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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
11/02/2020 |
Data da última atualização: |
26/08/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
BIZZO, H. R.; BARBOZA, E. G.; SANTOS, M. C. da S.; GAMA, P. E. |
Afiliação: |
HUMBERTO RIBEIRO BIZZO, CTAA; Eduardo G. Barboza, UFRJ; MARCELLY CRISTINA DA SILVA SANTOS, CTAA; PAOLA ERVATTI GAMA, CTAA. |
Título: |
Um conjunto de planilhas eletrônicas para identificação e quantificação de constituintes de óleos essencias. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Química Nova, v. 43, n. 1, p. 98-105, 2020. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Nota Técnica. A set of electronic sheets for the identification and quantification of constituents of essential oils. |
Conteúdo: |
The identification of essential oils constituents has been made easier and faster by the use of automatic software search engines that compare the experimental mass spectra and calculate the retention indices with those in commercial databases. However, these search engines and databases are very expensive. Electronic sheets have been assembled in a set of linked sheets, so that after some data is inserted, linear retention indices, relative response factors, normalization, area correction and absolute quantitation are calculated automatically. The set has been applied to the analysis of essential oils and volatiles in laboratory routine and substantial reduction in time-consuming and error-prone repetitive work were observed. One specific example for the analysis of an essential oil is provided. The designed electronic sheets can be a costless alternative to commercial software for data handling and identification. |
Palavras-Chave: |
Automatation; Linear retention indices; Ssential oil analysis. |
Thesaurus Nal: |
Essential oils; Gas chromatography; Mass spectrometry. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/211191/1/Quim-Nova-2020-43-098-105-planilhas-e-OE.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Registros recuperados : 562 | |
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Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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