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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
07/03/2018 |
Data da última atualização: |
06/09/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
CAMPOS, F. S.; CARVALHO, G. G. P.; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; GOIS, G. C.; REBOUÇAS, R. A.; LEÃO, A. G.; SANTOS, S. A.; OLIVEIRA, J. S.; LEITE, L. C.; ARAÚJO, M. L. G. M. L.; CIRNE, L. G. A.; SILVA, R. R.; CARVALHO, B. M. A. |
Afiliação: |
F. S. CAMPOS, UFBA; G. G. P. CARVALHO, UFBA; E. M. SANTOS, UFPB; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; G. C. GOIS; R. A. REBOUÇAS, UFBA; A. G. LEÃO, UFMT; S. A. SANTOS, UFBA; J. S. OLIVEIRA, UFPB; L. C. LEITE, Federal University of Recôncavo da Bahia, Cruz das Almas, BA; M. L. G. M. L. ARAÚJO, UFBA; L. G. A. CIRNE, Federal University of Oeste of Pará, Santarém, PA; R. R. SILVA, State University of Southeast Bahia, Itapetinga, BA; B. M. A. CARVALHO, Federal University of Minas Gerais, Institute of Agricultural Sciences, Montes Claros, MG. |
Título: |
Influence of diets with silage fromforage plants adapted to the semi-arid conditions on lamb quality and sensory attributes. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Meat Science, v. 124, p. 61-68, 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Quality and sensory attributes ofmeat from 32mixed-breed Santa Inês lambs fed diets composed of four silages with old man saltbush (Atriplex nummularia Lind), buffelgrass (Cenchrus ciliaris), Gliricidia (Gliricidia sepium), and Pornunça (Manihot sp.) were evaluated. Meat from lambs fed diet containing old man saltbush silage (P b 0.05) showed greater values for cooking loss. Of the sensory attributes evaluated in the Longissimus lumborummuscle of the lambs, color and juiciness did not differ (P N 0.05). However, the silages led to differences (P b 0.05) in aroma, tenderness, and flavor values. The meat fromanimals fed the pornunça and Gliricidia silages was tenderer. Flavor scoreswere higher in meat from lambs that consumed old man saltbush silage and lower in the meat from those fed buffelgrass silage. Diets formulated with buffelgrass silage for sheep reduce meat production. Based on the results for carcass weight and meat quality, old man saltbush and pornunça are better silages for finishing sheep. |
Palavras-Chave: |
Animal produciton. |
Thesagro: |
Caprino; Dieta; Forragem; Nutrição animal; Ovelha; Pastagem; Produção animal; Proteína. |
Thesaurus Nal: |
Animal nutrition. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
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Registros recuperados : 3 | |
1. | | CAMPOS, F. S.; CARVALHO, G. G. P.; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; REBOUÇAS, R. A.; LIMA, A. E.; ARAÚJO, M. L. G. M. L.; OLIVEIRA, J. S.; GOIS, G. C.; MAGALHÃES, A. L. R. Metabolic profile and histopathology of kidneys and liver of lambs fed silages of forages adapted to a semi-arid environment. South African Journal of Animal Science, v. 49, n. 3, p. 555-563, 2019.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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2. | | CAMPOS, F. S.; CARVALHO, G. G. P.; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; GOIS, G. C.; REBOUÇAS, R. A.; LEÃO, A. G.; SANTOS, S. A.; OLIVEIRA, J. S.; LEITE, L. C.; ARAÚJO, M. L. G. M. L.; CIRNE, L. G. A.; SILVA, R. R.; CARVALHO, B. M. A. Influence of diets with silage fromforage plants adapted to the semi-arid conditions on lamb quality and sensory attributes. Meat Science, v. 124, p. 61-68, 2017.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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3. | | CARVALHO, G. G. P. de; FREITAS, P. M. D. de; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; OLIVEIRA, J. S. de; RODRIGUES, T. C. de C.; ARAÚJO, M. L. G. M. L. de; ASSIS, D. Y. C. de; ROÇA, R. de O.; DELBEM, N. L. C. de; LOMELE, R. L.; LEITE, L. C.; RODRIGUES, C. S. Effects of pearl millet silage ammoniation with urea on carcass and meat quality of lambs. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, v. 102, p. 1154-1166, 2018.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 3 | |
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