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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
18/05/2021 |
Data da última atualização: |
18/05/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
BARROS, N. V. dos A.; ABREU, B. B. de; ROCHA, M. de M.; ARAÚJO, M. A. da M.; MOREIRA-ARAÚJO, R. S. dos R. |
Afiliação: |
NARA VANESSA DOS ANJOS BARROS, UFPI; BRUNA BARBOSA DE ABREU, UFPI; MAURISRAEL DE MOURA ROCHA, CPAMN; MARCOS ANTÔNIO DA MOTA ARAÚJO, Gerência de Planejamento. Fundação Municipal de Saúde, Teresina-PI, Brasil; REGILDA SARAIVA DOS REIS MOREIRA-ARAÚJO, UFPI. |
Título: |
In vitro bioaccessibility of phenolic compounds and antioxidant activity in biofortified cowpea cultivars. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Ciência Agronômica, v. 52, n. 1, e20207191, 2021. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The present work aimed to evaluate the contents of total phenolic compounds, total flavonoids and antioxidant activity, as well as to identify and quantify phenolic acids before and after simulated gastrointestinal digestion in vitro, in raw and cooked cowpea grains, of biofortified cultivars BRS Aracê and BRS Tumucumaque. The raw grains were analyzed as flour and the cooked grains were analyzed after maceration, before and after cooking and in the stages of the digestive process. The contents of total phenolic compounds were analyzed by the spectrophotometric method, using the reagent Folin-Ciocalteu, and total flavonoids using a spectrophotometric method with quercetin as standard. |
Palavras-Chave: |
Compostos bioativos; Digestão in vitro; Processamento térmico. |
Thesagro: |
Vigna Unguiculata. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/223278/1/In-vitro7191-35576-1-PB.pdf
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Marc: |
LEADER 01403naa a2200217 a 4500 001 2131868 005 2021-05-18 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBARROS, N. V. dos A. 245 $aIn vitro bioaccessibility of phenolic compounds and antioxidant activity in biofortified cowpea cultivars.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aThe present work aimed to evaluate the contents of total phenolic compounds, total flavonoids and antioxidant activity, as well as to identify and quantify phenolic acids before and after simulated gastrointestinal digestion in vitro, in raw and cooked cowpea grains, of biofortified cultivars BRS Aracê and BRS Tumucumaque. The raw grains were analyzed as flour and the cooked grains were analyzed after maceration, before and after cooking and in the stages of the digestive process. The contents of total phenolic compounds were analyzed by the spectrophotometric method, using the reagent Folin-Ciocalteu, and total flavonoids using a spectrophotometric method with quercetin as standard. 650 $aVigna Unguiculata 653 $aCompostos bioativos 653 $aDigestão in vitro 653 $aProcessamento térmico 700 1 $aABREU, B. B. de 700 1 $aROCHA, M. de M. 700 1 $aARAÚJO, M. A. da M. 700 1 $aMOREIRA-ARAÚJO, R. S. dos R. 773 $tRevista Ciência Agronômica$gv. 52, n. 1, e20207191, 2021.
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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Biblioteca |
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Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. Para informações adicionais entre em contato com cenargen.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
Data corrente: |
11/12/2023 |
Data da última atualização: |
18/12/2023 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
WALTER, B. M. T.; SIMON, M. F. |
Afiliação: |
BRUNO MACHADO TELES WALTER, Cenargen; MARCELO FRAGOMENI SIMON, Cenargen. |
Título: |
George Eiten: história pessoal e contribuição para o conhecimento do Cerrado. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
In: OLIVEIRA, R. C. de; ANDRINO, C. 2023. Herbário UB: 60 anos. Brasília, DF: Universidade de Brasília, 2023. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Fitogeográfico; Taxonomista. |
Thesagro: |
Cerrado. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00538naa a2200157 a 4500 001 2159461 005 2023-12-18 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aWALTER, B. M. T. 245 $aGeorge Eiten$bhistória pessoal e contribuição para o conhecimento do Cerrado.$h[electronic resource] 260 $c2023 650 $aCerrado 653 $aFitogeográfico 653 $aTaxonomista 700 1 $aSIMON, M. F. 773 $tIn: OLIVEIRA, R. C. de; ANDRINO, C. 2023. Herbário UB: 60 anos. Brasília, DF: Universidade de Brasília, 2023.
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Registro original: |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN) |
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