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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
Data corrente: |
09/04/2019 |
Data da última atualização: |
24/10/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
OZORIO, L.; SILVA, L. P. da; PRATES, M. V.; BLOCH JUNIOR, C.; TAKEITI, C. Y.; GOMES, D. M.; SILVA-SANTOS, J. E. da; DELIZA, R.; BRIGIDA, A. I. S.; FURTADO, A. A. L.; SILVA, C. M.; CABRAL, L. M. C. |
Afiliação: |
Luisa Ozorio, UFRJ; LUCIANO PAULINO DA SILVA, Cenargen; MAURA VIANNA PRATES, Cenargen; CARLOS BLOCH JUNIOR, Cenargen; CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA; Danilo Macêdo Gomes, UFSC; José Eduardo da Silva-Santos, UFSC; ROSIRES DELIZA, CTAA; ANA IRAIDY SANTA BRIGIDA, CNPAT; ANGELA APARECIDA LEMOS FURTADO, CTAA; CAROLINE MELLINGER SILVA, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA. |
Título: |
Whey hydrolysate-based ingredient with dual functionality: from production to consumer's evaluation. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Food Research International, v. 122, p. 123-128, 2019. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.foodres.2019.03.060 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Na publicação: Luciano P. Silva, Carlos Bloch Jr., Angela Furtado. |
Palavras-Chave: |
Análise sensorial; Functionality; Technological properties. |
Thesagro: |
Análise Organoléptica; Hidrolise; Soro de Leite; Tecnologia de Alimento. |
Thesaurus Nal: |
Enzymatic hydrolysis; Food technology; Hypertension; Pepsin; Peptides; Sensory evaluation; Whey protein. |
Categoria do assunto: |
-- X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01335naa a2200433 a 4500 001 2110299 005 2019-10-24 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.foodres.2019.03.060$2DOI 100 1 $aOZORIO, L. 245 $aWhey hydrolysate-based ingredient with dual functionality$bfrom production to consumer's evaluation.$h[electronic resource] 260 $c2019 500 $aNa publicação: Luciano P. Silva, Carlos Bloch Jr., Angela Furtado. 650 $aEnzymatic hydrolysis 650 $aFood technology 650 $aHypertension 650 $aPepsin 650 $aPeptides 650 $aSensory evaluation 650 $aWhey protein 650 $aAnálise Organoléptica 650 $aHidrolise 650 $aSoro de Leite 650 $aTecnologia de Alimento 653 $aAnálise sensorial 653 $aFunctionality 653 $aTechnological properties 700 1 $aSILVA, L. P. da 700 1 $aPRATES, M. V. 700 1 $aBLOCH JUNIOR, C. 700 1 $aTAKEITI, C. Y. 700 1 $aGOMES, D. M. 700 1 $aSILVA-SANTOS, J. E. da 700 1 $aDELIZA, R. 700 1 $aBRIGIDA, A. I. S. 700 1 $aFURTADO, A. A. L. 700 1 $aSILVA, C. M. 700 1 $aCABRAL, L. M. C. 773 $tFood Research International$gv. 122, p. 123-128, 2019.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Alimentos e Territórios. |
Data corrente: |
23/05/2023 |
Data da última atualização: |
29/02/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
LIMA, M. V.; OLIVEIRA, F. I. C. DE; RAMOS, S. R. R.; FREITAS, B. M.; ARAGAO, F. A. S. de. |
Afiliação: |
MARCOS VENÂNCIO LIMA, Programa de Pós-graduação em Zootecnia (PPGZ), Universidade Federal do Ceará; FREDERICO INÁCIO COSTA DE OLIVEIRA, Departamento de Agronomia, Universidade Federal Rural do Pernambuco; SEMIRAMIS RABELO RAMALHO RAMOS, CNAT; BRENO MAGALHÃES FREITAS, Programa de Pós-graduação em Zootecnia (PPGZ), Universidade Federal do Ceará; FERNANDO ANTONIO SOUZA DE ARAGAO, CNPAT. |
Título: |
Flowering phenology and floral biology in pumpkin cultivars. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Ciência Agronômica, v. 53, e20218013, 2022. |
DOI: |
10.5935/1806-6690.20220024 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em portugues: Fenologia da floração e biologia floral em cultivares de abóbora. |
Conteúdo: |
Phenological events, in particular, flowering phenology and aspects of floral biology help to understand the relationship of plants with their pollinators. Thus, this study sought to estimate, under semi-arid conditions, the relationship between different genotypes of pumpkin or winter squash (Cucurbita moschata Duch.) and the environment, under the aspects of reproductive biology. Four cultivars were evaluated in three productive cycles, measuring the variables daily flower emergence, stigma receptivity, anthesis time and the morphometry of pistil and staminate flowers. The production of male flowers was higher than female flowers with a higher proportion in the third production cycle characterized by higher air temperature and lower relative humidity. Among cultivars, ‘Jacarezinho’ and ‘Sergipe’ presented the highest and the lowest values of flower production, respectively. Female flowers remain open longer than male flowers and stigmas remain receptive until the flowers close. Considering the morphometric data, there is positive association between the petal length and the corolla diameter, and between access to the nectar and the anther size, with a difference between cultivars and cultivation conditions. |
Palavras-Chave: |
Antese; Anthesis; Biologia reprodutiva; Receptividade do estigma; Reproductive biology; Stigma receptivity. |
Thesagro: |
Cucúrbita Moschata; Floração. |
Thesaurus NAL: |
Flowering. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1153913/1/FloweringPhenologyFloral.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Alimentos e Territórios (CNAT) |
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