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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  16/11/2020
Data da última atualização:  16/11/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SOUZA, I. I.; ARAUJO, E. da S.; JAEGGI, M. E. P. C.; SIMÃO, J. B. P.; ROUWS, J. R. C.; SOUZA, M. N.
Afiliação:  I. I. de M. Souza1, IF, Alegre, ES; EDNALDO DA SILVA ARAUJO, CNPAB; M. E. P. C. Jaeggi, UENF; J. B. P. Simão, IF, Alegre, ES; JANAINA RIBEIRO COSTA ROUWS, CNPAB; M. N. Souza, IF, Alegre, ES.
Título:  Effect of Afforestation of Arabica coffee on the physical and sensorial quality of the bean.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Journal of Experimental Agriculture International, v. 42, n. 7, p. 133-143, 2020.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Brazil is a world leader in coffee production, however, the quality of the grain differs between the different production systems, which influences the price paid for the product in the national and international market. Aims: Therefore, the objective of this study was to assess the influence of Arabica coffee afforestation on the physical and sensorial quality of the bean. Methodology: The study was carried out in the Caparaó region, which involves part of the Espírito Santo state region and another part of the Minas Gerais state, properties with of coffee. Catuaí vermelho IAC-44 was cultivated in two different situations: a plot of land on the full sole and another of wooded land. In each property, two samples were collected, one per area, representing the coffee in full sun and the other the wooded coffee, and in one of the properties samples were collected in two different areas of wooded coffee. Thus, in total, nine samples of crops in full sun and 10 of forest crops with different species were used, such as cedar, eucalyptus, palm heart, polyculture (characterized by shading with species of fruit and wood) and bananas. The samples consisted of seven liters of cherry coffee, selectively harvested, in the middle third of 20 randomly chosen plants. Results: The results showed that the quality of the coffee, physical and sensorial, is influenced by the cultivation system (wooded and in full sun), the degree of influence depends on the type of companion plant. Conclusion: S... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Drink quality; Family farming.
Thesaurus Nal:  Agroecology; Coffee beans; Family farms.
Categoria do assunto:  B Sociologia Rural
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB41503 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  11/01/2005
Data da última atualização:  11/07/2005
Autoria:  CIAMPI, A. Y.; AZEVEDO, V. C. R.; SILVA, V. P. da.
Título:  Análise genética populacional de Tabebuia impetiginosa utilizando marcadores moleculares RAPD.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  Brasília: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2003.
Páginas:  15 p.
Série:  (Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 55).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Estudos de análise genômica têm sido feitos para espécies arbóreas nativas com o Ipê, com a finalidade de avaliar a variabilidade genética entre e dentro das populações naturais, com vistas a fornecer subsídios aos programs de conservação. Tabebuia impetiginosa - Bignoniaceae (Ipê-roxo) ocorre desde estados do Nordeste como o Piauí e Ceará, até o Sudeste e o Sul, tanto na mata pluvial atlântica como na floresta semidecídua e, ocasionalmente, no cerrado e na caatinga. Esse espécie é de grande importância econômica, podendo ser usada na construção e no paisagismo em geral. Sua importância econômica ecológica está ligada principalmente ao fato de ser usada para compor reflorstamento.
Palavras-Chave:  Marcadores moleculares; RAPD.
Thesagro:  Conservação; Ipê Roxo; Tabebuia Impetiginosa.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CENARGEN/24687/1/bp055.doc
https://www.cenargen.embrapa.br/publica/trabalhos/bp055.doc
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CENARGEN24687 - 1UMTFL - --BOPEDE55
CENARGEN24687 - 2UMTFL - --BPD055
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