Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  23/11/2005
Data da última atualização:  23/11/2005
Autoria:  AZEREDO, H. M. C. de; ARAÚJO, F. B. S. de; GARRUTI, D. dos S.; QUEIROZ, A. A. M.; PINTO, G. A. S.
Título:  Evaluation of stability of alginate-coated mango cubes preserved by the combined methods technology.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  Proceedings of the Interamerican Society for Tropical Horticulture, v. 47, p.203-205, 2003.
ISSN:  0245-2528
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The combined methods technology (CMT) consists of combining low levels of several preservation factors acting synergistically to inhibit microbial growth. The aim of this work was to evaluate stability of alginate-coated mango cubes submitted to the following methods: water activity reduction, pH reduction and addition of a chemical preservative. The cubes, previously dipped in sodium alginate and calcium chloride to form a calcium alginate coating, were osmotically dehydrated at 44°C in a 65.5°Brix sucrose solution with 2 citric acid and 0,2 potassium sorbate for 2 hours. The product was packaged in lowdensity polyethylene bags and stored under refrigeration for 3 months. The combination of methods was not enough to make the product stable, since the count of yeasts and molds increased. The cubes lost moisture and color during storage. The acceptance of the product decreased with storage time, although the mango flavor intensity did not change significantly.
Palavras-Chave:  Alginato de sódio; TMC.
Thesagro:  Cloreto de Cálcio; Manga.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF22292 - 1ADCAP - --
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoPRADO, J. P. do; KRZYZANOWSKI, F. C.; MARTINS, C. C.; VIEIRA, R. D. Physiological potential of soybean seeds and its relationship to electrical conductivity Journal of Seed Science, v. 41, n. 4, p. 407-415, 2019
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Soja.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoKRZYZANOWSKI, F. C.; FRANÇA-NETO, J. B.; PRADO, J. P. do; HENNING, F. A. Teste de condutividade elétrica para avaliar o vigor da semente de soja. Londrina: Embrapa Soja, 2023. 20 p. (Embrapa Soja. Circular Técnica, 199).
Tipo: Circular Técnica
Biblioteca(s): Embrapa Soja.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional