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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Rondônia; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  06/06/2008
Data da última atualização:  16/01/2019
Tipo da produção científica:  Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Autoria:  BENCHIMOL, R. L.; VERZIGNASSI, J. R.; POLTRONIERI, L. S.; PEREIRA, E. C. S.; RODRIGUES, E. do S. F.
Afiliação:  RUTH LINDA BENCHIMOL, CPATU; JAQUELINE ROSEMEIRE VERZIGNASSI, CPATU; LUIZ SEBASTIÃO POLTRONIERI, CPATU; ELLEN CRISTINA S. PEREIRA, Bolsista SECTAM/CPATU; ÉRIKA DO SOCORRO F. RODRIGUES, Estagiária CPATU.
Título:  Mancha de curvulária em Heliconia psittacorum CV. Golden Torch no Nordeste paraense.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2005.
Páginas:  2 p.
Série:  (Embrapa Amazônia Oriental. Comunicado técnico, 143).
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo deste trabalho foi diagnosticar o agente causal de manchas foliares em Heliconia psittacorum cv. Golden Torch, em propriedade produtora de flores no Nordeste Paraense.
Palavras-Chave:  Brasil; Cultivo; Nordeste paraense; Pará.
Thesagro:  Doença; Doença de Planta; Fungo; Helicônia; Mancha do Grão; Planta Ornamental.
Thesaurus Nal:  Amazonia.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/28019/1/com.tec.143.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE44475 - 1EMBFL - --13636CPATU13636
CNPAT10684 - 1ADDFL - --FL 037132008.03713
CPAA21460 - 1EMBFL - --FOL9483FOL9483
CPAF-AP14069 - 1EMBFL - PP0326903269
CPAF-RO12874 - 1EMBFL - --FOL-76967696
CPAMN23478 - 1EMBFL - PPFOL 86/092009.00086
CPAMN-UEPP12261 - 1EMBFL - --FOL 067/20092009.00067
CPATU40061 - 1UMTFL - PP1180311803
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Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  13/12/2012
Data da última atualização:  13/12/2012
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  MEDEIROS, F. H. V.; MARTINS, S. J.; ZUCCHI, T. D.; MELO, I. S. de; BATISTA, L. R.; MACHADO, J. da C.
Afiliação:  FLÁVIO HENRIQUE VASCONCELOS DE MEDEIROS, UFLA; SAMUEL JULIO MARTINS, UFLA; TIAGO DOMINGUES ZUCCHI; ITAMAR SOARES DE MELO, CNPMA; LUIS ROBERTO BATISTA, UFLA; JOSÉ DA CRUZ MACHADO, UFLA.
Título:  Biological control of mycotoxin-producing molds.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 36, n. 5, p. 483-497, 2012.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Mycotoxins are produced by the secondary metabolism of many fungi and can be found in almost 25% of the world?s agricultural commodities. These compounds are toxic to humans, animals, and plants and therefore, efforts should be made to avoid mycotoxin contamination in food and feed. Besides, up to 25% of all harvested fruits and vegetables are lost due to storage molds and/ or mycotoxin contamination and many methods have been applied to mitigate these issues, but most of them rely on the use of fungicides. Although chemicals are often the first defensive line against mycotoxigenic fungi, the indiscriminate use of fungicides are awakening the public perception due to their noxious effects on the environment and human/animal health. Thus, there is an increasing public pressure for a safer and eco-friendly alternative to control these organisms. In this background, biological control using microbial antagonists such as bacteria, fungi and yeasts have been shown to be a feasible substitute to reduce the use of chemical compounds. Despite of the positive findings using the biocontrol agents only a few products have been registered and are commercially available to control mycotoxin-producing fungi. This review brings about the up-to-date biological control strategies to prevent or reduce harvested commodity damages caused by storage fungi and the contamination of food and feed by mycotoxins. Resumo: As micotoxinas são produzidas pelo metabolismo secundário de várias espécies de ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Agentes de biocontrole; Biocontrol; Microbial antagonists; Microrganismos antagonistas; Perda em pós-colheita; Postharvest decay.
Thesagro:  Controle biológico; Fungo; Micotoxina; Segurança alimentar.
Thesaurus NAL:  Biological control; Food safety; Mycotoxins.
Categoria do assunto:  S Ciências Biológicas
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/72296/1/2012AP44.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA11656 - 1UPCAP - DD
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