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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  06/12/2021
Data da última atualização:  04/10/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FERREIRA, K. C.; BENTO, J. A. C.; CALIARI, M.; BASSINELLO, P. Z.; BERRIOS, J. de J.
Afiliação:  KAREN CARVALHO FERREIRA, UFG; JULIANA APARECIDA CORREIA BENTO, UFG; MARCIO CALIARI, UFG; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; JOSE DE J. BERRIOS, USDA-ARS.
Título:  Dry bean proteins: extraction methods, functionality, and application in products for human consumption.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Cereal Chemistry, v. 99, n. 1, p. 67-77, Jan./Feb. 2022.
ISSN:  1943-3638
DOI:  https://doi.org/10.1002/cche.10514
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Legume proteins, such as those from dried beans, are extracted by methods that can be divided into aqueous or dry fractionation processes. Several techniques have been studied to improve protein extraction in legumes and their functional properties. This article provides relevant information on available extraction methods, their advantages and disadvantages, and the functionality and application of dried bean protein in the manufacture of food products. Findings: It is possible to obtain yields of up to 93% in dry bean protein extraction by the aqueous fractionation method, resulting in concentrates with a protein content above 70%. The combination of other treatments (thermal or not), applied before or after extraction, can improve the extraction yield and the functional properties of proteins, respectively. Dry fractionation allows yields of up to 30%, which can be improved with electrostatic separation. Bean proteins have equal or superior performance to soybeans in terms of emulsifying properties, high hydrophobicity, and foaming. Conclusions: Dry fractionation is a more sustainable method of protein extraction, as it uses few resources and preserves the native properties of proteins. Aqueous fractionation guarantees a higher protein yield. Dried beans are a raw material with enormous potential for protein extraction and application of its protein in the manufacture of vegetable-based food products with added value and high nutritional and health benefits, such as veget... Mostrar Tudo
Thesagro:  Consumo Alimentar; Feijão; Phaseolus Vulgaris; Proteína.
Thesaurus Nal:  Beans; Fractionation; Protein hydrolysates; Proteins.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF36214 - 1UPCAP - DD20222022
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Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  30/01/2008
Data da última atualização:  24/04/2024
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  RIBEIRO, C. G. S.; GAMA, M. A. S.; LOPES, F. C. F.; CARNEIRO, J. da C.; RIBEIRO, M. T.; RODRIGUEZ, N. M.; REIS, R. B.; VERNEQUE, R. da S.
Afiliação:  C. G. S. Ribeiro, EV-UFMG; Marco Antonio Sundfield Gama, Embrapa Gado de Leite; Fernando César Ferraz Lopes, Embrapa Gado de Leite; Jailton da Costa Carneiro, Embrapa Gado de Leite; Marlice Teixeira Ribeiro, Embrapa Gado de Leite; N. M. Rodriguez, EV-UFMG; R. B. Reis, EV-UFMG; Rui da Silva Verneque, Embrapa Gado de Leite.
Título:  Desempenho e composição do leite de vacas mestiças recebendo dietas baseadas em forragem tropical suplementadas com diferentes níveis de óleo de soja.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÓN ASOCIACÓN LATINOAMERICANA DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 20.; REUNIÓN ASOCIACIÓN PERUANA DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 30.; CONGRESO INTERNACIONAL DE GANADERIA DOBLE PROPOSITO, 5., 2007, Cuzco. Resumenes... Cuzco: ALPA/APPA, 2007.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Forragem tropical; óleos vegetais; vacas leiteiras.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/595463/1/Desempenho-e-composicao-do-leite-de-vacas-mesticas.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL15326 - 1UPCRA - DD
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