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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
08/06/2022 |
Data da última atualização: |
23/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
OLIVEIRA FILHO, J. G. de; BERTOLO, M. R. V.; BRITO, S. C.; MALAFATTI, J. O. D.; BERTAZZO, G. B.; COLACIQUE, M. N.; PARIS, E. C.; BOGUSZ JUNIOR, S.; FERREIRA, M. D. |
Afiliação: |
ELAINE CRISTINA PARIS, CNPDIA; MARCOS DAVID FERREIRA, CNPDIA. |
Título: |
Recent advances in the application of nanotechnology to reduce fruit and vegetable losses during post-harvest. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Journal of Physics, v. 52, 126, 2022. |
Páginas: |
11 p. |
DOI: |
https://doi.org/10.1007/s13538-022-01132-5 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Fresh fruits and vegetables are essential sources of nutrients and bioactive compounds with a benefcial efect on human health. However, these products are highly perishable and have a short post-harvest life with signifcant losses worldwide. New advanced technologies, such as nanotechnology, have been used to help reduce post-harvest losses of fruits and vegetables. Nanotechnology can be applied on (i) designing edible coating materials with improved properties extending produce shelf-life, (ii) on packaging with antimicrobial activity enhanced with physical barrier properties, and (iii) additionally with sensors capable of indicating ripening stage and internal quality of fruits and vegetables. The main objective of this article was to review recent advances in the application of nanotechnology for the development of technologies capable of contributing to reduce post-harvest losses of fresh fruits and vegetables |
Palavras-Chave: |
Edible coatings; Nanosensors. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01747naa a2200265 a 4500 001 2143869 005 2024-01-23 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1007/s13538-022-01132-5$2DOI 100 1 $aOLIVEIRA FILHO, J. G. de 245 $aRecent advances in the application of nanotechnology to reduce fruit and vegetable losses during post-harvest.$h[electronic resource] 260 $c2022 300 $a11 p. 520 $aFresh fruits and vegetables are essential sources of nutrients and bioactive compounds with a benefcial efect on human health. However, these products are highly perishable and have a short post-harvest life with signifcant losses worldwide. New advanced technologies, such as nanotechnology, have been used to help reduce post-harvest losses of fruits and vegetables. Nanotechnology can be applied on (i) designing edible coating materials with improved properties extending produce shelf-life, (ii) on packaging with antimicrobial activity enhanced with physical barrier properties, and (iii) additionally with sensors capable of indicating ripening stage and internal quality of fruits and vegetables. The main objective of this article was to review recent advances in the application of nanotechnology for the development of technologies capable of contributing to reduce post-harvest losses of fresh fruits and vegetables 653 $aEdible coatings 653 $aNanosensors 700 1 $aBERTOLO, M. R. V. 700 1 $aBRITO, S. C. 700 1 $aMALAFATTI, J. O. D. 700 1 $aBERTAZZO, G. B. 700 1 $aCOLACIQUE, M. N. 700 1 $aPARIS, E. C. 700 1 $aBOGUSZ JUNIOR, S. 700 1 $aFERREIRA, M. D. 773 $tBrazilian Journal of Physics$gv. 52, 126, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Solos. |
Data corrente: |
09/09/2010 |
Data da última atualização: |
09/09/2010 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
PARAHYBA, R. da B. V.; SILVA, F. H. B. B. da; SILVA, M. S. L. da; NETO, F. C. R.; MENDES, H. C. de M. |
Afiliação: |
ROBERTO DA BOA VIAGEM PARAHYBA, CNPS; FLAVIO HUGO BARRETO B DA SILVA, CNPS; MARIA SONIA LOPES DA SILVA, CNPS; Fernando Cartaxo Rolin Neto, Universidade Federal Rural de Pernambuco; Helena Café de Moura Mendes, UFRPE. |
Título: |
Retenção de água em solos arenosos em Petrolândia-PE. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO BRASILEIRA DE MANEJO E CONSERVAÇÃO DO SOLO E DA ÁGUA, 18., 2010, Teresina. Novos caminhos para a agricultura conservacionista no Brasil. Teresina: Embrapa Meio-Norete: Universidade Federal do Piauí, 2010. |
Páginas: |
5 p. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Densidade do solo e frações finas; Neossolos Quartzarênicos. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00748naa a2200193 a 4500 001 1861992 005 2010-09-09 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPARAHYBA, R. da B. V. 245 $aRetenção de água em solos arenosos em Petrolândia-PE. 260 $c2010 300 $a5 p. 653 $aDensidade do solo e frações finas 653 $aNeossolos Quartzarênicos 700 1 $aSILVA, F. H. B. B. da 700 1 $aSILVA, M. S. L. da 700 1 $aNETO, F. C. R. 700 1 $aMENDES, H. C. de M. 773 $tIn: REUNIÃO BRASILEIRA DE MANEJO E CONSERVAÇÃO DO SOLO E DA ÁGUA, 18., 2010, Teresina. Novos caminhos para a agricultura conservacionista no Brasil. Teresina: Embrapa Meio-Norete: Universidade Federal do Piauí, 2010.
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Embrapa Solos (CNPS) |
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