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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  18/12/2018
Data da última atualização:  01/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  VUOLO, M. M.; BATISTA, A. G.; BIASOTO, A. C. T.; CORREA, L. C.; MARÓSTICA JÚNIOR, M. R.; LIU, R. H.
Afiliação:  MILENA MORANDI VUOLO; ÂNGELA GIOVANA BATISTA; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; LUIZ CLAUDIO CORREA, CPATSA; MÁRIO ROBERTO MARÓSTICA JÚNIOR; RUI HAI LIU.
Título:  Red-jambo peel extract shows antiproliferative activity against HepG2 human hepatoma cells.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Food Research International, v. 124, p. 93-100, 2019.
DOI:  10.1016/j.foodres.2018.08.040
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The peel of thered-jambo concentrates lhe majority of the btoactive compounds and anüoxidant capacíty of the fruít. Mínor phenolíc compounds i.n thís pari of the fruít are stílí unknown, as well as rhe effect of its extracts in ín vuro and in vivo studies, In an ethanolic extract of red-jambo. a wider range cf phenolíc compounds was tnvestígated and the antíoxidant cellular antíoxídant activity and inhtbitiou of HepG2 cell proliferation were evaluated for the first time. Usíng HPLC·FLDIDAD for phenolíc cornpounds dctermlnatíon, gallíc acid, chlorogeníc actd and (- j-epígallocatechín gallate were found for the OOt time lu the peel of ili" red-jambo fruit, Til" anthocyaníns found (cyanidin 3,5-digItlcoside. cyanidin 3-g1ucoside and peonídín 3-g1ucoside) were the flavonoid class strongly correlated with me annoxídant capacíty methods used ia this study (cellular aatíoxidant actívíty and oxygen radical absorbance capacíty). The ethanolíc extract of ilie peel showed slgnlãcam effect 00 reducíng rhe tumoral cell growth and proliferation. Antlprolíferauve activlty of phytochemícals showed no sígnífícant correlauve relatíons wiili total phcnolíc compounds. flavonoíds and anthocyaníns, demonstratíng which lhe anuproliferative effect of the e.xtract could be due to the synergic act:ion among the compounds in redjambo peel.
Palavras-Chave:  Atividade antioxidante; Composto bioativo.
Thesagro:  Jambo.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/204103/1/Red-jambopeelextractshow-2019.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA57855 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  18/12/2019
Data da última atualização:  25/05/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  ANDRADE JÚNIOR, W. V. de; SANTOS FILHO, B. G. dos; OLIVEIRA NETO, C. F. de; CRUZ, E. D.; OKUMURA, R. S.; NASCIMENTO, V. R. do; MARTINS, J. T. da S.; MACHADO, L. C.; SOUSA, D. J. P. de; TEIXEIRA, J. S. S.
Afiliação:  Waldemar Viana de Andrade Júnior, UFRA; Benedito Gomes dos Santos Filho, UFRA; Cândido Ferreira de Oliveira Neto, UFRA; ENIEL DAVID CRUZ, CPATU; Ricardo Shigueru Okumura, UFRA; Vitor Resende do Nascimento, UFRA; Jéssica Taynara da Silva Martins, UFRA / UFSM; Liliane Corrêa Machado, UFRA / UFSM; Diana Jhulia Palheta de Sousa, UFRA; Jéssica Suellen Silva Teixeira, UFRA.
Título:  Tolerance to waterlogging in Parkia gigantocarpa Ducke saplings.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Bois et Forêts des Tropiques, v. 341, p. 79-86, 2019.
DOI:  https://doi.org/10.19182/bft2019.341.a31759
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study aimed to assess the biochemical responses of Parkia gigantocarpa saplings to waterlogging. Waterlogging was imposed by flooding the saplings in 14 kg pots to approximately 5 cm above the soil surface. The experimental design was completely randomized and involved two water conditions (control and waterlogging) over five assessment periods (after 0, 4, 8, 12 and 16 days of waterlogging), with five replications per treatment. Starch, sucrose, total soluble carbohydrates and total soluble proteins were measured. The saplings exposed to waterlogging showed significant reductions in starch concentrations (62.50%) and total soluble proteins (40.98%), especially in the leaves. Waterlogging reduced the concentration of sucrose in leaves (44.38%) and increased it in the roots (76.78%). The total soluble zarbohydrate concentration increased by 106.9% in the roots of plants exposed to waterlogging. This study showed the susceptibility of Parkia gigantocarpa saplings to waterlogging.
Palavras-Chave:  Parkia gigantocarpa Ducke.
Thesagro:  Amido; Carboidrato; Muda; Proteína; Relação Água-Planta; Sacarose.
Thesaurus NAL:  Carbohydrates; Proteins; Starch; Sucrose.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/207401/1/31759-Texte.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU56208 - 1UPCAP - DD
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