moreira dos Santos Junior, Odílio Benedito Garrido de Assis, Caue Ribeiro, Luiz Henrique Capparelli Mattoso. p. 180-182.
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado; Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
25/01/2024 |
Data da última atualização: |
25/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
SILVA, G. O. da; RODRIGUES, E. M. P.; PEREIRA, A. da S.; AZEVEDO, F. Q.; EMYGDIO, B. M.; SANTOS, L. A.; RAGASSI, C. F.; CARVALHO, A. D. F. de; BORTOLETTO, A. C.; FELDBERG, N. P.; LOPES, C. A. |
Afiliação: |
GIOVANI OLEGARIO DA SILVA, CNPH; ERCISO M. P. RODRIGUES, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; ARIONE DA SILVA PEREIRA, CPACT; FERNANDA QUINTANILHA AZEVEDO, CPACT; BEATRIZ MARTI EMYGDIO, CPACT; LEANDRO A. SANTOS, CENTRO UNIVERSITÁRIO ICESP; CARLOS FRANCISCO RAGASSI, CNPH; AGNALDO DONIZETE FERREIRA DE CARVALHO, CPAC; ANTONIO CESAR BORTOLETTO, CPACT; NELSON PIRES FELDBERG, CPACT; CARLOS ALBERTO LOPES, CNPH. |
Título: |
Growth, tuber yield and quality of potato clones and cultivars. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Horticultura Brasileira, v. 41, e2536, 2023. |
ISSN: |
1806-9991 |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1590/s0102-0536-2023-e2536 |
Idioma: |
Inglês Português |
Conteúdo: |
This study aimed to evaluate the plant performance of two advanced potato clones compared to two standard cultivars. Field experiments were carried out in Canoinhas-SC, Pelotas-RS and
Brasília-DF. The experimental design was in randomized blocks with four replications of plots composed of 44 useful plants plus borders. Four plant samples per plot were collect 30, 44, 56, 72, 86 and 100 days after planting. Morpho-agronomic characters were evaluated throughout the crop cycle, and at the end of the crop cycle tuber yield and frying quality were determined. There was a direct relationship between tuber yield and shoot development. For these characters, both clones F63-10-07 and F21-07-09 presented superior values compared to the standard cultivars in Pelotas, and hese together with ‘Atlantic’ were superior to ‘Asterix’ in Canoinhas. In Brasilia, the standard cultivars showed greater shoot development, but the final marketable yield was not statistically different. 63-10-07 and ‘Atlantic’ have a lower stem number per plant, indicating the need to manage this character to adjust the stem density in the field. |
Palavras-Chave: |
Cor de fritura; Frying color. |
Thesagro: |
Área Foliar; Batata Frita; Clone; Peso; Solanum Tuberosum. |
Thesaurus NAL: |
Leaf area index; Potatoes; Specific gravity. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1161315/1/AP-CNPH-CPACT-25012024-Silva-et-al.pdf
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Marc: |
LEADER 02197naa a2200385 a 4500 001 2161315 005 2024-01-25 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1806-9991 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.1590/s0102-0536-2023-e2536$2DOI 100 1 $aSILVA, G. O. da 245 $aGrowth, tuber yield and quality of potato clones and cultivars.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aThis study aimed to evaluate the plant performance of two advanced potato clones compared to two standard cultivars. Field experiments were carried out in Canoinhas-SC, Pelotas-RS and Brasília-DF. The experimental design was in randomized blocks with four replications of plots composed of 44 useful plants plus borders. Four plant samples per plot were collect 30, 44, 56, 72, 86 and 100 days after planting. Morpho-agronomic characters were evaluated throughout the crop cycle, and at the end of the crop cycle tuber yield and frying quality were determined. There was a direct relationship between tuber yield and shoot development. For these characters, both clones F63-10-07 and F21-07-09 presented superior values compared to the standard cultivars in Pelotas, and hese together with ‘Atlantic’ were superior to ‘Asterix’ in Canoinhas. In Brasilia, the standard cultivars showed greater shoot development, but the final marketable yield was not statistically different. 63-10-07 and ‘Atlantic’ have a lower stem number per plant, indicating the need to manage this character to adjust the stem density in the field. 650 $aLeaf area index 650 $aPotatoes 650 $aSpecific gravity 650 $aÁrea Foliar 650 $aBatata Frita 650 $aClone 650 $aPeso 650 $aSolanum Tuberosum 653 $aCor de fritura 653 $aFrying color 700 1 $aRODRIGUES, E. M. P. 700 1 $aPEREIRA, A. da S. 700 1 $aAZEVEDO, F. Q. 700 1 $aEMYGDIO, B. M. 700 1 $aSANTOS, L. A. 700 1 $aRAGASSI, C. F. 700 1 $aCARVALHO, A. D. F. de 700 1 $aBORTOLETTO, A. C. 700 1 $aFELDBERG, N. P. 700 1 $aLOPES, C. A. 773 $tHorticultura Brasileira$gv. 41, e2536, 2023.
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Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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