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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba.
Data corrente:  09/08/2002
Data da última atualização:  19/03/2012
Autoria:  BRASIL. Ministerio da Agricultura, Pecuaria e Abastecimento. Secretaria da Comissao Especial de Recursos. Coordenacao Nacional do Zoneamento Agricola.
Título:  Zoneamento agrícola - safra 2001/2002. Brasil.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  Brasilia: MA/CER/Coordenacao Nacional do Zoneamento Agricola, 2002.
Páginas:  295p.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Brasil.
Thesagro:  Safra; Zoneamento Agrícola.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba (CPAMN-UEPP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAMN-UEPP10218 - 1ADDLV - PP630.2516B823zLV061/2002
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  04/04/2014
Data da última atualização:  26/05/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  FAGERIA, N. K.; BALIGAR, V. C.
Afiliação:  NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF; VIRUPAX CHANABASAPPA BALIGAR, USDA.
Título:  Evaluation of tropical legume cover crops for copper use efficiency.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  American Journal of Plant Sciences, v. 5, n. 9, p. 1236-1247, Apr. 2014.
DOI:  http://dx.doi.org/10.4236/ajps.2014.59136
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Cover crops are important components of cropping systems due to their role in improving soil quality. Lack of adequate levels of soil micronutrients prevents the success of cover crops in highly weathered tropical soils. A greenhouse experiment was conducted with the objective to evaluate copper use efficiency of nine tropical legume cover crops. The copper levels used were 0, 5, 10 and 20 mg Cu kg−1 of soil. Shoot dry weight, maximum root length and root dry weight significantly increased in a quadratic fashion with increasing soil Cu levels in the range of 0 to 20 mg kg−1 soil. Cu x cover crops interactions for shoot dry weight, root dry weight, maximum root length and contribution of root to the total dry weight were significant, indicating different responses of cover crops with the variation in soil Cu levels. Overall, maximum shoot dry weight was obtained with the application of 13 mg Cu kg−1. Similarly, maximum root dry weight and maximum root length were obtained with the application of 12 and 14 mg Cu kg−1 of soil. Root dry weight and maximum root length were significantly and positively related to shoot dry weight, indicating that a vigorous root system is important for improving productivity of cover crops grown on Brazilian Oxisols, especially where deficiency of micronutrients such as Cu exists. The Cu concentration in the plant tissue decreased in a quadratic fashion whereas, Cu uptake increased with increasing Cu application rate from 0... Mostrar Tudo
Thesagro:  Cobertura vegetal; Cobre; Fertilizante fosfatado; Microelemento; Raíz.
Thesaurus NAL:  Cover crops; Plant micronutrients; Root growth.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/100601/1/nkfbaligar.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF32569 - 1UPCAP - DD2014.0092014.009
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