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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
14/03/2011 |
Data da última atualização: |
11/08/2011 |
Autoria: |
OLIVEIRA, J. G. de; BRESSAN-SMITH, R. E.; CAMPOSTRINI, E.; CUNHA, M. da; COSTA, E. S.; TORRES NETTO, A.; COUTINHO, K. da S.; SILVA, M. G. da; VITÓRIA, A. P. |
Afiliação: |
Jurandi Gonçalves de Oliveira, UENF; Ricardo Enrique Bressan-Smith, UENF; Eliemar Campostrini, UENF; Maura da Cunha, UENF; Ernani Santos Costa, UFF; Alena Torres Netto, UENF; Kelly da Silva Coutinho, UFV; Marcelo Gomes da Silva, UENF; Angela Pierre Vitória, UENF. |
Título: |
Papaya pulp gelling: is it premature ripening or problems of water accumulation in the apoplast? |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 32, n. 4, p. 961-969, dez. 2010. |
ISSN: |
0100-2945 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Também disponível em:. |
Conteúdo: |
Gelled aspect in papaya fruit is typically confused with premature ripening. This research reports the characterization of this physiological disorder in the pulp of papaya fruit by measuring electrolyte leakage, Pi content, lipid peroxidation, pulp firmness, mineral contents (Ca, Mg and K - in pulp and seed tissues), and histological analysis of pulp tissue. The results showed that the gelled aspect of the papaya fruit pulp is not associated with tissue premature ripening. Data indicate a reduction of the vacuole water intake as the principal cause of the loss of cellular turgor; while the waterlogged aspect of the tissue may be due to water accumulation in the apoplast. |
Palavras-Chave: |
Biochemical alterations; Cell turgor; Fruit. |
Thesagro: |
Carica Papaya; Mamão. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01665naa a2200301 a 4500 001 1880600 005 2011-08-11 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0100-2945 100 1 $aOLIVEIRA, J. G. de 245 $aPapaya pulp gelling$bis it premature ripening or problems of water accumulation in the apoplast? 260 $c2010 500 $aTambém disponível em:<http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-29452010000400003&lng=pt&nrm=iso&tlng=en>. 520 $aGelled aspect in papaya fruit is typically confused with premature ripening. This research reports the characterization of this physiological disorder in the pulp of papaya fruit by measuring electrolyte leakage, Pi content, lipid peroxidation, pulp firmness, mineral contents (Ca, Mg and K - in pulp and seed tissues), and histological analysis of pulp tissue. The results showed that the gelled aspect of the papaya fruit pulp is not associated with tissue premature ripening. Data indicate a reduction of the vacuole water intake as the principal cause of the loss of cellular turgor; while the waterlogged aspect of the tissue may be due to water accumulation in the apoplast. 650 $aCarica Papaya 650 $aMamão 653 $aBiochemical alterations 653 $aCell turgor 653 $aFruit 700 1 $aBRESSAN-SMITH, R. E. 700 1 $aCAMPOSTRINI, E. 700 1 $aCUNHA, M. da 700 1 $aCOSTA, E. S. 700 1 $aTORRES NETTO, A. 700 1 $aCOUTINHO, K. da S. 700 1 $aSILVA, M. G. da 700 1 $aVITÓRIA, A. P. 773 $tRevista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal$gv. 32, n. 4, p. 961-969, dez. 2010.
