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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
20/08/2012 |
Data da última atualização: |
28/09/2022 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
PEREIRA, G. E.; SILVA, G. A. da; BIASOTO, A. C. T.; GUERRA, C. C. |
Afiliação: |
GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV; GILDO ALMEIDA DA SILVA, CNPUV; ALINE CAMARAO TELLES BIASOTO, CPATSA; CELITO CRIVELLARO GUERRA, CNPUV. |
Título: |
Boas práticas de elaboração. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
In: PEREIRA, G. E.; HOFFMANN, A.; GARRIDO, L. da R.; SILVEIRA, S. V. da (Ed.). Cuidados com a matéria-prima, processos de elaboração, controle da contaminação e de perigos em vinhos e sucos. Brasília, DF: SEBRAE; Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho: IBRAVIN, 2011. |
Páginas: |
p. 15-28. |
Série: |
(Boas Práticas Agrícolas - BPA; Uva para processamento, 7). |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Programa de Desenvolvimento da Cadeia Produtiva de Vinhos, Espumantes e Suco de Uva - PAS. |
Conteúdo: |
A produção das uvas deve ser controlada com rigor e higiene, de maneira que todos os tratos culturais sejam realizados no momento adequado, respeitando-se as etapas do desenvolvimento das plantas, de acordo com os estádios fenológicos. |
Palavras-Chave: |
Boas Práticas Agrícolas; Controle de praga; Edificação; Higiene pessoal; Higienização; Instalação; Procedimentos Operacionais Padrão; REmoção de lixo; Utensílio. |
Thesagro: |
Armazenamento; Embalagem; Equipamento; Manejo; Prática cultural; Produção; Segurança alimentar; Uva; Vinho; Viticultura. |
Thesaurus Nal: |
Grapes. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/931555/1/14069.pdf
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Marc: |
LEADER 01681naa a2200433 a 4500 001 1931555 005 2022-09-28 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPEREIRA, G. E. 245 $aBoas práticas de elaboração. 260 $c2011 300 $ap. 15-28. 490 $a(Boas Práticas Agrícolas - BPA; Uva para processamento, 7). 500 $aPrograma de Desenvolvimento da Cadeia Produtiva de Vinhos, Espumantes e Suco de Uva - PAS. 520 $aA produção das uvas deve ser controlada com rigor e higiene, de maneira que todos os tratos culturais sejam realizados no momento adequado, respeitando-se as etapas do desenvolvimento das plantas, de acordo com os estádios fenológicos. 650 $aGrapes 650 $aArmazenamento 650 $aEmbalagem 650 $aEquipamento 650 $aManejo 650 $aPrática cultural 650 $aProdução 650 $aSegurança alimentar 650 $aUva 650 $aVinho 650 $aViticultura 653 $aBoas Práticas Agrícolas 653 $aControle de praga 653 $aEdificação 653 $aHigiene pessoal 653 $aHigienização 653 $aInstalação 653 $aProcedimentos Operacionais Padrão 653 $aREmoção de lixo 653 $aUtensílio 700 1 $aSILVA, G. A. da 700 1 $aBIASOTO, A. C. T. 700 1 $aGUERRA, C. C. 773 $tIn: PEREIRA, G. E.; HOFFMANN, A.; GARRIDO, L. da R.; SILVEIRA, S. V. da (Ed.). Cuidados com a matéria-prima, processos de elaboração, controle da contaminação e de perigos em vinhos e sucos. Brasília, DF: SEBRAE; Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho: IBRAVIN, 2011.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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Registro |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Cerrados. Para informações adicionais entre em contato com cpac.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
30/03/1999 |
Data da última atualização: |
30/03/1999 |
Autoria: |
LILIENFEIN, J.; WILCKE, W.; NEUFELDT, M.; AYARZA, M. A.; ZECH, W. |
Título: |
Land-use effects on organic carbon, nitrogen, and sulphur concentrations in macroaggregates of differently textured Brazilian oxisols. |
Ano de publicação: |
