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Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  17/12/2021
Data da última atualização:  17/12/2021
Tipo da produção científica:  Nota Técnica/Nota Científica
Autoria:  MORAES, D. P.; CHIM, J. F.; BARIN, J. S.; VIZZOTTO, M.; FARIAS, C. A. A.; BALLUS, C. A.; BARCIA, M. T.
Afiliação:  DÉBORA P. MORAES; JOSIANE F. CHIM; JULIANO S. BARIN; MARCIA VIZZOTTO, CPACT; CARLA A.A. FARIAS; CRISTIANO A. BALLUS; MILENE T. BARCIA.
Título:  Influence of the cultivar on the composition of blackberry (Rubus spp.) minerals.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Composition and Analysis, v. 100, 103913, July 2021.
ISSN:  0889-1575
DOI:  doi.org/10.1016/j.jfca.2021.103913
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The mineral profile of fruits is allied to their nutritional value, although studies on the influence of cultivars on the profile of these micronutrients in blackberries are scarce. Therefore, the present study aimed to verify if the different blackberry cultivars (?Tupy,? ?Guarani,? ?Xavante,? and ?BRS Xingu?) influence their mineral profiles. Fourteen minerals were evaluated (Al, Ba, Ca, Cu, Fe, Cr, K, Mg, Mn, Mo, Na, Ni, Sr, and Zn), and the macrominerals were: potassium (majority), calcium, magnesium, and sodium. The results showed that the type of cultivar influenced the profile of the microminerals. ?Guarani? presented high chromium and copper content, while ?BRS Xingu? presented higher manganese content than the other cultivars in both harvest periods (2016 and 2017) studied. Three of the blackberry cultivars studied can supply the lack of some microminerals, being ?Tupy? a source of copper and manganese, ?Guarani? a source of chromium and copper, and ?BRS Xingu? a source of manganese, chromium, and copper.
Thesagro:  Amora; Amora Preta; Composição de Alimento; Mineral; Nutrição.
Thesaurus Nal:  Rubus.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPACT22138 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Acre.
Data corrente:  15/08/2006
Data da última atualização:  09/11/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SILVA, T. L. da; COSTA, F. H. da S.; PEREIRA, J. E. S.
Afiliação:  Embrapa Acre; JONNY EVERSON SCHERWINSKI PEREIRA, CPAF-AC.
Título:  Calogênese de pimenta longa é altamente dependente do tipo de explante e auxina utilizada.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  Horticultura Brasileira, v. 24, n. 1, p. 61-64, jul. 2006. Suplemento.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Notas:  Edição dos anais do 46º Congresso Brasileiro de Olericultura, Goiânia, 2006.
Thesagro:  Auxina; Calogênese; Explante; Pimenta Longa; Piper Hispidinervum.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Acre (CPAF-AC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-AC13823 - 1UPCAA - DD
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