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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  03/02/2010
Data da última atualização:  03/02/2010
Autoria:  ANDRADE, G. de Q.; BISPO, E. da S.; DRUZIAN, J. I.
Título:  Avaliação da qualidade nutricional em espécies de pescado mais produzidas no Estado da Bahia.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Ciência e Tecnologia de Alimentos, Campinas, v. 29, n. 4, p. 721-726, out./dez. 2009.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Pescado.
Thesagro:  Beneficiamento; Composição Química; Nutrição.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA42404 - 1ADDAP - PP
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  11/03/2011
Data da última atualização:  04/10/2011
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  BUDZINSKI, I. G. F.; SANTOS, T. B.; SERA, T.; POT, D.; VIEIRA, L. G. E.; PEREIRA, L. F. P.
Afiliação:  IAPAR; IAPAR/Universidade Estadual de Londrina; IAPAR; CIRAD/UMR/DAP; IAPAR; LUIZ FILIPE PROTASIO PEREIRA, SAPC.
Título:  Expression patterns of three a-expansin isoforms in Coffea arabica during fruit development.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Plant Biology, Germany, v.13, n. 3, p. 462?471, 2011.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  As a first step towards understanding the physiological role and regulation of the expansin gene (EXP) family in Coffea arabica fruits during growth and maturation, we identified 11 expansin genes, nine belonging to the alpha-expansin family (EXPA), one EXLA and one EXLB, through in silico analysis of expressed sequence tags (ESTs). Within the alpha-expansin family, three isoforms were selected for detailed examination based on their high expression in coffee fruits or because they were specifically induced during different fruit developmental stages, according to the EST information. The expression patterns were analysed in different fruit tissues (perisperm, endosperm and pericarp) of C. arabica cv. IAPAR-59 and C. arabica cv. IAPAR-59 Graudo, the latter being a closely related cultivar with a larger fruit size. Accumulation of CaEXPA1 and CaEXPA3 transcripts was high in the perisperm (tissue responsible for coffee bean size) and in the early stages of pericarp development. Transcripts of CaEXPA2 were detected only in the pericarp during the later stages of fruit maturation and ripening. There was no detectable transcription of the three EXPs analysed in the endosperm. The observed differences in mRNA expression levels of CaEXPA1 and CaEXP3 in the perisperm of IAPAR-59 and IAPAR-59 Graudo suggest the participation of these two isoforms in the regulation of grain size.
Palavras-Chave:  Coffee; Expasion isoforms; Fruit ripening; Perisperm.
Thesagro:  Coffea Arábica.
Thesaurus NAL:  Coffee beans; Expansins; Fruits; Grain quality.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/29343/1/Expression-patterns.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC115 - 1UPCAP - DD
CNPCa - SAPC1773 - 1UPCAP - DD
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