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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Rondônia; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  16/09/2003
Data da última atualização:  03/08/2005
Autoria:  FERREIRA, E.; BARRIGOSSI, J. A. F.
Título:  Orientações para o controle da broca-do-colmo em arroz.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2002.
Páginas:  4 p.
Série:  (Embrapa Arroz e Feijão. Comunicado Técnico, 51).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Com o objetivo de estabelecer a relação entre o número de posturas e o dano do inseto para efeito de controle, realizou-se este trabalho.
Palavras-Chave:  Broca-do-colmo; Control; Controle; Diatraea saccharallis; Pest; Pests of plants.
Thesagro:  Arroz; Colheita; Controle Biológico; Diatraea Saccharalis; Entomologia; Inseto; Oryza Sativa; Praga; Praga de Planta.
Thesaurus Nal:  rice.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CNPAF/20438/1/comt_51.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE32483 - 1EMBFL - --07391CNPAF07391
AI-SEDE32483 - 2EMBFL - --07391CNPAF07391
CNPAB28099 - 1EMBFL - --633.18000762
CNPAF20438 - 1UMTFL - --CT 051CNPAF2003.CoT51
CPAF-AP7602 - 1EMBFL - PP0677506775
CPAF-RO7621 - 1EMBFL - --FOL-6542FOL-6542
CPAMN18049 - 1EMBFL - --FOL 099/042004.00099
CPAMN-UEPP10727 - 1EMBFL - --FOL 201/20032003.00201
CPAO20316 - 1EMBFL - --FOL 12709CNPAFFOL 12709
CPATU34432 - 1EMBFL - PP0961309613
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Biblioteca(s):  Embrapa Amapá.
Data corrente:  23/05/2018
Data da última atualização:  02/06/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  OLIVEIRA, F. R.; DAMASCENO, L. F.; SOUSA, W. P. de; SOLON, L. G. S.; SANTOS, F. R.; BEZERRA, V. S.
Afiliação:  F. R. OLIVEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO AMAPÁ; LEANDRO FERNANDES DAMASCENO, CPAF-AP; WALTER PAIXAO DE SOUSA, CPAF-AP; L. G. S. SOLON, UNIVERSIDADE FEDERAL DO AMAPÁ; F. R. SANTOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO AMAPÁ; VALERIA SALDANHA BEZERRA, CPAF-AP.
Título:  Microbiological quality of Brazil nuts milk submitted to different dehulling methods.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 29.; ENCONTRO NACIONAL DE MICROBIOLOGIA AMBIENTAL, 15., 2017, Foz do Iguaçu. Resumos... São Paulo: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2017.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Bertholletia excelsa Bonpl populaly known as Brazil nut, is considered one of the noblest species of the Amazon rainforest, being found throughout this territory. Its fruit represents a high economic value due to its use in both human and animal feeding, presenting about 60 to 70% of lipids, polyunsaturated fatty acids and 15 to 20% of protein. There are many uses of Brazil nuts, and the "milk" extracted from the nuts, is usually consumed pure and used by the natives as typical food. Due to the high content of unsaturated fatty acids in its composition, the nuts becomes very perishable, due oxidative processes, reduction of nutritional value, appearance of smell and rancid flavor, leading to a product with low quality, besides the susceptibility to colonization by pathogenic microorganisms due poorly handled. The process for obtaining Brazil nuts milk involves the stages of degumming of the nuts, extraction, separation of the insoluble residue, formulation and packaging. The most common form of degumming is manual. The objective of the work was to evaluate the microbiological quality of Brazil nuts and its milk obtained through the processes of manual or NaOH dehulling. The count of aerobic bacteria in the standard agar for counting (PCA), total coliforms and E. coli, presence of Salmonella sp., and counting of molds and yeasts using Potato Dextrose Agar (PDA) were counted.
Thesagro:  Alimento; Bertholletia Excelsa; Castanha; Controle de Qualidade.
Thesaurus NAL:  Brazil nuts; Food quality.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/177533/1/CPAF-AP-2017-Microbiological-quality-of-Brazil-nuts.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amapá (CPAF-AP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-AP17968 - 1UPCRA - DD
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