Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  16/06/1997
Data da última atualização:  16/06/1997
Autoria:  BARHATE, D. N.; DESHMUKH, A. P.; CHAVAN, I. G.
Título:  Composition and in vitro DM digestibility of alkali and pressure treated sugarcane bagasse.
Ano de publicação:  1982
Fonte/Imprenta:  Journal of Maharashtra Agriculture University, v.7, n.2, p.173-175, 1982.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Sugarcane bagasse (fine and coarse) was treated with 0, 2, 4 and 6% NaOh and was steam pressured in autoclave at 1,2 and 3kg/sq. cm pressure for 30 minutes. Highly significant difference was observed in chemical composition and 'in vitro' dry matter digestibility of sugarcane bagasse to forms of bagasse i. e. fine and coarse. As the level of alkali and pressure increased, there was significant decrease in NDF, ADF, cellulose and hemicellulose and significanrt increase 'in vitro' dry matter digestibility (IVDMD) of the bagasse. Alkali and steam pressure treatment to sugarcane bagasse had beneficial complementary effect in improving its nutritive value.
Palavras-Chave:  Bagaco de cana.
Thesagro:  Composição Química; Digestibilidade; Matéria Seca; Valor Nutritivo.
Thesaurus Nal:  nutritive value; sugarcane bagasse.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATC13910 - 1ADDSP - --SP001273
Voltar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional