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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  15/02/2012
Data da última atualização:  15/02/2012
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BETTIOL, W.
Afiliação:  WAGNER BETTIOL, CNPMA.
Título:  Situação e desafios para a regulamentação de agentes de biocontrole na América do Sul.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Summa Phythopathologica, Botucatu, SP, v. 37, fev. 2011. Suplemento. 1 CD ROM. Edicão dos Anais do 34º Congresso Paulista de Fitopatologia, Campinas, fev. 2011.
Idioma:  Português
Thesagro:  Controle biológico.
Thesaurus Nal:  Biological control.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/54181/1/2011AA26.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMA10643 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café; Embrapa Rondônia.
Data corrente:  02/01/2024
Data da última atualização:  02/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 3
Autoria:  ROCHA, R. B.; ALVES, E. A.; TADEU, H. C.; TEIXEIRA, A. L.; BIZZO, H. R.; ANTONIASSI, R.; PACHECO, S.; SANTIAGO, M. C. P. de A.
Afiliação:  RODRIGO BARROS ROCHA, CNPCa; ENRIQUE ANASTACIO ALVES, CPAF-RO; HUGO CESAR TADEU, UNIVERSIDADE ESTADUAL PAULISTA; ALEXSANDRO LARA TEIXEIRA, CNPCa; HUMBERTO RIBEIRO BIZZO, CTAA; ROSEMAR ANTONIASSI, CTAA; SIDNEY PACHECO, CTAA; MANUELA CRISTINA P DE A SANTIAGO, CTAA.
Título:  Caffeine and chlorogenic acid content of Coffea canephora cultivars in different environments
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Coffee Science, v. 18, e182164, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.25186/.v18i.2164
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Coffee plants of the Coffea canephora species are currently grown in tropical regions throughout the world, and both higher yield efficiency and higher beverage quality are important considerations. The aim of this study is to characterize the content of caffeine and chlorogenic acids of C. canephora cultivars in different environments. According to the maturation cycle of each clone, samples of cherry coffee were collected from ten cultivars evaluated in the environments of Porto Velho, RO; Ouro Preto do Oeste, RO; and Manaus, AM in Brazil. These environments with contrasting characteristics represent most of the coffee fields established in the Af and Aw climate types in Latossolos Vermelhos and Latossolos Amarelos typical of the Western Amazon. The results were analyzed considering the factorial design to quantify the effects of genotypes, of environments, and of the genotype × environment interaction (GE) on the caffeine and chlorogenic acid content. Despite the significant genetic-environment (GE) effects, the caffeine and chlorogenic acid content primarily exhibited genetic control. In comparison to caffeine content, chlorogenic acid content showed a stronger environmental influence, resulting in more variations in genotype performance across different environments. The significant positive association between the caffeine content and chlorogenic acid content favors the selection of plants that simultaneously have higher or lower content of both traits. The dispersion ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Amazônia ocidental; Ambiente; Conilon; Environment interaction; Interação; Robusta; Western Amazon.
Thesagro:  Meio Ambiente.
Thesaurus NAL:  Genotype.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1160398/1/Caffeine-and-chlorogenic-acid.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1743 - 1UPCAP - DD
CPAF-RO19055 - 1UPCAP - DD
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