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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  17/12/1997
Data da última atualização:  24/06/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FAGERIA, N. K.; ZIMMERMANN, F. J. P.; BALIGAR, V. C.
Afiliação:  NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF; FRANCISCO JOSE P ZIMMERMANN, CNPAF.
Título:  Lime and phosphorus interactions on growth and nutrient uptake by upland rice, wheat, common bean, and corn in an oxisol.
Ano de publicação:  1995
Fonte/Imprenta:  Journal of Plant Nutrition, v. 18, n. 11, p. 2519-2532, 1995.
DOI:  10.1080/01904169509365081
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Liming and phosphorus (P) applications are common practices for improving crop production in acid soils of the tropical as well as temperate regions. Four greenhouse experiments were conducted on an Oxisol (clayey, kaolinitic, isothermic, Typic Haplustox) to evaluate response of liming (0,2, and 4 g/kg) and P application (0, 50, and 175 mg P/kg) in a factorial combination on growth and nutrient uptake by upland rice (Oryza sativa L.), wheat (Triticum aestivum L.), common bean (Phaseolus vulgaris L.), and corn (Zea mays L.). Phosphorus application significantly (P<0.01) increased dry weight of tops of all the four crop species as well as dry weight of roots of wheat and corn. Liming significantly (P<0.01) improved growth of common bean and corn but had significant negative effects on rice growth. Maximum dry weight of tops of rice and wheat was obtained at 175 mg P/kg without lime. Maximum dry weight of tops in common bean was obtained at 4 g lime/kg with 175 mg P/kg of soil. In all the crops, increasing levels of applied P significantly increased nutrient uptake. With some exceptions, increasing levels of lime tend to reduce uptake of P, zinc (Zn), copper (Cu), manganese (Mn), and iron (Fe) and increase the uptake of calcium (Ca) and magnesium (Mg) in all the crop species. Decrease in potassium (K) uptake, due to high lime, is probably due to antagonistic effects of Ca and Mg and reduced micronutrients uptake is probably due to increased soil pH resulting in decreased availa... Mostrar Tudo
Thesagro:  Arroz; Feijão; Fósforo; Oryza Sativa; Oxisol; Phaseolus Vulgaris; Triticum Aestivum; Zea Mays.
Thesaurus Nal:  Beans; Corn; Phosphorus; Rice; Wheat.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF13266 - 1UPCAP - DD19951995
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agropecuária Oeste.
Data corrente:  05/08/2019
Data da última atualização:  05/08/2019
Tipo da produção científica:  Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Autoria:  RICHETTI, A.
Afiliação:  ALCEU RICHETTI, CPAO.
Título:  Viabilidade econômica da cultura da soja para a safra 2019/2020, na região centro-sul de Mato Grosso do Sul.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Dourados: Embrapa Agropecuária Oeste, 2019.
Série:  (Embrapa Agropecuária Oeste. Comunicado técnico, 251)
Idioma:  Português
Thesagro:  Custo de Produção; Soja.
Thesaurus NAL:  Production costs; Soybeans.
Categoria do assunto:  E Economia e Indústria Agrícola
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/200260/1/COT-251-2019.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agropecuária Oeste (CPAO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAO36864 - 1UMTFL - DD
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