|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
09/06/2022 |
Data da última atualização: |
23/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
AZEREDO, H. M. C. de; AZEREDO, E. M. C. de. |
Afiliação: |
HENRIETTE MONTEIRO C DE AZEREDO, CNPDIA. |
Título: |
Ultraprocessed foods: Bad nutrition or bad definition? |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
ACS Food Science & Technology, v. 2, n. 4, 2022. |
Páginas: |
613-615 |
DOI: |
https://doi.org/10.1021/acsfoodscitech.2c00087 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The NOVA classification grouped foods according to type, degree, and purpose of food processing, creating the concept of ?ultraprocessed foods? (UPF), which has been widely used. This Viewpoint has debated the NOVA classification, particularly the UPF concept. While the term is allegedly based on processing nature, extent, and purposes, it is actually based on food composition, being imprecise and misleading, and thus requiring revision. |
Palavras-Chave: |
NOVA classification grouped foods; Nutritional properties. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01015naa a2200181 a 4500 001 2143905 005 2024-01-23 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1021/acsfoodscitech.2c00087$2DOI 100 1 $aAZEREDO, H. M. C. de 245 $aUltraprocessed foods$bBad nutrition or bad definition?$h[electronic resource] 260 $c2022 300 $a613-615 520 $aThe NOVA classification grouped foods according to type, degree, and purpose of food processing, creating the concept of ?ultraprocessed foods? (UPF), which has been widely used. This Viewpoint has debated the NOVA classification, particularly the UPF concept. While the term is allegedly based on processing nature, extent, and purposes, it is actually based on food composition, being imprecise and misleading, and thus requiring revision. 653 $aNOVA classification grouped foods 653 $aNutritional properties 700 1 $aAZEREDO, E. M. C. de 773 $tACS Food Science & Technology$gv. 2, n. 4, 2022.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
25/11/2002 |
Data da última atualização: |
25/11/2002 |
Autoria: |
WANG, S. H.; CABRAL, L. C.; ARAUJO, F. B.; MAIA, L. H. |
Título: |
Caracteristicas sensoriais de leites de soja reconstituidos. |
Ano de publicação: |
1999 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia, v.34, n.3, p.467-472, 1999. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Analise sensorial. |
Thesagro: |
Leite; Soja. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00501naa a2200181 a 4500 001 1413737 005 2002-11-25 008 1999 bl --- 0-- u #d 100 1 $aWANG, S. H. 245 $aCaracteristicas sensoriais de leites de soja reconstituidos. 260 $c1999 650 $aLeite 650 $aSoja 653 $aAnalise sensorial 700 1 $aCABRAL, L. C. 700 1 $aARAUJO, F. B. 700 1 $aMAIA, L. H. 773 $tPesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia$gv.34, n.3, p.467-472, 1999.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|