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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  06/01/2004
Data da última atualização:  06/01/2004
Autoria:  ASSUNÇÃO, I. P.; MICHEREFF, S. J.; MIZUBUTI, E. S. G.; BROMMONSCHENKEL, S. H.
Título:  Influência da intensidade da murcha-de-fusário no rendimento do caupi.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  Fitopatologia Brasileira, Brasília, v. 28, n. 6, p. 615-619, nov./dez. 2003.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Caupi; Fusarium oxysporum tracheiphilum; Murcha-de-fusário.
Thesagro:  Doença; Fungo; Produção; Rendimento; Vigna Unguiculata.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH26869 - 1ADDAP - --632.05
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação; Embrapa Semiárido.
Data corrente:  17/12/2015
Data da última atualização:  11/10/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 4
Autoria:  FORATO, L. A.; BRITTO, D. de; RIZZO, J. S. de; GASTALDI, T. A.; ASSIS, O. B. G. de.
Afiliação:  LUCIMARA APARECIDA FORATO, CNPDIA; DOUGLAS DE BRITTO, CPATSA; JACKELINE S. DE RIZZO; TAÍS A. GASTALDIA; ODILIO BENEDITO GARRIDO DE ASSIS, CNPDIA.
Título:  Effect of cashew gum-carboxymethylcellulose edible coatings in extending the shelf-life of fresh and cut guavas.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Food Packaging and Shelf Life, v. 5, p. 68-74, 2015.
DOI:  10.1016/j.fpsl.2015.06.001
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Cashew gum (CG) and carboxymethylcellulose (CMC) based formulations have been evaluated as protective edible coatings on intact and cut red guavas. Samples were coated by dipping in aqueous mixtures of 1% CG and 1% plasticizer (glycerol) for CMC additions of 1 and 2% wt. The fruit was stored at ambient conditions (25?28 C, 76.0 12.4% RH), and loss of mass, color of pulp and peel, and texture were assessed. Magnetic Resonance Imaging (MRI) was used to visualize the internal structure decay of the intact fruits. Both coatings resulted in a reduction of mass loss, preserving firmness and delaying skin color changes. When comparing after 12 day storage, the mass loss in cut coated samples (CG plus 2% wt of CMC) was 38.5% inferior than that measure to uncoated references. At large, both coating formulations reduced water loss and changes in color of the cut surfaces. MRI analysis showed that tissue decay took place mainly near the peel or around the peduncle region between 8 and 12 days of storage at room temperature.
Palavras-Chave:  Goiabas; Goiabas minimamente processadas; Goma de caju; Revestimentos comestíveis.
Thesagro:  Caju; Carboximetilcelulose; Goiaba; Pós-Colheita; Psidium Guajava.
Thesaurus NAL:  Carboxymethylcellulose; Cashew fruit; Minimally processed foods; Postharvest technology; Postharvest treatment.
Categoria do assunto:  --
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1147281/1/Effect-of-cashew-gum-carboxymethylcellulose-edible-coatings-in-extending-the-shelf-life-of-fresh-and-cut-guavas-2015.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA15502 - 1UPCAP - DDPROCI-15.000332015.00033
CPATSA60121 - 1UPCAP - DD
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