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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  27/06/1995
Data da última atualização:  27/06/1995
Autoria:  BLOOM, P. R.; MCBRIDE, M. B.; WEAVER, R. M.
Título:  Aluminum and organic matter in acid soils: salt extractable aluminum.
Ano de publicação:  1979
Fonte/Imprenta:  Soil Sci. Soc. Am. J., v.43, p.813-815, 1979.
Idioma:  Português
Thesagro:  Alumínio; Hidrogênio; Matéria Orgânica; Solo.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB15791 - 1ADCSP - --13870
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroenergia. Para informações adicionais entre em contato com cnpae.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroenergia.
Data corrente:  12/11/2013
Data da última atualização:  21/09/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  JARAMILLO, P. M. D.; GOMES, H. A. R.; SIQUEIRA, F. G. de; MELLO, M. H. de; FILHO, E. X. F.; MAGALHÃES, P. O.
Afiliação:  Paula M. Duque Jaramillo, UnB; Helder A. Rocha Gomes, UnB; FELIX GONCALVES DE SIQUEIRA, CNPAE; Mauricio Homem-de-Mello, UnB; Edivaldo Ximenes Ferreira Filho, UnB; Pérola O. Magalhães, UnB.
Título:  Liquid-liquid extraction of pectinase produced by Aspergillus oryzae using aqueous two-phase micellar system.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Separation and Purification Technology, v. 120, p. 452-457, 2013.
DOI:  10.1016/j.seppur.2013.09.020
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Separation and purification of proteins, organic compounds and other biomolecules are feasible by liquid?liquid extraction based on phase separation in aqueous micellar solution. This work aimed to opti-mize the extraction of the pectinase enzyme produced by Aspergillus oryzae in a passion fruit peel media, using a micellar Triton X-114/sodium phosphate buffer system. Best condition for this extraction was evaluated in a 2 3 experimental factorial design with a centered face and three repetitions at the central point. The variable analyzed was the pectinase activity, and in this design, it varied from 0.233 to 0.601 U mL1. The highest activity was obtained in the top phase at conditions 25 C, 8% Triton X-114 (wt/wt) and 20% concentrated crude extract (wt/wt). The results indicated that this aqueous two-phase micellar system (ATPMS) was able to remove visible pigments and possible pectinase inhibitors present in fermented broth, that partitioned in the bottom phase. Therefore, this system can be exploited as a first step in pectinase purification from a low cost production system with potential industrial application.
Palavras-Chave:  Aqueous two-phase micellar system; Passion fruit peel; Pectinase; Triton X-114.
Thesagro:  Aspergillus Oryzae.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroenergia (CNPAE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAE2295 - 1UPCAP - DD
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