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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoMALAQUIAS, J. B.; RAMALHO, F. de S.; FERNANDES, F. S.; SOUZA, J. V. S.; AZEREDO, T. L. Effects of photoperiod on the development and growth of podisus nigrispinus, a predator of cotton leafworm. Phytoparasitica, n. 37, p. 241-248, 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Algodão.

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2.Imagem marcado/desmarcadoNASCIMENTO, A. R. B.; RAMALHO, F. de S.; AZEREDO, T. L.; FERNANDES, F. S.; NASCIMENTO JUNIOR, J. L.; SILVA, C. A. D. da; MALAQUIAS, J. B. Feeding and Life History of Alabama argillacea (Lepidoptera: Noctuidae) on Cotton Cultivars Producing Colored Fibers. Annals of the Entomological Society of America, v. 104, n. 4, p. 613-619, 2011.

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3.Imagem marcado/desmarcadoRAMALHO, F. de S.; AZEREDO, T. L.; FERNANDES, F. S.; NASCIMENTO JÚNIOR, J. L.; MALAQUIAS, J. B.; NASCIMENTO, A. R. B.; SILVA, C. A. D. da; ZANUNCIO, J. C. Food intake and utilization of alabama argillacea (Hubner) (Lepidoptera: Noctuidae) fed on cotton cultivars with colored fibers. Journal of Pest Science, n. 84, p. 199-205, 2011.

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4.Imagem marcado/desmarcadoRAMALHO, F. de S.; AZEREDO, T. L.; NASCIMENTO, A. R. B. DE.; FERNANDES, F. S.; NASCIMENTO JÚNIOR, J. L.; MALAQUIAS, J. B.; SILVA, C. A. D. da; ZANUNCIO, J. C. Feeding of fall armyworm, Spodoptera frugiperda, on Bt transgenic cotton and its isoline. Entomologia Experimentalis et Applicata, n. 139, p. 207-214, 2011.

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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  30/08/2023
Data da última atualização:  30/08/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 4
Autoria:  ARGENTA, L. C.; THEWES, F. R.; ANESE, R. de O.; FREITAS, S. T. de; MOURA-BUENO, J. M.; OGOSHI, C.; BASEGGIO.
Afiliação:  LUIZ CARLOS ARGENTA, EPAGRI; FABIO RODRIGO THEWES, Universidade Federal de Santa Maria; ROGERIO DE OLIVEIRA ANESE, Instituto Federal de Santa Catarina; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; JEAN MICHEL MOURA-BUENO, Universidade Federal de Santa Maria; CLAUDIO OGOSHI, EPAGRI; PRISCILA BASEGGIO, EPAGRI.
Título:  Storability of 'SCS417 Monalisa' apple as affected by harvest maturity, 1-methylcyclopropene treatment, and storage atmosphere.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 58, e03121, 2023.
DOI:  10.1590/S1678-3921.pab2023.v58.03121
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  ABSTRACT - The objective of this work was to determine the storability of 'SCS417 Monalisa' apple fruit in response to harvest maturity, 1-methylcyclopropene (1-MCP) treatment, and storage atmospheres. Fruit quality was evaluated after two, four, six, and eight months plus one day or seven days in shelf life at 22°C. The controlled atmosphere (CA) and 1-MCP (1.0 yL L-¹) treatments reduce fruit ethylene production and respiration, prevent rapid softening, and inhibit the incidence of scald-like symptoms, flesh browning, cracking, and fungal decay, in comparison with air storage . The combination of 1-MCP and CA provides additive benefits in firmness retention and in the reduction of the incidence of physiological disorders. CA and/or 1-MCP increase the risk of fruit developing wrinkly skin disorder. The loss of flesh firmness and acidity and the development of all physiological disorders and decay are higher in late-harvested fruit. The storage life of 'SCS417 Monalisa' apple is about two months in cold air and from six to eight months in cold CA, considering the time necessary to reach a flesh firmness of 53 N. The limiting factor for the long-term storage of 'SCS417 Monalisa' apple fruit under CA without 1-MCP is the development of physiological disorders and fungal decay. RESUMO - O objetivo deste trabalho foi determinar a armazenabilidade de maçãs 'SCS417 Monalisa' em resposta à maturação na colheita, ao tratamento com 1-metilciclopropeno (1-MCP) e às atmosferas de armaz... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  1-metilciclopropeno; Apodrecimento; Armazenabilidade; Firmeza da polpa; SCS417 Monalisa.
Thesagro:  Distúrbio Fisiológico; Maçã; Malus Domestica; Podridão do Fruto.
Thesaurus NAL:  Apples; Decay resistance; Harvesting; Storage technology; Storage temperature.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1156227/1/Storability-of-SCS417-Monalisa-Maca-2023.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE66574 - 1UPEAP - DD
CPATSA60595 - 1UPCAP - DD
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