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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  21/11/2019
Data da última atualização:  21/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SANTOS, F. M. dos; ARAUJO, G. G. L. de; SOUZA, L. L. de; YAMAMOTO, S. M.; QUEIROZ, M. A. A.; LANNA, D. P. D.; MORAES, S. A. de.
Afiliação:  Fernanda Maria dos Santos, UFBA; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; Larissa Lopes de Souza, UNIVASF; Sandra Mari Yamamoto, UNIVASF; Mário Adriano Ávila Queiroz, UNIVASF; Dante Pazzanese Duarte Lanna, ESALQ; SALETE ALVES DE MORAES, CPATSA.
Título:  Impact of water restriction periods on carcass traits and meat quality of feedlot lambs in the Brazilian semi-arid region.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Meat Science, v. 156, p. 196-204, 2019.
DOI:  10.1016/j.meatsci.2019.05.033
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Water restriction periods were evaluated in crossbred lambs (n=32) distributed in one of four treatments: without water restriction, water restriction for 24, 48 and 72 h. The water restriction for 72 h reduced the water and dry matter intakes, body weight at slaughter and hot and cold carcass yields. Water restriction did not affect the weight of the carcass cuts and the chemical composition of the meat. The fatty acid EPA increased and DHA reduced with increasing water restriction period. There was an increasing linear effect for meat shear force, with less force (30.5 N/cm2) for sheep meat without water restriction and higher force (45.8 N/cm2) for those with water restriction for 72 h. The period of 24 h of water restriction was the one that promoted the highest similarities in the characteristics assessed to those in animals receiving water ad libitum. Therefore, water restriction periods should not exceed 24 h for feedlot animals in situations of severe water shortage.
Palavras-Chave:  Ácidos graxos; Escassez de água; Qualidade da carne; Semiárido.
Thesagro:  Carcaça; Confinamento; Cordeiro; Músculo.
Thesaurus Nal:  Lambs.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/205098/1/Impact-of-water-restriction-periods-2019.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA58806 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  14/05/2007
Data da última atualização:  20/02/2009
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Nacional - B
Autoria:  VIEIRA JUNIOR, P. A.; DOURADO NETO, D.; CICERO, S. M.; JORGE, L. A. de C.; MANFRON, P. A.; MARTIN, T. N.
Afiliação:  LUCIO ANDRE DE CASTRO JORGE, Embrapa Instrumentação Agropecuária.
Título:  Estimativa da área foliar em milho através de análise de imagens.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  Revista brasileira de milho e sorgo, Sete Lagoas, v. 5, n. 1, p. 58-66, 2006.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Análise de imagens.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA10437 - 1UPCSP - --PROCI-06.000252006.00025
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