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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Biblioteca |
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Registro |
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Registros recuperados : 29 | |
21. | | ARAÚJO, D. A. L. de; FERREIRA, M. A. J. F.; NASCIMENTO, T. L. do; ARAÚJO, C. de L.; ARAÚJO, L. S.; SENA, E. M. N. de; LIRA, I. C. de S. A. L.; PASSOS, L. R. G. Seleção recorrente em melancia forrageira para as condições Semiáridas. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 7., 2013, Uberlândia. Variedade melhorada: a força da nossa agricultura: anais. Viçosa, MG: SBMP, 2013. p. 2869-2871.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
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22. | | NASCIMENTO, T. L. do; FERREIRA, M. A. J. F.; ARAÚJO, L. S.; AQUINO, D. A. L. de; ARAÚJO, C. de L.; LIRA, I. C. de S. A.; PASSOS, L. R. G.; SENA, E. M. N. de; SANTOS, R. M. Variedades locais de melancia forrageira do Semiárido brasileiro. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 7., 2013, Uberlândia. Variedade melhorada: a força da nossa agricultura: anais. Viçosa, MG: SBMP, 2013. p. 2866-2868.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
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23. | | CAMPOS, F. S.; ARAUJO, G. G. L. de; SIMOES, W. L.; SILVA, T. G. F. da; GUIMARÃES, M. J. M.; ARAÚJO, C. de A.; MACEDO, A. de; OLIVEIRA, G. F. de; SILVA, T. S.; ZANINE, A. de M.; FERREIRA, D. de J.; CAVALCANTI, H. S.; GOIS, G. C. Characterisation and recovery of minerals in silages of Sorghum IPA 2502 irigated with different leaching fractions of brackish water. Grasses, v. 2, p. 68-77, 2023.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: C - 0 |
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24. | | MENEZES, V. G.; MONTE, A. P. O.; BARBERINO, R. de S.; GOUVEIA, B. B.; LINS, T. L. B.; MACEDO, T. J. S. e; OLIVEIRA JÚNIOR, J. L. de; ARAÚJO, C. de A.; CAMPOS, F. S.; OLIVEIRA FILHO, E. F. de; BATISTA, A. M.; QUEIROZ, M. A. A.; ARAUJO, G. G. L. de; MATOS, M. H. T. de; WISCHRA, A. Effect of reduced water intake on ovarian reserve, leptin immunoexpression and impact of leptin on the in vitro culture of sheep secondary follicles. Animal Reproduction Science, v. 255, 107278, Jun. 2023.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
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25. | | ARAÚJO, C. de A.; MAGALHÃES, A. L. R.; ARAUJO, G. G. L. de; CAMPOS, F. S.; GOIS, G. C.; MATOS, M. H. T. de; QUEIROZ, M. A. A.; MENEZES, V. G.; COSTA, C. de J. P.; SANTOS, K. C. dos; LEITE, A. C. S. P. Effect of reduced of water supply on carcass characteristics, non-carcass components and the volume of digestive compartments of Santa Inês ewes. Livestock Science, v. 245, 104402, 2021.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
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26. | | SÁ, M. K. N. de; ANDRADE, A. P. de; ARAUJO, G. G. L. de; MAGALHÃES, A. L. R.; ARAÚJO, C. de A.; VALENÇA, R. de L.; MACEDO, A. de; OLIVEIRA, A. R. da S.; ZANINE, A. de M.; FERREIRA, D. de J.; NEGRÃO, F. de M.; SILVA, T. G. F. da; CAMPOS, F. S.; GOIS, G. C. Fermentation profile, aerobic stability, and chemical and mineral composition of Cactus pear silages with different inclusion levels of Gliricidia hay. Plants, v. 13, n. 1, 195, 2024.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 4 |
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27. | | ARAUJO, G. G. L. de; ARAÚJO, C. de A.; GOIS, G. C.; MAGALHÃES, A. L. R.; NOVAES, J. J. da S.; RODRIGUES, J. M. da C. da S; GUIMARÃES, Y. S. R.; PERAZZO, A. F.; SILVA, T. G. F. da; SANTOS, E. M. dos; CAMPOS, F. S. Fermentation profile, aerobic stability, chemical and mineral composition of silages of mango combined with cocoa pod husk meal. Brazilian Journal of Veterinary Research and Animal Science, v. 59, e194267, 2022.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
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28. | | ARAÚJO, C. de A.; ARAUJO, G. G. L. de; MAGALHÃES, A. L. R.; GOIS, G. C.; MATOS, M. H. T. de; LIMA, D. O.; RODRIGUES, R. T. de S.; QUADROS, C. P. de; WAGNER, R.; VENDRUSCOLO, R. G.; CAMPOS, F. S. Meat quality in ewes submitted to reduction in water supply. Small Ruminant Research, v. 216, 106801, 2022.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
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29. | | ARAÚJO, C. de A.; PINTO, M. de S.; OLIVEIRA, G. F. de; RODRIGUES, J. M. da C. da S.; CUNHA, D. de S.; COSTA, C. de J. P.; MELO, D. A. de S.; MAGALHÃES, A. L. R.; ARAUJO, G. G. L. de; CAMPOS, F. S.; GOIS, G. C. Nutritional properties and in vitro gas production in cactus pear (Opuntia stricta) and cassava (Manihot esculenta) shoot silages. African Journal of Range & Forage Science, Mar. 2023. On line.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 3 |
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