1998 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Plant Nutrition and Soil Science, Berlin, v.161, n.2, p.165-171, 1998. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this study was to assess the influence of land use on soil aggregate size distribution and the consequences for organic C,N, and S concentrations in bulk soil and macroaggregates. The properties of a loamy and a clayey Oxisol used for continuos cropping, pasture and reforestation were compared with those of the native savannah ("Cerrado"). We measured aggregate size fractionation, C,N, and S concentrations in bulk soil, small (0,25-2mm, SMA), and large macroaggregates (2-8mm, LMA), and carried out a mineralization experiment with intact and crushed LMA. The aggregate size distribution of pastures was not different from native Cerrado. Reforestation and plowing caused higher percentages of smaller aggregates which was more pronounced in the loamy than in the clayey soil. Total concentrations of C,N, and S were higher in the clayey (C: 21.5-23.3 g kg; N:1.2-1.4 g kg; S: 178-213 mg kg) than in the loamy soil (C: 7.8-10.3 g kg; N 0.5-0.7 g kg; S: 87-132 mg kg). LMA of the loamy soil had higher C,N and S concentrations than the bulk soil. SMA and both macroaggregate fractions of the clayey soil did differ from the bulk soil. 71% of potentially mineralizable N in LMA of the loamy soil were only mineralized after aggregate disruption. In contrast, there were only small differences between crushed and intact LMA of the clayey soil. The loamy soil would require a more soil conserving system like no-till or crop-pasture rotation to improve sustainability. |
Palavras-Chave: |
Brasil; Sulphur. |
Thesagro: |
Carbono; Cerrado; Enxofre; Estrutura do Solo; Nitrogênio; Uso da Terra. |
Thesaurus NAL: |
Brazil; carbon; land use; nitrogen; soil structure. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02374naa a2200325 a 4500 001 1554782 005 1999-03-30 008 1998 bl --- 0-- u #d 100 1 $aLILIENFEIN, J. 245 $aLand-use effects on organic carbon, nitrogen, and sulphur concentrations in macroaggregates of differently textured Brazilian oxisols. 260 $c1998 520 $aThe objective of this study was to assess the influence of land use on soil aggregate size distribution and the consequences for organic C,N, and S concentrations in bulk soil and macroaggregates. The properties of a loamy and a clayey Oxisol used for continuos cropping, pasture and reforestation were compared with those of the native savannah ("Cerrado"). We measured aggregate size fractionation, C,N, and S concentrations in bulk soil, small (0,25-2mm, SMA), and large macroaggregates (2-8mm, LMA), and carried out a mineralization experiment with intact and crushed LMA. The aggregate size distribution of pastures was not different from native Cerrado. Reforestation and plowing caused higher percentages of smaller aggregates which was more pronounced in the loamy than in the clayey soil. Total concentrations of C,N, and S were higher in the clayey (C: 21.5-23.3 g kg; N:1.2-1.4 g kg; S: 178-213 mg kg) than in the loamy soil (C: 7.8-10.3 g kg; N 0.5-0.7 g kg; S: 87-132 mg kg). LMA of the loamy soil had higher C,N and S concentrations than the bulk soil. SMA and both macroaggregate fractions of the clayey soil did differ from the bulk soil. 71% of potentially mineralizable N in LMA of the loamy soil were only mineralized after aggregate disruption. In contrast, there were only small differences between crushed and intact LMA of the clayey soil. The loamy soil would require a more soil conserving system like no-till or crop-pasture rotation to improve sustainability. 650 $aBrazil 650 $acarbon 650 $aland use 650 $anitrogen 650 $asoil structure 650 $aCarbono 650 $aCerrado 650 $aEnxofre 650 $aEstrutura do Solo 650 $aNitrogênio 650 $aUso da Terra 653 $aBrasil 653 $aSulphur 700 1 $aWILCKE, W. 700 1 $aNEUFELDT, M. 700 1 $aAYARZA, M. A. 700 1 $aZECH, W. 773 $tJournal of Plant Nutrition and Soil Science, Berlin$gv.161, n.2, p.165-171, 1998.
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Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
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