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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  08/05/2018
Data da última atualização:  08/11/2018
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  THIOYE, B.; KANE, A.; FARIA, S. M. de; FALL, D.; SANOGO, D.; NDYAIE, C.; SANON, K. B.; SOULE, A.; DUPONNOIS, R.; SYLLA, S. L.; BÂ, A. M.
Afiliação:  BABACAR THIOYE, CHEIKH ANTA DIOP UNIVERSITY, DAKAR; A KANE, LSTM, FR; SERGIO MIANA DE FARIA, CNPAB; UNIVERSITÉ DES ANTILLES, FR; CENTRE NATIONAL DE RECHERCHES FORESTIÈRES, DAKAR; IRD ISRA UCADD DAKAR; INSTITUT DE I'ENVIRONNEMENT ET DE RECHERCHES AGRIGOLES, BURKINA FASO; ECOLE NORMALE SUPÉRIEURE DE NOUAKCHOTT MAURITANIE; LSTM FR; LCM / IRD/ISRA/UCAD DAKAR; LSTM, FR.
Título:  Growth response of different species and provenances of jujube seedlings to inoculation with arbuscular mycorrhizal fungi.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  In: BHOOPANDER, G.; PRASAD, R.; VARMA, A. (Ed.). Root biology. London: Springer, 2018.
Páginas:  p. 501-519
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Many species of Ziziphus are underutilized crops despite their potential usage in agroforestry systems. The aim of our study was to evaluate the effects of arbuscular mycorrhizal fungi (AMF) on the growth and mineral nutrition of Ziziphus spp. and provenances of Z. mauritiana in greenhouse conditions. Three isolates of AMF were used: Rhizophagus irregularis IR27, Funneliformis mosseae DAOM227131, and Rhizophagus irregularis DAOM197198. They were inoculated on seven species of Ziziphus (Z. mauritiana, Z. lotus, Z. spina-christi, Z. mucronata, Z. amphibia, Z. abyssinica, and Z. sphaerocarpa) and six provenances of Z. mauritiana (Senegal, Mali, Mauritania, Burkina Faso, Niger, and India). Plants were grown in nursery receiving 20 g of crude inoculum of AMF. Two greenhouse experiments were set up: (1) a 4×6 factorial design consisting of three AMF, one control (disinfected soil without inoculum), and six provenances of Z. mauritiana and (2) a 4×7 factorial design consisting of three AMF, one control and seven Ziziphus spp. Inoculation by AMF significantly improved growth and mineral nutrition of Ziziphus spp., particularly P nutrition. All the Ziziphus spp. (except for Z. lotus) and provenances of jujube seedlings showed the highest mycorrhizal dependency (MD) values when inoculated with R. irregularis IR27. The differences of MD among the tested Ziziphus spp. seem to be due to the differences in the development of hyphal length in the soil and in P uptake by the external hyphae... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Agroforestry system; Mineral nutrition; Tree nursery.
Thesagro:  Ziziphus Jujuba.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB40742 - 1UPCPL - DD2018.000312018.00031
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  03/02/2012
Data da última atualização:  16/08/2012
Tipo da produção científica:  Autoria/Organização/Edição de Livros
Autoria:  GARRIDO, L. da R.; HOFFMANN, A.; SILVEIRA, S. V. da; GUERRA, C. C.; PEREIRA, G. E.; BIASOTO, A. C. T.; NODARI, M.; MARTELLO, L.; ROBBS, P. G.; NEVES, M. C. P.
Afiliação:  LUCAS DA RESSURREICAO GARRIDO, CNPUV; ALEXANDRE HOFFMANN, CNPUV; SAMAR VELHO DA SILVEIRA, CNPUV; CELITO CRIVELLARO GUERRA, CNPUV; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV; ALINE CAMARAO TELLES BIASOTO, CPATSA; MARIANA NODARI, SENAI; LEONIR MARTELLO, SENAI; PASCHOAL GUIMARÃES ROBBS, DZETTA CONSULTORIA; MARIA CRISTINA PRATA NEVES, DZETTA CONSULTORIA.
Título:  Manual de segurança e qualidade.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Brasília, DF: SEBRAE; Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho: IBRAVIN, 2011.
Páginas:  112 p.
Série:  (Boas Práticas Agrícolas - BPA; Uva para processamento, 8).
ISBN:  978-85-64104-13-6
Idioma:  Português
Notas:  Programa de Desenvolvimento da Cadeia Produtiva de Vinhos, Espumantes e Sucos de Uva - PAS.
Conteúdo:  Sistema de produção; Fluxograma de produção; Perigos; Aplicação dos principios do sistema APPCC; Analise e perigos.
Palavras-Chave:  Capsulagem; Decantação; Desengace; Espumante; Estabilização; Expedição; Recepção.
Thesagro:  APPCC; Aquecimento; Engarrafamento; Enologia; Envelhecimento; Fermentação; Filtração; Maceração; Pasteurização; Prensagem; Processamento; Produção; Rotulagem; Segurança alimentar; Suco; Uva; Vinho; Viticultura.
Thesaurus NAL:  Grapes.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV13708 - 1UPCLV - PP634.8B66212.05460V. 8
CPATSA49570 - 1UPCLV - PP634.8G241m2013.00017
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