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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Acre. |
Data corrente: |
09/03/2006 |
Data da última atualização: |
13/03/2024 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
FURTADO, S. C.; GOMES, T. C. de A.; SILVA, J. M. M. da; AZEVEDO, K. de S.; MORAES, R. N. de S. |
Afiliação: |
SÉRVULO CASAS FURTADO, BOLSISTA CNPq/RHAE/EMBRAPA ACRE; TAMARA CLAUDIA DE ARAUJO GOMES, CPAF-AC; JOSÉ MÁRCIO MALVEIRA DA SILVA, BOLSISTA CNPq/RHAE/EMBRAPA ACRE; KELCEANE DE SOUZA AZEVEDO, BOLSISTA CNPq/RHAE/EMBRAPA ACRE; RAIMUNDO NONATO DE SOUZA MORAES, BOLSISTA CNPq/RHAE/EMBRAPA ACRE. |
Título: |
Efeito de leguminosas sobre o ponto de carga zero e cargas elétricas do solo em um sistema agroflorestal no Acre. |
Ano de publicação: |
1998 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 23.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 7.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 5.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 2., 1998, Caxambu, MG. Interrelação fertilidade, biologia do solo e nutrição de plantas: consolidando um paradigma: resumos. Lavras: UFLA, 1998. |
Páginas: |
p. 740. |
Descrição Física: |
R783. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Sistema agroflorestal. |
Thesagro: |
Leguminosa; Solo. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Acre (CPAF-AC) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
14/10/2019 |
Data da última atualização: |
15/10/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
BORGES, C. V.; AMORIM, E. P.; LEONEL, M.; GOMEZ, H. A. G.; SANTOS, T. P. R. dos; LEDO, C. A. da S.; BELIN, M. A. F.; ALMEIDA, S. L. de; MINATEL, I. O.; LIMA, G. P. p. |
Afiliação: |
CRISTINE VANZ BORGES, UNESP; EDSON PERITO AMORIM, CNPMF; MAGALI LEONEL, UNESP; HECTOR ALONZO GOMEZ GOMEZ, Universidad Nacional de Agricultura; THAIS PAES RODRIGUES DOS SANTOS, UNESP; CARLOS ALBERTO DA SILVA LEDO, CNPMF; MATHEUS ANTÔNIO FILIOL BELIN, UNESP; SAMARA LOPES DE ALMEIDA, UFRPE; IGOR OTAVIO MINATEL, UNESP; GIUSEPPINA PACE PEREIRA LIMA, UNESP. |
Título: |
Post-harvest physicochemical profile and bioactive compounds of 19 bananas and plantains genotypes. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Bragantia, Campinas, v. 78, n. 2, p.284-296, 2019. |
ISSN: |
1678-4499 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Bragantia, Campinas, v. 78, n. 2, p.284-296, 2019284C.V. Borges et al.ABSTRACT:Nineteen genotypes of bananas and plantains were analysed in order to differentiate the subgroups and/or groups of consumption or industrial use. Genotypes of banana and plantain from different genomic groups and in three ripening stages (2, 5 and 7) were studied in relation to physical and physicochemical characteristics, including bioactive compounds. Furthermore, with the obtained data analysed by multivariate statistical analyses (Principal Component Analysis) it was possible to relate all analysed characteristic profile of samples with the different genotype. The three ripening stages were differentiate by total soluble solids, titratable acidity, chrome (C*) and the carotenoids contents. ‘Ney Poovan’ contain high total soluble solid content and pulp-to-peel ratio, an interesting result for the promotion of this genotype for in natura consumption. ‘Ney Poovan’, ‘Ouro da Mata’, ‘Pelipita’ and ‘Tiparot’ are sources of antioxidant compounds. The genotypes ‘Pelipita’ and ‘Samurá B’ are promising for the industrial use, mainly for the processing of banana chips, for both green and ripe fruit |
Thesagro: |
Banana. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/202874/1/Post-harvest-physicochemical-profile.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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